Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tujec ne ceni moje delo

Tujec ne ceni moje delo

Danes sem prostovoljno pomagala hišnici. Vmes se pojavil tujec ki je tudi zaposlen in non-stop godrnja, da “težko gara”. Jaz sem pa brezposelna in obupano iščem službo. Ko me je videl čistiti, je prvo komentiral da “kaj to delam da tako smrdi”, ko sem odgovorila da zato čistim da ne bo smrdelo (ne vem niti zakaj je moralo biti tako umazano, ampak pustimo to zaenkrat) je počakal da bi šla ven iz sobe zamenjati vodo in potem komentiral da sem jaz umazano coto dala na jedilni pribor…

Podobno se ponavljalo že večkrat in večkrat…

Ali jaz mogoče neupravičeno mislim, da vsaki človek ima pravico da se njegovo delo ceni???

Zanima me KOM se lahko pritožim.
Hvala.

odvisno kje delaš. najprej seveda svojemu nadrejenemu.

​_________________________________________ "Attitude is a little thing that makes a big difference."

Če te prav razumem ti tam nisi zaposlena in si samo prostovoljka, ki pomaga? Torej povej mu kar mu gre. Nima ti kaj biti. Ker te ne morejo odpustiti, saj si vendar prostovoljka. Daj si duška. Če bi bila zaposlena, potem bi morala marsikaj požreti, ker bi ti grozili, da te bodo vrgli na cesto. Tako ti pa ne morejo.

Predvsem me prav hišnik lahko vrže na cesto…
A se to kom zdi, kot da gospodu ni prav da sem tam pri njih?
Bi vi radi slišali, da nekdo vašim hišnikom govori take stvari in ali bi vas motilo če bi se verjelo takim in ne vam?

Meni ni vseno kaj nekdo o meni govori, in še posebej če govori grde stvari, ki niso niti resnične, ali to pomeni da nisem dovolj skromna in da iščem preveč?

Napisala si, da si prostovoljka. Zakaj te potem skrbi, če te vrže ven? Ti bi jim zastonj delala, potem pa lahko še teptajo tvoje dostojanstvo? Ne, povej jim, kar jim gre. Še hišniku, če se ne bo postavil zate in te kam poslal.

Skrbi me zato ker pri hišniku živim.
Ali to pomeni da je za denar pogoj za drugačen odnos med uporabnikom in hišnikom?

Zastonj živiš pri hišniku?
Ja, potem je pa kriza. Potem pa moraš biti res diplomatska.

Zakaj zastonj?

Če nekdo živi pri kom drugom, to pomeni da se nekdo ima pravico tako obnašati?
Mi je s tem kar je rekel naredil kako škodo?
Zakaj (prav) on dela pri istemu lastniku?
Očitno taka oseba ima neke “pluse”, ki jih jaz nimam.

Kateri “plusi” naj bi to bili – in kaj naj bi potem bili moji “minusi”?

Glej, če se te je nekdo usmilil in živiš zastonj pri njemu, potem moraš marsikaj požreti. Če mu pa plačuješ stanarino pa je stvar jasna, potem te ne more kar odseliti.
Žal je tako. Če si zastonj tam, ne plačuješ nič, potem vedi, da ima on moč nad tabo. odloči se ali želiš zastonj stanovanje in poniževanje ali pa boš stanovanej plačala in potem se tudi uprla poniževanju.

A je tudi to možno, da bi pri kom bila ZASTONJ?
Pozna kdo kakega kandidata (in KAJ bi morala požreti seveda tudi:D) ?

Čistila nisem totemu tujcu temveč hišniku. Hišnik ga samo ima med svojimi zaposlenimi. “Gospodu” očitno ne paše da jaz nekaj prostovoljno (in dobro!) naredim za hišnika, in očitno mu paše da me neupravičeno ponižuje. Mogoče tudi hišniku tako paše, on bo “izpadel” boljši jaz pa slabša!

Zakaj bi pa pasalo meni?

Joj no, tebi se pa res ne da nič dopovedati.
Ti plačuješ hišniku stanarino. Torej ne vem zakaj mu pustiš, da te blatijo? Ti povej temu tujcu kar mu gre in to je to. Kaj ti ni jasno? Ta tvoj hišnik pa kaj ti bo naredil? Ti delaš zastonj zanj, za stanovanje mu pa plačuješ stanarino, ne vem zakaj se ga bojiš? Praviš, da nisi zastonj na stanovanju pri njem, torej rabi tvojo stanarino. Ti mu pa še zastonj delaš in se ga še bojiš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close