tunizija hamamet
Mi smo bili lani v tehm hotelu in moram rečti, da je izpolnil naša pričakovanja. Sobe so prostorne, čistoča je OK, osebje ustrežljivo (kar je sicer pogojeno z napitninami), storitev AI je kar v redu. Vsi obroki so samopstrežni, hrane je raznovrstna in se najde za vsak okus nekaj. Velika je tudi izbira sadja. Kar se pijače tiče je na voljo vse razen žganih pijač katere je treba plačati.Pijača je na voljo od 11.00 do 23.00 ure v baru na plaži, baru ob bazenu in ob obrokih. Mini bar v sobi pa ti napolnijo 1x tedensko z brezalkoholnimi pijačami. Plaža pred hotelom je prekrasna, čista na voljo so ti brezplačni ležalniki brisače in senčniki. Mogoče bo kak vnet plavalec pogrešal malo globlje morje, saj je del morja pred plažo ograjen in tam voda ni globoka ( največ 1.70m). Ljubiteljem bazenov je na voljo manjši bazen, pri katerem so prav tako na voljo brezplačni ležalniki in brisače. Sam hotelski komleks je tudi zelo lep, predvsem nam je ostal v spominu prekrasen vrt s palmami cvetjem in travo.
Edina slaba stvar katero moram omeniti je nedelja na plaži. Takrat namreč vsi domačini na veliko napolnijo hotelsko plaže in moraš biti kar hiter, da še dobiš kak ležalnik in brisačo. Doživel sem celo to, da me je “kopališki mojster” prosil če lahko odstopim ležalnik njegovemu “domačemu” kolegu. Vendar sem se zelo hitro sprijaznil, da to tam očitno tako je.
Lani je v hotelu bilo zelo veliko Slovencev, tisti kateri so potovali preko Guleta so se pritoževali nad predstavnico agencije katera se naj ne bi preveč brigala za goste. Mi smo letovali preko Kompasa in moram rečti, da je “naš” predstavnik bil zares odličen, vsak dan na voljo v hotelu, 24 ur dosegljiv po telefonu,zraven na vseh izletih, kar je naredilo naš dopust še boljši.
In še toplo priporočilo. naj vam ne bo žal dati kak Tunizijski dinar napitnine, saj to odpira vsa vrata. Hotelsko osebje (predvsem natakarji) zelo dobro vedo, kateri gost, spusti kak TD napitnine. In če si označen kot gost, kateri kaj da si tretiran kot kralj. Če ne so še vedno zelo prijazni, vendar te enostavno z nasmehom spregledajo, te pustijo čakati, pri obrokih te posadijo za najbolj nemogočo mizo, skratka prisilijo te, da jim začneš dajati napitnino. In ko daješ si car…… sicer pa to verjetno velja za kar celo Tunizijo, ne samo za hotel Sheraton.
Sicer pa si ocene gostov o hotelu Sheraton ogledaš na strani
kjer na voljo tudi veliko slikovnega materiala.
Lani sva bila s fantom v tem hotelu preko Soncka in bi rada povedala nekaj stvari..prvo kot prvo prisli smo zvecer ob 10 zelo utrujeni, dali so nam take sobe da me je skoraj kap, bile so umazane postelje ločene, bučna glasba iz lokala v bližini kjer nikoli ni bilo nobenega gosta…seveda sva takoj zahtevala drugo sobo, dobila sva jo nadstropje višje, bila je vsaj čista a hrup neznosen, nisva mogla spati do nevem kdaj ponoči. naslednje jutro smo se dobili z našo predstavnico, vsi nenaspani in jezni, zahetvali nove sobe, predstavnica se ni kaj dosti pobrigala, to da smo dobili druge sobe je bila bolj zasluga naše vztrajnosti. mi2 sva šele po 3 dneh končno prišla v novo sobo, ko nama je bila vsega dovolj saj je v recepciji vtrajal da nima prostih sob in sva poklicala v slo na sonček, ki je bila ok le najina čistilka je bila malo čudna..kar vdirala nama je v sobo ko sva popoldne spala, nama trkala ko sva se zaklenla in sva jo imela poln kufer..ko sva ji rekla naj ne hodi sredi popoldanskega počitka čistit sobe naju ni šmirglala češ da ne zdna angleško in take fore..drugo osebje je bilo zelo prijazno, seveda je napitnina ključnega pomena.
