Najdi forum

TUNIZIJA

Midva s punco pa v ponedeljek odrineva dol 🙂

Ola!!
Jst pa sam sporočam vsem, ki se odpravljate dol, da nika!!! in NIKOLI!!!! ne potujte z turistično agencijo “KARTAGA TRAVEL” !!!! NIKOLI!!!
Če si seveda spolh zasluži ime turistična agencija!

Gulet je zakon

Kako je bilo, javi, da nam narediš “lušte”.

Neli kako ste šli na safari, kakšne so opcije in koliko stane? Je to za cel dan? Kako se naj oblečem in obijem? Kaj še priporočaš poleg safarija, si kaj spustila pa ti je žal?

Pozdravljena mojcej5!

Jaz sem safari vplačala že kar skupaj z aranžmajem, tako, da ti žal na vprašanje koliko stane samo safari težko odgovorim.:( Na agenciji so nam sicer rekli, da je možno vplačati samo aranžma, pa potem v Tuniziji doplačati safari kot izlet, vendar sva se midva že kar takoj odločila zanj. V bistvu sva imela kar srečo, kajti po mojih izkušnjah se v Tuniziji potem lahko odločiš zamo za dvodnevni safari, midva pa sva šla, kot sem že napisala na trodnevni. In kako to izgleda…Na 3-dnevni safari se gre z jeepi. Mi smo bili najprej 2 dni v hotelu, 3.dan so nas zgodaj zjutraj pred hotelom čakali šoferji in jeepi. To so tunizijski šoferji, tko da imaš na ta način tudi dovolj stika z domačini. In potem si 3 dni z njimi (pa vodič od agencije gre tudi z vami). Vsak večer spiš v drugem hotelu in na ta način narediš cca.1700km. 2-dnevni safari je od 3-dnevnega za moje pojme slabši (je šla moja kolegica). Vožnja z jeepi je vseeno nekaj drugega kot z avtobusom…Z jeepi imaš potem tudi možnost rally-ja po Sahari, to ni nek hitrostni rally, pač pa se voziš po sipinah-noro! In tega na unem z busom ne moreš…Poleg tega je tudi pot malce različna, saj bus v določene predele ne more priti (pot je seveda tudi krajša). No po treh dneh se potem vrneš v hotel, kjer imaš še par dni počitnic. Med temi dnevi so organizirani tudi razni izleti-izlet v Tunis (zelo dobro), folklorni večer (nisem šla-mi niti ni žal, ker sem že bila, če pa še nisi bila pojdi, zanimivo), izlet z neko gusarsko ladijco (nisem šla in mi ni žal, ker so rekli, da ni ne vem kaj). Za na safari se obleči športno in udobno. Če boš šla jahat kamele je dobro če imaš s seboj kakšne dolge hlače. To ne zaradi kamele same (imajo zelo mehko dlako), ampak zato, ker so kamele prekrite z nekimi odejami/preprogami na kateri sediš in ta je ful hrapava in groba in zna fajn drgniti v noge če imaš kratke hlače. Glede obutve…nam so za v Saharo priporočili zaprte čevlje zaradi peska, ki naj bi bil zelo vroč, ampak…Midva sva bila dol avgusta, ko je res vroče, pa zaprti čevlji niso bili potrebni. Jaz bi ti svetovala čevlje v stilu Tewa, Highroad (saj veš, une s trakci). V tem se boš po moje najbolje počutila. V glavnem, jaz safari 100% priporočam, meni je bilo to od cele Tunizije najboljše. Pojdi na 3-dnevni če je le mogoče, če ni pojdi na 2-dnevi, saj je še vedno bolje, kot da en teden ležiš v Hammametu, kjer bi meni postalo dolgčas, če ne bi šla na safari. Uf, sem se razpisala…:) No, upam, da sem ti kaj pomagala, če pa te še kaj zanima, pa kar vprašaj!

Lp!

Prihajam iz Tunizije. Rajžala sem med Tunisom,Monastirom in Soussom. Uživala sem med domačini na medinah, ujela nekaj dobrih scen v fotografski aparat, se naužila sonca in morja ter se nabarantala do onemoglosti. V ulici z mesom sem doživela kulturni šok in se vprašala kaj od tega sem morda pojedla prejšnji dan, skoraj posvojila kameleona, doživela sem lov na zmikavta na medini v Soussu in videla kako so ga dobro premikastili ko so ga ujeli, licitiranje rib na pomolu v Monastirju,v Tunisu v vasici Sidi Bou Said pokukala na ograjeno razkošno dvorišče bogataša in doživela resno dvorjenje premožnega trgovca z usnjem, se zgražala nad propadajočimi in nezaščitenimi ostanki Kartagine, občudovala prekrasne vzorce dek na kamelah,uživala v dolgih sprehodih po peščeni plaži med Monastirjem in Soussom, polnim vsega od konjev s katerimi so čistili plaže do kamel, prodajalcev spominkov, raznih mogočih in nemogočih športnih aktivnosti…. in prinesla vse tople spomine s sabo, da me bodo greli do naslednjega izleta v črno Afriko, ki mi postaja vedno bolj blizu in samo vprašanje časa je kdaj me spet zamika……..LP in prijetno kamor koli vas nese pot.
ursa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close