Najdi forum

tunin namaz

Pozdravcek!

Obozujem tunin namaz, ki ga ponavdi jem v t.i. “kupljenih sendvičih”.
V njem je grah, pa koruza, je brez majoneze (vsaj nima tega okusa), ampak zanima me če katera pozna kak dober recept za tunin namaz?

Hvala vnaprej in lp

Nika

Ja…tunin namaz je meni tut mega, zato sem enkrat prav vprašala, kako ga naredijo. No in kar me je še posebej razvezelilo je to, da v njem ni nič majoneze. Točnega recepta ti ne morem povedat, ker mi količin niso zaupali, le-te dodajaš pač po želji.

Najprej trdo skuhaš dve (ali več) jajci, ki jih (ko se ohladita) narežeš na majhne koščke.
Konzerva tune (jaz ponavadi vzamem Rio mare), dodaš poljubno količino kisle smetane in zmešaš. Dodaš žličko (čajno, po želji tudi več) gorčice. Temu potem dodaš majhne koščke trdo kuhanih jajc ter na drobno narezano kislo kumarico. Potem pa po želji; jaz ponavadi dam koruzo, lahko tudi grah. Baje tudi z na drobno narezanim paradižnikom ni slabo.
Jaz potem to jem tako, da popečem na pol prerezano koruzno štručko, nanjo namažem ta namaz, dam gor kakšno rezino paradižnika in potresem z drobnjakom (svežim, če ga ni pa s posušenim).
Meni je ta namaz res super, če ga boš preizkusla, povej, kako se ti zdi.

lp

jaz ga naredim tako, da zmešam odcejeno tuno (še boljša je tista v lastnem soku) z kislo smetano (po občutku, da pride mazavo), dodam origano, česen, čebulo. če ne daš česna in čebule je vseeno dobro. zraven pa pa daj še koruzo in grah in imaš namaz. to lahko uporabljaš kot namaz, jaz pa velikokrat tudi kot preliv za solato, v katero dam paradižnik in zeleno solato. in je super samostojni obrok, še posej poleti.
če daš namesto kisle smetane skuto, je manj kalorično.

Jaz ga pripravim na ta način, ki sem ga že opisala v eni od rubrik in moram reči, da še nikoli ni ostal. Dober tek! Silvia

TUNIN NAMAZ (odlično)

Sestavine:
2 tuni v konzervi v oljčnem olju (jaz imam to najraje, vi pa kakor želite)
1 solatna majoneza v vrečki
1 maslo
½ kisle smetane
malo gorčice
1 čebula
1 trdo kuhano jajce
kisle kumarice
limonin sok
sol, poper
kapre, oljke,slani inčuni

Priprava:
Tuno in maslo dobro premešaš ( jaz uporabljam striktno samo vilico – nikakor mikser), dodaš ostale sestavine. Vse kar se reže (kumarice, kapre, oljke, inčuni, čebula, jajce) mora biti čisto na drobno zrezano. Zmešaš vse skupaj in daš v hladilnik za nekaj ur ali še več.

Priporočilo:
Ni se potrebno držati točnih količin, enkrat poskusite potem pa dodajajte ali odvzemajte po svoje.

1 maslo?
Katero pa, pa ja ne 250 gramsko?

Meni je pa tale zelo všeč:

Helena

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close