Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Tudorji, Bourboni, Habsburžani….

Tudorji, Bourboni, Habsburžani….

Zanima me vse, kar se dogaja okrog teh dinastij in nasploh vse v povezavi z gradovi in dvori.
Politika mi ni zanimiva, bolj “rumeni tisk” z dvorov…. tudi če je kaj izmišljenega vmes.

Všeč so mi npr.
Marija Antoinetta
Desiree
Čarovnica z griča
Pariške čarovnice
Marija Stuart
Josepf Fousche
Rudolf, nesrečni prestolonaslednih
Pasja grofica
Prekleti kralji
Zadnja žena Henrika XIII

Zdaj pa mi je zmanjalo idej…. ali mi lahko kaj predlagate ?

Hvala

Karl Shaw, Kraljevske norčije – zgodovina škandalov na evropskih dvorih.

Sicer ni roman, je pa hudomušno-poučna knjiga o ekscentričnem življenju dvorskih glav:)

Philippa Gregory
pa serija knjig Marianne od Juliette Benzoni bi tudi znala biti na to vižo (Napoleon itd.)
pa tole: http://www.bukla.si/?action=books&book_id=1772

Tole na pamet na hitro.

aja, pa iskalnik malo zalaufaj, boš tudi marsikaj našla 🙂

Prekleti kralji (o francoskem dvoru, 6 ali 7 knjig)

Ja, Prekleti kralji (naslov zbirke) je zelo fajn. Pa Bolni Habsburžani – sicer zgodovinska študija, ampak zelo zanimiva.

Hvala za nasvete,
ampak tudi Bolne Habsburžane, Kraljevske norčije in Preklete kralje sem brala in jih imam celo doma…. tako da mi idej že zmanjkuje.

Brenda Ralph Lewis, Evropski kralji in kraljice – temačna zgodovina. (knjiga je izšla lani)

Si že brala Umori njegovega veličanstva? (nisem točna, da je naslov ravno tak) Gre za Henrika VIII in njegove žene.

Mene pa zanimajo knjige, ki bi bile o Tudorjih. Prebrala sem že drugo sestro Boleyn, dediščino Boleynovih, Elizabeto I….. Ne zanimajo me samo romani, temveč tudi biografije, mogoče tudi kakšni eseji na temo ločitve Angilje od papeške oblasti in podobno… pač vse, kar je povezano s Tudorji, tudi če je strokovno, hočem pa, da je v sloveščini. Ima kdo kakšne ideje?

Zanima me ali je potrebno romane od Philippe Gregory brati po kakšnem vrstnem redu ali je vseeno s katero začneš?

Vrstni red romanov Philippe Gregory:

Kraljica rek
Bela kraljica
Rdeča kraljica

Druga sestra Boleyn
Dediščina Boleynovih

Kraljičina norčica
Posvetne radosti

Hvala. Se že veselim, da se jih lotim.

New Report

Close