Tunizija GAMMARTH
Ja, glede tega kar je dobro vzet sabo je že kar nekaj napisanega, tablete, sredstvo za odganjanje komarjev, brisač za bazen in plažo ne rabiš vzet, fen je v kopalnici, hladilnik je tudi v sobi, sef ravno tako, hotel ima mislim da maximalno tri nadstropja, aha mogoče to, na vhodu v jedilnico je narisano, da bi naj imeli malo daljša oblačila, npr hlače čez kolena, pri nas so eni bili skoraj v kopalkah pa noben ni nič kompliciral, tako da, nevem mogoče kake 3/4 hlače v kovček!!Mi pogleda na morje nismo imeli, mislim pa da ima zelo malo sob pogled na morje, ker je hotel narejen tako da imaš pogled na bazen ali okolico, plaža je relativno čista, vsaj ta holelska, en dan je sicer naplavilo travo in je bila cel dan tam, pač tunizijska hitrost reagiranja. Morje je tako kot j tam kjer je peščena plaža, na začetku kalna, enih 20m ni neke globine (do pasu), potem pa komaj globina pada!
Evo toliko zaenkrat iz glave.Če bo kaj še napišem, drugače pa vprašanja!
P.S Če imate ALL, da ne boste gledal prvi dan čudno, za naročeno pijačo dobite kot nek račun, ampak to je samo za evidenco, gor napišete številko sobe in podpis!!
lp
Pozdravljeni!Kot sem obljubila,bom tudi jaz nekaj napisala,kako sem se imela!Hotel je zelo lep,sobe tudi,ljudje,ki delajo tam,pa te skoraj nosijo po rokah!Šli smo na izlet z kamelami in je bilo super!Edino kar me je motilo,je bilo to,da se po 23h ni več nič dogajalo,sicer se je odprla diskoteka,ki je sicer zelo lepa,ampak ni bilo folka,pa še ob pol 3h je bilo vsega konec in ni preostalo drugega,kot,da si šel spat!Pa še to,ker sem blond in rada čvekam v angleščini z osebjem,sem se jih zadnje dni komaj otepala,bili so že kar nadležni!Če grem drugo leto spet,se pobarvam na črno!Samo v ta hotel ne več,ker je bolj namenjen družinam,kot pa mladim!To je to!lepo se imejte!!
Kjerkoli sem do sedaj bila, so vedno hoteli prilagojeni bolj družinam in umirjenim. To niso Zrče, kjer je na kupu gora mladih, kjer se žura do onemoglosti in se vsevprek meša. Že kot si sama opazila, so bili zaradi tebi “normalne” prijaznosti na koncu že nadležni. Četudi boš črna, stara, uvela ne bo bistveno drugače. Preveč prijaznosti za njih pomeni priložnost takšna ali drugačna, prav zaradi tega je treba biti v teh državah še posebno previden.
Pojdi na stran foruma “življenje ah to življenje” si preberi članek KAJ JE BILO TO? Tam sem namreč opisala kaj smo tiste dni videli v vasici Sidi bon Said.
Ko sem prebrala ta forum,ki si ga napisala,sem bila kar rahlo šokirana!Skoraj vsak večer,sva z kolegico in nekaj domačini,ki delajo v hotelu,kot animatorji,reševalci in natakarji,šli na sprehod po plaži,kjer ni bilo žive duše!Ampak bili so zelo prijazni,mogoče je kateri kaj poskušal,ampak sem jim dala jasno vedeti,kje so meje!V bistvu se nisem zavedala,kaj bi se lahko zgodilo,z nami je bila tudi animatorka,tako,da smo bile 3 dekleta in kar nekaj fantov!Ampak je vse temeljilo zgolj na zabavi!Nihče od teh fantov mi ni storil nič žalega!Izmenjali smo si tudi e maile,če se slučajno spet srečamo drugo leto!
Garantiram, da je to, kar sem tam napisala, 100 % res videno – točno 26.6.09 okrog 18 ure. To se očitno še vedno dogaja v njihovih skupnostih. Tebe bi kaj podobnega doletelo, če bi postala del njih. Tisti videni dogodek bi vsako evropsko mladenko streznil in ji odprl oči. Meni še vedno ni jasno, kako globoko je to pri njih zakoreninjeno, saj ko si v hotelu, nimaš občutka, da je tam zunaj čisto drug svet.
