Tunizija GAMMARTH
Ojla,
midva s partnerjem greva v Tunizijo, Hammamet, 1.7. Z Atlasom, letimo ob 17.30, tja pridemo ob 18.30, potem pa še transfer. A kdo ve, koliko časa se vozimo od letališča Monastir do hotela Le Hammamet?
Imam še par vprašanj, prosim povejte: recimo, da vzamem zraven jeger – ali ga moram pretočiti v plastenko, vzela bi ga cca. 3dcl? To vse bi itak imela v kovčku, ne v ročni prtljagi.
Ali se mora non stop povsod puščati napitnino? Kaj pa za ležalnike (ti so pri nama plačljivi in pri bazenu in plaži) – ali se namesto zanje lahko odločim, da bom kar na mivki ali so obvezni? Kako je s tem? Bodo kaj tečni, če ne bom na ležalnikih npr.?
Najbolj me pa skrbi še tole, varnost denarja in dokumentov. Če greva oba na plažo, kje imate vi potni list, karto in denar? Vse to ves čas nosite povsod s sabo ali puščate v sobi v potovalki? Razmišljam, da bi res skenirala potni list, me je kar malo strah… Da ne omenjam, da tudi midva praktično prvič letiva z letalom, to bo cel žur, ufff.
Hvala za odgovore pa užiiiivajte!!!:-)
Tako je bilo en dan smo zgubili res škoda.Hotel je lep in velik same družine in nič posebnega se ne dogaja animatorji so ok samo premalo se dogaja.
Za vsako stvar moraš prosit drugače ni nič in ni tako kot pravijo na palmi da se tam ful trudijo.Še če jim daš kašn dinar od nekaterih ni nič.
Hrana je ok mi nismo imeli težav tudi tamala ni imela nič težav.
Pijača je katastrofa ker za All inclusive nimajo enga normalnega soka za otroke razen gazirane in vodo.
Pivo lahko piješ neomejeno pa vino, vodko.
Spet je odvisno od natakarja enkrat nam je en reku da vodka ni za All inclusive drugi nam jo je pa skoz tankal.
Leni pa počasni so pa res full..
Drugače je blo pa ok smo se lepo imeli ker smo se malo sprostili in nismo gledali na uro.Nebi pa šla še enkrat tja.Vsaj v Gammarth ne ker je okoli in okoli tuga.
Hvala nedka, daj povej ali rabiš posebej brisače za ležalnike na plaži?, a je kje dostop do interneta, kaj vse vključuje ta all inclusive, razen hrane in pijače, nevem ležalniki?, tenis igrišča, loparji za tenis? nemotorizirani vodni športi, fitnes,ali so organizirani kakšni pametni izleti (ogled mesta Tunis,…)oz kaj bi ti priporočala za ogled? Lepo prosim in hvala!!lp
Tko je greš na recepcijo in plačaš 20 dinarjev njihovih kot akontacijo in dobiš en list s katerim greš do reševalca na bazenu in ti da dve brisači katere lahko menjaš vsak dan.na koncu pa vrneš brisače in dobiš denar nazaj.Ležalniki stojijo tam in so zastonj.Tenis loparje dobiš isto daš akontacijo in ti vrnejo denar ko vrneš loparje pa za pink ponk tudi.
Vodnih športov ni bilo nevem kako je med sezono zdaj v tem času jih ni bilo.
Fitnes je za plačilo in ena ura stane 6 evrov kar je drago.
Izleti so prek agencije samo mi nismo šli z njimi ampak nas je bilo par K SMO NAJELI TAKSI IN SMO SE ZMENILI DA NAS ZA 20 EVROV pelje v kartagino pa v tunis pa vasico sidi bu said kjer smo nakupovali na tržnici.
V tunisu medina tržnica je nabita da komaj kaj vidiš, toliko ljudi je da če maš otroka s sabo je najbolje da ga prvežeš nase ker ga hitro lahko zgubiš.
Meni je bila najbolj všeč vožnja s štirikolesniki od vsega tudi tunis je ok samo velik ljudi in rabiš veliko časa da bi si vse ogledal.Pazite samo na taksiste ker tudi če smo e zmenili za ceno je na koncu hotu deset evrov dražje ker smo imeli avto s klimo:)
LP.
Kot sem obljubila napišem par besed o hotelu.
Imeli smo se super in tudi nihče ni zbolel. Vrnili smo se z zelo dobrimi vtisi. Res je treba včasih malo počakat, vendar nam se to ni zdelo nič posebnega.
Osebje je zelo prijazno in ustrežljivo. Animatorji so super za otroke in igre ob bazenu. Zvečer pa res ni da bi dol padel – mini disco, potem pa kakšen show je ali pa ne. O kakšnih profesionalnih spektaklih res ni za govorit čeprav je navedeno v opisu hotela. Je pa diskoteka od 23. ure dalje.
Sicer pa tista dva showa, ki so jo izvedli animatorji nista bila slaba, smo pa videli že tudi kaj boljšega.
Vedno dovolj ležalnikov na plaži in na bazenu. Hrana dobra, sobe prostorne in lepo urejene, vreme sončno in vetrovno, morje toplo.
Edino kar nam ni bilo všeč je bila ura odhoda sredi noči. Drugače pa vse ostalo kot mora bit in smo bili glede na razmerje med ceno in ponudbo zelo zadovoljni.
