Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tunizija menjava denarja

tunizija menjava denarja

Zanima me kje se najboj splača menjati denar, koliko je vreden dinar, kakšne so cene npr.taxijev….izletov z lokalnimi agen.

prosim za info, tisti ki ste bili letos

Živjo,

denar sem menjala v hotelskih menjalnicah, lahko tudi v bankah, glede na objavljen tečaj je bilo v tistem trenutku to najbolj ugodno. Dejstvo je, da je tečaj v turistični sezoni za nas manj ugoden, izven sezone pa boljši. Približno 2 TND za 1 € .

Cene taksistov so različne,,, Sousse, Port El Kntaoui se glihaš, na Djerbi je strogo taximeter….dejstvo je, da morate barantati in to obvezno, ne zagrabite na prvo žogo, ampak povprašajte več taksistov… moje izkušnje kažejo, da če vam rečejo, da je vožnja 10 dinarjev, se lahko zbije ceno na kakšne 4 dinarje 🙂

Izleti lokalnih turističnih agencij se razlikujejo, povprašajte v hotelih,,, oziroma če boste šli dopustovat z agencijo, se pozanimajte pri predstavniku. Dejstvo je, da morate barantati, sicer znajo tunizijci hitro izkoristiti vašo nespretnost. Dejstvo je, da se moraš tudi za izlet zbarantat. Če je recimo pri naši agenciji po osebi 30 Eur, je pri lokalni recimo za tri osebe 40 Eur…samo se je treba pogajat!!! 😀

Nakupovati se splača v medinah, če nimate orientacije, potem si pojdite cene najprej ogledati v t.i. “sule” , to so trgovine s fiksnimi cenami. V medini , torej na tržnici pa so cene veliko nižje pa še jih lahko znižate. Razen, če kupujete kakšno posebno blago, recimo kakšne šiše ali podobno, ker za take stvari je pa bolje iti v trgovino, da veš potem da bo takšna stvar tudi delovala. 🙂

Upam, da sem vam malce pa le pomagala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close