tunizija – safari
Ojla, Pika!
Bila sem na 5 dnevnem safariju prav v srce Tunizije. Krasno. Ne bo ti žal, boš videla. Priporočam ti zelo lahka oblačila, obutev pa – jaz sem imela športne sandale, v nahrbtniku pa še športne copate, ki jih sploh nisem obula. Pesek se mi je sproti sipal iz sanadal. Nekateri so nosili tudi športne copate, pa najbrž ni bilo nič narobe. Presodi sama. Če ti gre na živce pesek in imaš rada čiste noge, potem jih obuj, če pa jih imaš rada na prostem, zračnem, potem si lahko tudi v sandalih. Hodili boste itak po nezahtevnem, peščenem terenu.
Uživaj kar se da,srečno pot!
Pa glavo imej pokrito in kak lekadol vzemi sabo. Mene je zaradi hitre spremembe temperature kot nek vročinski udar in me je začela noro bolet glava. Zelo hitro je bilo dobro.
Brez plastenke vode niti na WC. Sploh boš opazila, da greš zelo malo.
Ne nasedajte prodajalcem biločesa. Vse kar ponujajo je ponarejeno ali 10x precenjeno. Sploh v oazah je tako.
Poizkusiti moraš palmin sok. Spij takoj, ker je že čez eno uro pokvarjen. Je zelo sladek in ti da kar lepo energijo.
Drugače pa uživaj. Mi smo.
hojla,
kot mi je znano ima Intelekta, Relax in pa tudi KOmpas takoimenovano potovanje po Tuniziji, ko si vsak dan v drugem kraju in pradktično vidiš večji del Tunizije. primeren za tiste, ki ne želijo samo uživati na počitnicah.
Jaz se rada vračam v Tunizijo, po duševni mir in energijo s katero se tam napolnim saj praktično se izklopim za cel teden od vsega.
imejte se lepo in uživajte v prijetnih sončnih dnevih
Lara mi smo kar s Kompasom šli za tri dni iz Djerbe. Iz Hammameta je precej dlje, zato najbrž dan več.
Spali smo pa po hotelih, tako da smo v bistvu povohali po Tuniziji. Je zelo lepo in nekaj posebnega – saj je že Afrika!!!!
Odsvetujem pa enodnevni avtobusni izlet do ” vhoda v puščavo “. So prišle žrtve vse scagane v hotel.
Forum je zaprt za komentiranje.