tunizija
Živjo!
Mi smo se včeraj vrnili iz Djerbe. Potovali smo z Intelekto in smo zelo zelo zadovoljni. Naša vodička Eva je bila super. Bili smo v hotelu Cesar. Sicer bi mogli biti v hotelu Palace pa so nas prestavili, ker tam niso imeli prostora. Šli smo na boljše. Super je, če greš za 14 dni, da si lahko veliko ogledaš. Drugače je bilo ful super. Osebje je bilo zelo prijazno, sobe čiste in zelo lepo urejene. Hotel v katerem sva bila je imel 5 zvezdic. Glede na naš standard, bi ta hotel v Sloveniji imel 3 zvezdice. Ko boš izbirala hotel, izberi takšnega, ki ima najmanj 3 zvezdice. Sama priporočam več kot 3. Je pa tako, da so poleti temperature zelo visoke. Zdaj je na Djerbi cca 35 stopinj, pa tudi morje je noro toplo. Piti moraš samo ustekleničeno vodo, sadje moraš najprej oprati z ustekleničeno vodo, ga olupiti in šele nato pojesti. Jaz nisem jedla dol nebene solate in sadja. So pa eni drugi jedli solato, pa so zboleli (driska). Sicer pa če se malo bolj paziš, zjutraj in zveče spiješ kakšnega jegra je vse O.K. S seboj pa vzemi tablete Seldiar (najboljše za drisko).
Drugače je pa to čisto nek drug svet. Zelo zanimivo in se splača pogledat.
lp. Mateja
Kar se tice skoda denarja za vec se ne strinjam. Mislim le da smo Slovenci zelo nezahtevni gostje, prehitro zadovljni. Letos sem bil v Tuniziji v hotelu 5 zvezdic in vem da ni bilo skoda denarja, ker je hrana in vse kar spada zraven na veliko visjem nivoju, kot pa so hoteli 3 ali 4 zvezdice. In se nekaj je stoprocentno zagotovo nimas problemov s prebavnimi motnjami. Drugace pa ne priporocoam Tunizije prevec, veliko boljsa je Turcija. Seveda mislim na all inclusive hotele, ki glede na enako stevilo zvezdic zaostajajo za Turskimi.
Glede denarja pa je tako kot povsod za malo denarja dobis malo muzike to je dejstvo. Zato ni vedno najbolje varcevati, saj pogosto ne gre za tako velike razlike. To so mi zatrdili tudi nekateri gostje slabsih hotelov ko smo bili na izletu, ki so bili v hotelih 3 in 4 zvezdice in totalno nezadovoljni, pestile so jih prebavne motnje in dopust ni bil vec uzitek, temvec eno samo jamranje. Seveda pa smo na sreco ljudje razlicni in to je le moje mnenje, ki je malo drugacno od Aje.
Lep pozdrav John
Mi smo bili dva tedna nazaj v Hammametu, hotel 3*, all inclusive za 87.000 sit. Vsi smo bili zadovoljni, hrane je bilo na pretek, tudi velika izbira, še posebej večerje, pohvalno. Kar se tiče prebavnih motenj ni bilo večjih problemov, le jutranja zvijanja, pa še to se da odpravit, če vsak dan šlukneš kak pokrovček šnopsa ali česa podobnega 😉 Sadje smo jedli normalno, nihče si ga ni še dodatno pral, vodo pa smo res pili samo ustekleničeno in nobenih pijač z ledom. Glede hotelov s 5* je prednost predvsem ta, da imaš vključene tudi razne vodne športe – smučanje na vodi, učenje z majhno jadrnico, vožnja z banano… odvisno kaj ti določen hotel ponuja. Mi smo si to pač morali sami doplačat. Kar pa se tiče obiskovalcev našega hotela, s katerimi smo se pač pogovarjali – 3* – se nihče ni pritoževal in so bili vsi zadovoljni. Po moje je kar precej odvisno na kak hotel naletiš in ne velja za vse hotele, da če ima 3* bo pa sigurno slab. Vsaj jaz nimam takšnih izkušenj.
LP vsem
Hvala bogu da lahko kdo da kakšen nasvet. Videla sem kar nekaj turistov (slovencev), pa tudi mojih prijateljev, kateri so jedli sadje pa so dobili drisko. Zato je seveda boljše da sadje olupiš.
Toriii!
Sem že bila v hotelih v Sloveniji in vem kako zgleda hotel s 5 zvezdicami. Sicer pa nisem rekla da naš hotel ni bil dober. Bil je O.K. Bilo je čisto, hrane dovolj itd. Nikakor pa ne zadostuje petim zvezdicam. Čudno, da te stvari povejo tudi vodičke. Zanimivo. Mislim, da si moraš ti pogledat hotele v Sloveniji pa mogoče še kje drugje.
Ja Aja to je bilo res samo tvoje mnenje, samo je pa zanimivo, da so skoraj vsi nekaj tarnali, kateri so bili v hotelih nižje kategorije. Po mojem je boljše dat malo več denarja in veš da boš spal kje na boljšem.
Sicer pa ima Holiday beach hotel na Djerbi tudi 3 zvezdice in je baje bil super hotel, zdaj se jim pa gre samo za denar in ni več tako super (čistoča….). To se po mojem dogaja tudi z drugimi hoteli.
lp. Mateja
Tudi jaz sem jedla sadje v hotelu, pa nisem imela nikakršnih prebavnih težav. Se strinjam, da je hotel s 3* verjetno malo na nižjem nivoju, ampak vseeno zadovoljivo. Meni je bilo vse od hrane do čistoče, osebja na takem nivoju, ki ga nisem pričakovala (v pozitivnem smislu).
Sicer pa se itak vsak sam odloči, v kakšen hotel (s koliko zvezdicami) bo šel. Meni je bilo dovolj, da je bila soba čista in da je klima delala in da je bila dobra hrana.
Mislim pa, da na morje ne gre človek zato, da bi cele dneve preživel v hotelski sobi.
Aja
Septembra sem bila s Kompasom na Djerbi. Nastanjeni smo bili v hotelu Vincci Alkantara Thalassa s petimi zvezdicami. Hotel je bil čudovit, čist, prostorne sobe.
Imeli smo polpenzion, hrana pa je bila zelo raznolika, okusna, lahko si se pošteno najedel. Prebavnih motenj nismo imeli, vendar smo se pazili. Nismo jedli solate, sadja (razen opuncij in datljev), sladoleda. Mleko je imelo čuden vonj, zato mi ni šlo v slast. Pili smo ustekleničeno vodo. Prav tako smo se na Brniku oborožili z viskijem, ki smo ga potem cukali pred in po jedi. Pili smo tudi koktejle. Zadeva je bila varna, saj vanje niso dajali leda.
Plačali smo približno 150.000 SIT/osebo.
Zaradi suhe vročine se visoke temperature da prenašati.
Ko smo šli na izlet v Saharo (Douz) je bilo tako vroče, da ti potovanja v Tunizijo ne priporočam med poletnimi meseci, saj lahko termometer pokaže tudi 60 stopinj (v Sahari-če ne še več).
Avtobusi so klimatizrani.
Ljudje so ekstremno prijazni.
Če potegnem črto: imeli smo se fenomenalno.
LP
Morje je pa tako tako. Plaže so peščene, temperatura morja je pomojem 28 stopin ali še več – kot toplice. je zelo plitko (vsaj tam, kjer smo bili mi) in v globino hodiš toliko časa, da bi si lahko sabo vzel malico 😉 Plaže so sicer fajn, samo ne tako kot na fotkah (morski tok prinese neke rjave iglice)
Forum je zaprt za komentiranje.