Sicer pa se dobro spomnim animatorjev Maria in tiste mladenke (za ostale se ne spomnim več imen) in res so bili zelo prijetni. V kolikor pa imaš z njimi kontakt, poskusi dobit kakšno informacijo o tem. Pa odgovori na sosednji forum, kjer je dogodek opisan. Sicer pa dobro, da se ti res ni kaj zgodilo. Pa ne samo v Tuniziji, povsod po svetu se najdejo psihopati, zato previdnost nikoli ni odveč.
Ja,imam od Maria email in mu bom opisala ta dogodek,ki si ga videla in ti bom takoj,ko dobim odgovor,sporočila kaj bo on-i rekel na to!Samo najprej moram to prevest v angleščino!Moram rečt,da so bili animatorji ful face,ampak to je vse znotraj hotela,tisto kar pa se je dogaja izven je pa čisto drugačna slika in tudi ljudje so drugačni!Če slučajno grem drugo leto spet,bom bolj previdna,ker oni takšno prijaznost,jemljejo čisto drugače kot evropejci!Ko vidijo,da se z nekom pogovarjaš in se smejiš,potem navalijo ko nori in vse skupaj izpade malo čudno!En tip,ki je delal v bazarju,mi je reko,da me opazuje in da vidi,da preveč govorim!Pa sem ga čudno pogledala,saj govorim samo z osebjem,pa še to zato,ker nihče od naših ni znal angleško,razen mene in odgovarjam še za 6 drugih!Ampak on me je vsak dan znova in znova opozarjal in potem se je že začel zelo grdo obnašat do mene,ko sem hotela kaj kupit v bazarju,je imel zelo grde pripombe!Ni mi všeč,če mi nekdo na dopustu dirigira,kako naj se obnašam!Ne vem kaj naj si mislim o tem!Hotela sem biti samo prijazna,nič drugega!
Hahahaha…..!Ti si pa res taka faca tu!Sem si shranila tvojo telefonsko,da te pokličem,ko izvem kaj o tistem dogodku!Daj povej vsaj s kod si?Če nočeš po forumu pa me lahko pokličeš 041/527-205!Tudi meni se je zgodilo še kar nekaj neljubih dogodkov tam,to moraš slišat,ker sploh ni šlo za nedolžne stvari!
Okay… Preden sva šla v Gammarth sem pridno prebirala tale forum in našla veliko odgovorov. Za vse, ki jih bo morebiti kaj zanimalo; bom še sama zapisala par vrstic.
Najin dopust je bil…. Bomba! Super; kot se za dopust spodobi.
Od letališča v Tunisu do hotela El Mouradi Gammarth, smo potrebovali dobre tri ure. Pri vtis je bil super, prijazen portir je poskrbel za kovčke; receptorji zelo uslužni, dobila sva odlično sobo, videla sva cel hotel, bazen in morje, ter čudovite sončne vzhode. Najbolj sem bila presenečena nad urejnostjo hotela in predvsem čistočo. Restavracija pa… Huh, huh… Glede na to, da sva oba gostinca, nama je dobra hrana in pijače zelo pomembna. Bife je bil dolg 30 metrov (po vsaki strani); već kot deset vrst solat, razne vrste kompotov, sirov (!), mesa, testenine, domače specialitete, pice… Vse krasno. Tudi pijača je bila okay; rdeče vino Hanibal odlično, belo morda malo manj. Tudi bazen je velik in voda v vročih dneh prijetno osvežujoča, ljudje pa prijazni in midna vsaj nisva dobila občutka, da so počasni… Zunaj hotela… Žal svinjarija. Škoda. Sicer pa je bilo vse čudovito, samo pozitivne stvari imam za povedati. Vozila sva se z vodnimi skuterji, jahala kamele, nakupovala… Uživala sva. Toplo priporočam. 😉
Pozdrav, D
S punco sva bila v tuniziji in sicer v EL MOURADI GAMMARTH, bilo je odlično. zanima me če ima mogoče kdo kakšen mail ali kaj podobnega od ANIMATORJEV, zizou-ja ali pa od katerega drugega. naj mi prosim sporoči na mail kotnik.klemen@siol.net.
HVALA!!!
Forum je zaprt za komentiranje.