No niso bile samo slabe stvari..plaža je izjemno lepa, toplo morje in meni je bil zelo všeč čudovit hotleski vrt skozi katerega se sprehodiš do plaže.
glede cen izletov se ne spomnim več dobro ampak so kar dragi…bili so ogledi drugih mest, medine, nekih izkopanin, izlet v puščavo(kar se ti ne splača če greš samo za 1 teden), vožnja z gusarsko ladjo-to prosim izpusti ker je škoda denarja(peljejo te en krog po morju in nabijajo glasbo na vso moč na ladji) in vožnja s štirikolesniki.
Na plaži ves čas gnjavijo in prodajajo nakit, sadje, cigarete itd. kar ti nakoncu že malo najeda živce.
Hrana je bila super, le da se je ponavljala malo a hvala bogu ni bilo nobenih prebavnih težav.
Drugače pa je bil lep dopust, le ta nesreča z sobami. Ne vem kako sonček ne more zagotoviti nekih lepih sob če si že plačal toliko za dopust.šele ko sva poklicala na agencijo so uredili.tudi predstavnica bi lahko bila boljša, upam da bo letos druga.
Tunizija mi je bila drugače všeč le v ta hotel se ne vrnem nikoli več, saj so me razočarali.A vsak ima svoj okus.Zapomni si da če v katalogu piše 4* hotel v Tuniziji to definitivno pomeni manj;)ta hotel si zasluži 3*
no zdaj sem se razpisala malo:) če te še kaj zanima kar vprašaj
Hotel definitivno ni med novejšimi ampak med starejšimi…mislim da ga že kar lep čas niso obnavljali čeprav bi to že bilo potrebno. po vrnitni domov se nisma več pritožila ker se nama ni dalo več ubadat s tem..sva pač požla tisto ampak sonček me več ne vidi:)
letos grem preko gruberja raje saj je velikokrat tak da za avstrice bolje poskrbijo:)
aja pa preberi si malo na tip adviseru o tem hotelu kaj so drugi napisali tako da boš dobila bolj objektivno mnenje http://www.tripadvisor.de/Hotel_Review-g297943-d304564-Reviews-Sheraton_Hammamet_Resort-Hammamet.html
papa:)
Ja saj Sonček je samo posrednik agencija je pa Gulet. Ma ja kar bo pa bo. mal više ena je bila pa ful zadovoljna-pustimo se presenetiti.
No ja glede Gruberja ti pa jaz lahko rečem, moja svakinja in mož sta lani rezervirala za Grčijo, vse plačala vse ok, ko pa pridejo na letališče pa so jim rekli, da je avion poln, da je prišlo do pomote in lahko letijo šele čez tri dni. No in čez tri dni res odletita ko pa prideta v hotel pa tak da ojej in se ni dalo nič zmenit tako da sta v lastni režiji čez dva dni odletela domov
Preživeli boste, vsekakor. Pa tudi lepo bo in se boste imeli kar “fajn”. Dol sem vsako leto kar nekajkrat (v tem hotelu še ne), pa nisem naletel na nobeno grozljivko, kot jo nekateri sporočajo.
S strani hotelov še nisem doživel kaj slabega, od gostov pa.
Je pa res, da je včasih bolje kaj prezreti in uživati pod afriškim soncem.
Tisto na slikah je tudi nekaj plod gostov, potem se pa zgražajo nad hotelom.
Uživajte lep dopust. Kmalu letim dol.
Tunizija je zame “zakon” !!!
O hvala, upam da se bomo znajdli. Mal se nagibamo k temu da bi šli 3 dni v safari, no bomo vidl. Sem pa klicala na agencijo in vprašala glede tega hotela, pa so mi zatrdili, da je ta hotel ok, kot so mi rekli že ob rezervaciji in mi takrat odsvetovali enga drugega. Rekli so mi da je ta hotel resnično ok, če pa ne bomo zadovoljni jih lahko kontaktiram iz Tunizije in bodo uredili da bomo zadovoljni. No zdej sem pomirjena in se resnično veselim dopusta, gremo pa v juliju
Forum je zaprt za komentiranje.