Tunizija – Hammamet, kako je tam ?
Trgovci niso nesramni ! Res pa je da so “vsiljivo prijazni” , pac na vsak nacin zelijo prodati “robo”.
Splaca se kupit predvsem kako kamelco iz pravega usnja, kako vodno pipo , boben in podobne reci.
Pa se to ponujali vam bodo priblizno 20 do 30 krat visje cene kot ceno za katero so stvar se pripravljeni prodati , povem primer kamelo sem kupil ( leta 2002 ) za 3,5 Tunizijskih dinarjev prodajal pa mi jo je za 70 !
Drugace pa je lepo, Hamamet je precej turisticen kraj … tudi s kamelami se da jahati !
Ja, ze kar nekaj let nazaj sem bila tam za 1. maja in moram reci, da je Hammamet kraj, kjer sem videla najvec hotelov na enem kupu doslej. Hocem reci, da to se zdalec ni Afrika, da je to en sam turizem. Saj ne, da ne bi bilo v redu – jaz sem takrat rabila nekaj dni pocitka, ampak … kaj pa vem, pred hotelom smo lezali, se malo kopali itd. Nic avanturisticno ni bilo. Torej, odvisno, cemu gres tja. Za pocitek je pa kul.
Trgovci znajo biti res premeteni. Meni so na primer prodali kipec iz ebenovine (in to celo v hotelu!), ki je, potem, ko so ga necaki razbili, cudezno postal plastika. Zato bodi previden, kaj in kje bos kupoval. Sem pa kupila en luskan tamtam.
Ce gres na safari, bos videl vsaj nekaj bolj pristne Afrike. Jaz sem sla jahat kamelo nad mesto in je bilo kar zanimivo.
Nekaj zbledelih vtisov torej …
glede nakupov-mi smo se s taxiji peljali v eno selo poleg Hammameta na sejem, tam pač handlaš…Sicer jaz spominkov na potovanjih in počitnicah ponavadi ne kupujem, tako da ti kaj pametnega o teh stvareh ne morem povedati, sem pa kupila kar nekaj usnjenih izdelkov (pas, torbica, natikači, denarnica) in sem se res potrudila, da sem ceno oklestila…
Sicer pa je mene Hammamet spominjal na Costa Bravo, le hoteli so zgrajeni v drugem slogu… Jaz sem bila 3 dni v Hammametu oz. v enem hotelskem kompleksu tam in se mi je zdelo čisto dovolj.
Uživaj na plaži !!!!
LP
ne da se mi brat vseh odgovorov, zato, če bom ponavljala, pardon že vnaprej
hammamet je najbolj turističen, zato tudi bolj kičast in dražji – itak…to bi ti lahko povedali tudi tisti, ki tam niso bili 🙂
najboljše je, da greš nekam po svoje – ni važno proti kateri smeri kreneš…tja, kjer se bodo tvoji interesi najbolje uresničili pač
in tam si kupi tisto, kar bo tebi prišlo prav – splača se (cenovno) tako vse, če dovolj zbiješ ceno 🙂
ah ja – nikar ne pozabi barantat!!! to je obvezno!!! jaz sem si v tuniziji kupila samo uporabne stvari in pa take, ki jih je bilo potrebno hitro uničit :))
drugače pa, če se še prav spomnim, so tam zelo poceni usnje, dišave, … za usnjeno denarnico (kvalitetno) je jurja več kot preveč!!!!
kupuj na tržnicah, ne v trgovinah..oz, na prostem…ne pa tam, kjer vidiš, da je trgovina nastavljena za turiste….še tako te bodo okrog prinesli :))
lepo potovanje!
Forum je zaprt za komentiranje.