Hčeri 100 % ne bo dolgčas in tudi tebi ne. Tudi za fante je zelo poskrbljeno z animacijami, so na ful uživali.
Slovencev je bilo res veliko – en avtobus in pol – so bili zelo fajn, pa tudi otroci se hitro najdejo.
Internet je, ni drag – vprašaj na recepciji – mi ga nismo rabili.
Je pa visoka cena klica mobilca 3 €/min.
Uživaj, pa kašen linex forte vseeno vzemi s sabo, pri otrocih se nikoli ne ve. Jaz sem ga moji dala za preventivo, bi bilo škoda, da bi ležala v sobi.
Najprej lep pozdrav vsem, pisem vam direkt iz tegq hotela, vse kar je ze bilo napisano drzi, torej sobe res velike, hrana dobra, plaza tudi, je pa tudi res da v blizini hotela dogaja nic, tisti ki imate all, potem imate prakticno vse razen fitnesa; interneta, torej tenis, namizni tenis, mini golf, brisace za bazen in plazo,,,,,,tako da to je to, lp v domovino, mogoce samo to, na letalo vzamite pisalo ker je potrebno obvezno izpolniti ene vprasalnike, katere oddate na letaliscu v tunisu na carini, drugace ni prehoda,
vidim, da se le ni vse pobrisalo.
Pepa:
– denar menjaš v hotelu, vzemi račun, ker če ostane, ga potem na letališču menjaš nazaj v eure. Tečaj je povsod enak. Sicer pa menjaj po malo, ker je menjalnica skoz odprta in res ni problema.
– hrana je različna, kar je rdeče je skoraj obvezno malo bolj začinjeno. Ni pa toliko, da se ne da pojest. Vendar je še vedno več kot polovico hrane normalno začinjene. Zelo dobre so pizze – tu je vedno vrsta otrok
– klimo si sam reguliraš. Ne piha na posteljo, kar je res super in ima dve stopnji hlajenja. Mi sicer nismo veliko rabili klime, ker smo imeli ponoči odprta vrata. Ker pa so nam prišli noter komarji, smo potem rajši štekali klimo in zaprli vrata
– zaradi tega obvezno vzemi s sabo spray proti komarjem – tudi za večerne zabave, so hudi ko poper
– še to – izlet s kamelami je čudovito doživetje in vidiš njihovo vas. V Tunis v lastni režiji ne hodit, ker je prevelik. Ostalo greš s taksijem, so zelo poceni. Pribl. cena taksija in možnosti kam lahko greš imaš na tabli pred vhodom v jedilnico. Sicer imajo taksimetre in je za cca 10 km pribl. 3 €/taksi.
Če te še kaj zanima, vprašaj
pa saj veš, da imamo ženske vedno kaj za vprašat hihi
keko pa kaj jahanje kamel za otroke??? moja je stara slabih9. Tunis je bil torej organiziran izlet, pa ste šli na tržnico tudi ali samo oglede mest? S katerim jezikom najbolj komunicirajo, kaj najbolj razumejo, ker pravijo , da jim je baje francoščina domača, kar nam hri hiši seveda nikomur ni.
res sem ti zelo hvaležna za vse informacije,hvala
Sem šele sedajle videla, na hitro odgovarjam.
Kamela za otroke super – naša je stara 6 let in je to nepozabno doživetje. Gre se pa 2 x na dan zjutraj in zvečer. Priporočam ob 5. uri popoldan, pop. je namreč bolj vetrovno in se ni tako luštno kopat. Vzemi kakšne slabe bermude s sabo. Kamela ima pač svoj vonj in je dobro imet rezervo, da nisi potem brez. Cena odrasli 40 dinarjev, otroci 20. Priporočam.
Tisti, ki imajo opravka z gosti govorijo dobro angleško, nemško, seveda zaradi francoske kolinije govorije bolj kot ne vsi francosko. Se trudijo tudi slovensko. Kar obvladajo nekateri. Sobarice in taksisti so bolj tako tako, vendar ne skrbi, vse se da zmenit.
V Tunis nismo šli niti z organiziranim izletom, ker se nam je zdelo škoda celega dneva. Čeprav sem vseskozi mislila, da bomo ravno Tunis pogledali, smo na koncu ugotovili, da je mesto preveliko in da če res točno ne veš, kam greš, nima smisla. Pa saj kolikor mi je znano tudi z agencijo gredo na v Tunisu samo na tržnico. Keramiko in vso ostalo šaro tako lahko kupiš v mestecu Sidi bon said (če sem prav napisala?). Pa tako nimaš kaj posebnega kupit. Kot sem že napisala mestece Sidi b. s. je od hotela oddaljeno cca 8 km, taksi stane okrog 4 € v eno smer, je popolnoma varno, rabiš pa največ dve uri. Mi smo šli okrog 6 ure iz hotela in smo bili 8.30 že nazaj (baby dance se pač ne sem zamudit).
Sicer si pa malo zgodovine prebereš v Palminem katalogu v hotelu (pove vodička prvi dan na sestanku).
V glavnem želim vam res prijeten dopust. Uživajte in se javi ko se vrneš.
Forum je zaprt za komentiranje.