Najdi forum

Tunizija

Pozdravček,

je mogoče še kdo tu ki razmišlja letos it v tunizijo na dopust. In kakšne mate kaj izkušnje z hotelom El mouradi el menzah.

lp

Lansko leto sem bila na Djerbi v isto omenjenemu hotelu…El Mouradi hotelov je na celinski Tuniziji ter na otoku Djerba kar nekaj .Bilo je fantastično.

Živjo!

Se priključujem pogovori, ker tudi mene letos zelo vleče v Tunizijo, ampak imam zadržke zaradi nemirov v S Afriki. Kako varno je potovanje na to območje?

Kolikor vem nemirov v sami Tuniziji ni več, ampak njena soseda Libija, ima pa kar hude težave. Nočem, da se mi naredi isto, kot se je turistom v Egiptu.

Kaj mislite?

Lep pozdrav!
jaz in moja družina smo bili pred 3 leti v omenjenem hotelu,hrana je full dobra vedno nekaj za jest zunaj pri bazenu pečejo na žaru,pijača je na voljo v dveh barih eden je zunaj drugi v hotelu animacija za otroke bazen z morsko vodo in sladko kar se tiče igral ni jih veliko morje je čez cesto.sobe velike urejene.nasploh sem bila zadovoljna.če še te kaj zanima javi pa ti napišem še kaj…
To je pa za Lunco22 mi smo letos rezervirali tunizijo in sicer hotel Caribbean world monastir nimamo nobenih pomislekov glede Tunizije bi pa rada rekla kar se tiče Egipta ko si zgoraj napisala da so se morali iti iz Egipta ni res sami so jih skoraj prisilili domov nič se ni dogajalo v Hurgadi ali kje drugje na obali to lahko povem iz prve roke moramo si predstavljati kje smo mi v sloveniji in kje je nemčija toliko razlike je bilo v Egiptu..Kaj nam je lahko hudega da nam zračni prostor zaprejo in nemoremo na dopust..upam da nisem koga ste ožalila lep dan še naprej Gastja

Tako sporočam da sva se midva odločla in sicer greva 1.6 v hotel El Mouradi Palace 5* in seveda Al inclusive…glede na vse skupaj sva se dobro odločla obema je vseš in do zdaj ko sva se tako odločevala je blo vedno super…no pa še glede cene vse skupaj bo naju prišlo nekaj čez 600€ za oba skupaj je to cena…nimava kaj več za razmišljat…

komaj čakam..juhuuuu bo zdaj hitro minlo do takrat..

lp

gastja, zaboga, tako težko te je brati, daj vsaj sem in tja uporabi kako vejico, no.

Glede Tunizije pa mislim takole: morda na Djerbi tega ne bo toliko občutiti, na celini pa vsekakor. Da bo namreč tam zelo veliko beguncev iz severnoafriških držav, če se razmere v Libiji ne bodo zelo kmalu umrile. Jaz bi se letos Tuniziji odpovedala.
To je moje mnenje.

Nekako tako tudi jaz razmišljam, Rosie. Mogoče pa kakšna Turčija. Bomo vidli. Jaz ponavadi itak hodim last minute varjante, pa ponavadi septembra, oktobra v te vroče kraje, tako da se bom takrat odločala.

Hvala vsem punce.

Pozdravljeni!
Takšno razmišljanje v naprej je zelo napačno, sploh pa če nimaš realnih podatkov iz Tunizije. Ko se je v Libiji stanje poslabšalo so begunci bežali na libijsko-tunizijsko mejo od tam pa so jih dalje potem v večini odpeljali na Djerbo, na letališče in domov v njihove države. Libijski begunci pa ostajajo na meji. Ravnokar sem mesec dni preživela v Tuniziji, potovala s prijatelji in prepotovala celotno Tunizijo, torej od juga do severa. Nikjer ni niti sledu o kakšnih libijskih beguncih oz. mi nismo ničesar opazili… pa če že, kakor sama praviš, potem bi jih prej bilo več na Djerbi kot pa na severu, ker jim je otok dosti bližje. Situacija v Tuniziji je mirna, nobenih problemov, to opaziš tako v majhnih mestecih na jugu kot tudi v glavnem mestu na severu. Še posebej pa v turističnih resortih ni niti duha ne sluha o tem da se je revolucija kdaj sploh zgodila. Sprehajali smo se po glavni aveniji v glavnem mestu, kjer so v času revolucije potekale velike demonstracije in lahko rečem da se nismo niti najmanj počutili ogrožene ali kaj podobnega. Ljudje normalno hodijo v službe, trgovine so odprte, restavracije in kafiči pa prav tako. Vedno več je tudi turistov, ekskurzije smo videli, da se normalno izvajajo. Seveda smo v kakšnem izmed mestec na poti še vedno naleteli na mirne demonstracije ampak nič posebnega, sicer pa se demonstracije danes dogajajo po celem svetu…. samo spomnite se, pred parimi tedni v Londonu, Kanadi, pri naših sosedih Hrvatih, Srbih,… in še bi lahko naštevali, mogoče kmalu tudi pri nas, kdo ve.
Torej, moje mnenje je, da ni nikakršnega posebnega razloga da ne bi mogli letos na dopust v Tunizijo. Tunizijci se trudijo, da bi spet turisti prišli na dopust in vedo da bo za njih to še posebej težka sezona…
Če se boste odločili za počitnice v Tuniziji vam želim čim lepše, mi smo se odločili da se spet vrnemo v jeseni.

