Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tudi ona…

Tudi ona…

Tudi ona zna to, tudi ona si bo kupila tisto, tudi ona gre tja na morje, tudi ona hodi po nakupe tja, tudi ona….tudi ona….

Poznate to? Da vaša prijateljica nima svojih idej…vas v vsem posnema.In ko ji spodleti in ko gre vam na katerem “področju” bolje kot njej je besna.In svoje jeze sploh ne skriva.

Meni je počasi vsega tega preveč, ker se sploh več ne zna z mano zabavati, ampak samo še tekmuje, da bo “boljša” kakor jaz.Kako dolgočasno…

Kako ste reagirala v podobnih situacijah?Da ne bo nesporazuma.Ničesar ji nisem favš, le moti me zakaj mi ne more biti prijateljica brez tega….

Men zgledaš ti bl jezna kot ona. Sta glih za skup.

MA TI SI NORA !!!

Pogovori se z njo in ji razloži,da prijateljstvo ne temelji v tekmovalnosti ena do druge,srečno:)

imela sem prijateljico,ki je posnemala poleg vsega drugega tudi moj videz.Pobarvala se je na temno rdečo,zdravnala lase,kupila deset elegantnih cunj,se mazala isto kot jaz,uredila nohte isto kot jaz,hotela istega tipa,kot ga imam jaz,razmisljala je tako kot jaz.NORO!!!! Dolgo nisva bili več prijateljici,čeprav sva bili prej najboljši.Enostavno je kopirala moj stil,izgled in mišljenje.Prav bedno sem se počutila.

Moja nekdajnja prijateljica sicer ni toliko posnemala mojega videza ampak njena pretirana tekmovalnost mi je šla pa krepko na živce in sva se zaradi tega povsem odtujili ena od druge. Ta zadeva s posnemanjem prav vsega se mi zdi pa kar malo morbidna. V takem primeru bi se sama od omenjene prijateljice distancirala saj je očitno, da se ji v lastnem življenju premalo dogaja.

Prijateljice imaš ponavadi takšne, kot si sama izbereš.

In tudi za takšno tekmovanje sta potrebni dve. Bolj kot se ti ukvarjaš s tem, da boš drugačna (hočeš biti boljša, kar priznaj si) od nje, bolj te dohiteva. Šport dveh čudnih žensk.

Prijatelji so obicajno ogledalo človeka…povej mi s kom prijateljujes in povem ti kdo si
Izgleda, da sta vidve te zadeve vzeli zelooo resno in dobesedno:))

Da ne pišem še enkrat, ker ostaja moje mnenje nesprejmenjeno:

Poznam to, še kako dobro. Moj nasvet: takoj, ko opaziš, da te “prijateljica” v nečem kopira, beži, kolikor te nesejo noge. Čisto mirno se lahko danes skregaš z njo in nič naj te ne peče vest. Če ne danes, bo pa sr# čez par let, ampak do takrt boš že imela 1/2 glave sivih las, in tudi, je vprašanje, katera bo potegnila krajšo. Ni važno, ali gre za zasebno prijateljico ali za sodelavko. Ob prvih znakih oponašnja se je moraš brez pomislekov odkrižati.

To namreč niso ljudje, ampak pijavke brez lastne identitete, ki se pač prisesajo na prvega, ki pride mimo. Še slabše… ko ti spije dovolj krvi (oz. živcev), se obrne proti tebi.

Še enkrat: ne razmišljaj in naj te ne peče vest. Seveda, če hočeš, lahko preizkusiš, ali moje trditve držijo. Povej čez kakih 5 let…

Samo še opomba, da ne bi kdo narobe razumel. “Kopiranje” je lahko nedolžen pojav oz. precej normalno v najstniških letih. Tu ni razloga za paniko, ker z odraščanjem (in ko najdeš svoj stil) to izzveni. Kadar se pa dogaja pri odraslih osebah, pa… beri zgoraj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close