Jah, jasno, da se trudijo, nisem rekla, da se ne.
Ampak svetovat drugim, naj grejo v državo, ki je politično zelo nestabilna, se mi pa ne zdi v redu. Vsak se seveda odloča zase, ampak a si predstavljaš družino z majhnimi otroki, ki se zaradi nemirov znajde v nemogoči situaciji? Jaz nimam majhnih otrok, zame je tako rekoč vseeno, če bi pa hotela iti moja hči z vnuki, bi ji pa odsvetovala.
Pa ne misli, da ti kontriram kar tako, sama sem že kar nekaj doživela na tem svetu in izkušnje so me naučile previdnosti.
Sicer pa kot sem rekla: vsak po svoje.

Ne moreš govoriti o stanju v tej državi, če nisi bila tam. Kar se tiče politične nestabilnosti o tem bi se dalo razpravljati, a pri nas jo pa imamo???
V Tuniziji ni bilo vojne in situacija v tej državi se zelo razlikuje od tiste v Libiji oz. Egiptu pa tudi vseh ostalih, ki jih pretresajo nemiri in demonstracije. Torej to pomeni, da boš vsem z malimi otroci odsvetovala tudi počitnice na Hrvaškem, glede na to, da so tam tudi imeli kar precej problemov v zadnem času???
Ampak kot si rekla, vsak se odloča po svoje in po svoji lastni vesti.

SEveda se naj vsak odloča po svoji vesti, to se strinjam. Ampak ne moreš pa primerjati Tunizije in Libije s Hrvaško. Na Hrvaškem so kvečjemu manjši protesti v ZAGREBU, v Tuniziji in Libiji so pa ljudje umirali, Libija je celo v vojni itn. To ni isto.

Kolikor sem slišala, je v Tuniziji že zdaj 500.000 beguncev, predvsem iz Libije. Saj hotelski resorti so res večinoma ograjeni, se pravi, da tako rekoč nimaš stika z domačini, razen s hotelskim osebjem. Ampak, da na dopustu ne moreš ven iz resorta, kjer boš vsekakor srečeval begunce, mi pa ni, no.

Še vedno vztrajam na tem, da ne moreš nekaj sodit, če nisi tam nikoli bil! Zaprti v resorte???? Se vidi, da niste prebrali mojega prejšnjega posta in da države ne poznate. Kar se tiče “sem slišala” pa sploh ne bom komentirala. Če bi vsi samo gledali kaj se nam lahko kje zgodi, ne bi nikamor šli in bi sedeli doma …. na poti se nam lahko marsikaj zgodi, ne samo nemiri, tudi naravne katastrofe… da ne bomo naštevali, sicer pa tudi doma ne vemo kaj nas čaka.Kot že rečeno, vsak naj se odloči po svoje, če komu ni, oz. se boji pač naj ostane doma. Tisti, ki se pa bodo odločili za počitnice, pa naj bo to na Hrvaškem, Tuniziji ali pa kje drugje pa želim lepe počitnice.

Yasmina, ne vem, zakaj se tako zelo razburjaš? A niso forumi zato, da izmenjujemo svoje poglede in izkušnje?
Kar se tiče mojih, izkušenj namreč, mi nikakor ne moreš očitati, da jih nimam, pa tudi tega ne, da v Tuniziji nisem nikoli bila. Aja, pa BTW, sem že kar nekaj drugih držav( tudi čez lužo), prepotovala.
Preveč, dosti preveč izhajaš samo iz sebe. Namreč, če si v igri samo ti, potem odločitev za tako destinacijo ni težka. Koliko družin pa misliš, da se odpravi v Tunizijo zato, da bi jo prepotovali? Po moje zelo malo. Ponavadi gredo v nek hotel, po možnosti z AI, plaža, hrana, pijača, lenarjenje, to so glavne značilnosti takega dopusta. Pa kakšen izlet v mesto, na tržnico, izlet z barko morda. In, da ne bo pomote, ker se eni nad takim načinom dopustovanja včasih zgražajo: jaz privoščim vsakemu, da dopust preživi tako, kot mu najbolj ustreza.
Zakaj pa ne bi komentirala tega, da sem slišala ( včeraj na CNN), da je v Tuniziji 500.000 beguncev iz Libije? To je pač dejstvo, s katerim je letos na dopustu v Tuniziji treba računat. No, iz izkušnje vojne na Hrvaškem ti povem, da je bilo prav mučno v obmorskih krajih, kjer so bili nastanjeni begunci. Ker ti kot turist imaš vse, oni so pa oropani vsega.

kako je pa z hotelom El Mouradi Palm Marina 5* – namreč letos se odločamo za to destinacijo? ima mogoče kdo kaj več informacij, kot samo po slikah?

Beri mojo izkušnjo,ki sem jo napisala o Palm Marini v postu Mahdia.

Jaz in punca razmisljava o potovanju v tunizijo v mesecu juniju…zanima pa naju ce ima gdo izkusnje z vremenom v tem casu saj nama je neka oseba odsvetovala zaradi premocnega sonca saj naj bi kar mocno opekel…in sedaj sva v dilemi

Na Djerbi vse normalno in brez problemov. Hotel je poln. Klima letos avgusta me je presenetila, ker sem mislila, da bo zelo vroce pa ni bilo, ker stalno pihlja in tudi na plazi lahko hodis po mivki bos, cesar si v Egiptu in Turciji ne mores privosciti brez opeklin. Zjutraj in zvecer ni vrocine in tudi sparine ne, mene je zvecer celo malo hladilo na terasi, ker je pihljalo. Mogoce je bilo samo letos tako, ker na celinski Tuniziji pred leti avgusta je bilo zelo vroce in soparno in prav tako v Turciji, da o Egiptu ne govorim, ker je bilo 45 stopinj. Pa se nekaj kapelj dezja smo imeli letos na Djerbi, drugace je pa morje toplo. Gdor gre se na Djerbo naj uziva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close