Tudi moški imamo kriterije
Rednamay, 31.03.2023 ob 06:47
Ne boš verjel avtor,jaz k sem tak luzer po vaših kriterijih seveda,Mon to obvlada,mam tud svoje standarde. Mam dost kaniddatov vsako leto,pa sami taki ločeni z otroci,al pa luftarji al pa neki extra vegani in športniki.. Ne morš verjet,da celo na tazga luzerja k sem jaz me osvajajo in vabijo na zmenek. Tudi jaz imam svoje kriterije,med katerimi ni merilo denar ali uspešnost ampak karakter.
Ampak s čivšatkom pa vseen greš v Gardaland. Ker pišeš, da ne maraš luzerjev, luftarjev itd.
Iskren, 01.04.2023 ob 03:16
Absolutno razočaranje, 28.03.2023 ob 19:28
Rajši brez otrok ko z otroki in razvezana pri 40. Idealne moške mere? 80let 100miljonov covid v zadnji fazi…
V JV Aziji najdeš normalne ženske brez otrok pri 30, 40 ali 50. Pač… število žensk je večje od moških. Lahko je imela smolo in ostala sama, prihaja iz revne družine in bila prisiljena izbirati med ostanki. Pa 10% Tajcev je kroničnih alkoholikov (Slovenci 3,5%), da o pomanjkanju uspešnosti ne govorim. Mimogrede najdeš normalno brez otrok.
Lep pozdrav iz Vientiane (Laos).
Res Ne vem kaj ti bo zenska pri 40 al 50, ko je prestara za otroke, zakaj bi tako iskal…. ce ze raj mas lustno, pedantno s kaksnim otrokom, kot eno, ki je ocitno toliko nesocializirana, da do 40ni imela nobenega otroka ali neprivlacna nasprotnemy spolu, kakorkoli..
Vsakemu svoje…ne smemo kritizirat tega tipa, ker ima v glavi drugace poslihtano…pac so mu vsec vse druge, samo slovenke ne. Sej tud ne bi dobil nobene, ker me se takih izogibamo, kaj ves kaj vse imajo v in na sebi?.
Mene edin mal skrbi zanj, ker deluje tezka naivcina, da si ne bo navlekel kakega tipa, ki je spremenil spol. Tega je v tistem koncu kot smetja. Moski si pac spremenijo spol, da lahko prezivijo kot prodajalke ljubezni in v drugacnih vlogah, ki priticejo zenskam. Edino taki-take se zelo pedenajo, skrbijo zase in so seveda pri 30, 40 in 50 brez otrok. No pa sej….why not…
Tiste, ki so zivele v revscini so brez zob, do konca iztrosene, ker so se morale prodajat tujcem dokler je se bilo kaj od njih, da so lahko prezivljale svoje starse, druzine, otroke.
Taka je resnica o Azijskem svetu in azijkah, ker sem ga veliko prepotovala…trgovina na vsakem vogalu, boj za prezivetje. Seveda pa smo belci za njih bozji dar, polni denarja, obljubljena dezela in se in se …
…in kot povsod po svetu je tudi Azija polna bogastva in lepih, izobrazenih zensk, poniznih, ustrezljivih, nasmejanih…
….morda pa tale model le najde pravo…in nas povabi na poroko?
-
Mislim da mu vsi zelimo sreco?
Se strinjam… gre za drugačne poglede na svet. Azijke cenijo ročne spretnosti in finančno stabilnost. Slovenke cenijo režimsko povezanost in želijo psihološko nadvlado, pač drugačna sveta.
Od srednje šole sam vzdržujem svoje avte in Slovenkam se to zdi “Unterhund” oz. zakaj si magister “maže roke z vazelinom”, sigurno se “ne zna it”, “je škrt” ipd. Azijke na to gledajo drugače: “benefits of having a boyfriend”.
Tudi karakter imajo bolj blag in načeloma večje odločitve pustijo moškemu, sploh če jih korektno argumentira. Ne gre se za “povoljnost” kot kritiki radi omenjajo, le drugačen karakter. Srečal sem več žensk tukaj in s politiko in karierami se preveč ne ukvarjajo, jih enostavno ne zanima. Večino časa visijo na socialnih omrežjih kjer gledajo modo, hrano, otroke in podobne lifestyle zadeve.
Najdeš ogromno povsem normalnih žensk, izogibat se je treba bar-girls in maserk.
Kar mi ni jasno… da ljudje Tajsko vidijo kot ultra-revno državo. V večjih mestih je standard kar OK. Ja… bruto plače so nizke (400-800€), ampak davki so minimalni. Hišo dobiš že za 1 MTHB (~30.000 €), hrana je izvrstna in poceni (tudi za lokalce), bencin je <1€/l, režimski aparat je minimalnen, državne službe slabo plačane, preko gnilih politikov na Tajskem težje uspeš (Slovenija je modelna država za režimsko šlepanje) je treba delat za Japonske firme da dobiš dobro plačo.
Sej sm ti napisala da je v Aziji tud bogastvo…sam ne vem ce se bos infiltriral v tist svet…mesta so natlacena, hrupna izven mest je pa drug svet…
Ce ne bi bla tam bi ti se verjela?…revni sloj bi vse naredu sam da staknejo enega belca. Jaz nimam nic proti temu, vsak si kuje svojo sreco. Ampak za moje oci je to beda…gledas tiste zavaljene grde belce ki imajo ob sebi eno ubogo tajkico…za 15 dolarjev ji kupi garderobo, ona mu pa streze na vse mozne nacine…vse to je trgovina, ce smo pa realni je pa to cisti sex turizem…oziroma na daljsi rok daj dam poceni placana usluga za golo prezivetje.
Js ne stekam lih zakaj je folk tok mahnjen na to, da mora imet zmer nekoga ob sebi. A vas je strah same sebe, a to zato da se kazete okol z nekom…
Js nimam nic proti nikomur, ampak posteno…sedet ob Ljubljanici na soncku, pit kavico…uzivat zase in za svoj lajf, na da bi te isti ksiht non stop motil…to je balzam…
…pol pa spakirat kufrcek in caooo…na potovanjce…ampak brez da se psihiras s tem, da si nekoga privleces domov…naj ostane tam…
-
…to je isto, kot da si domov privleces najboljse vino, ki si ga pil v Toscani npr. Ampak doma se potem nanj sploh ne spomnis, ce pa ze, ima cist drugacen okus…
….a ni to lih tko???☀️☀️☀️
Posluš Redna, 01.04.2023 ob 03:18
Ampak s čivšatkom pa vseen greš v Gardaland. Ker pišeš, da ne maraš luzerjev, luftarjev itd.
Ma kje je to na čigavem zelniku zrastlo. Od kdaj to zdej nek Gardaland z njim?? S tem cigotom samo na žale da ga pokopljem. Japajde,s tem smrduhom.
Ta čivčata je nek najstnik,samo za nagont ga pa ornk prefukat. čefur en. fuj.
Svetovljanka, 01.04.2023 ob 14:15
Sej sm ti napisala da je v Aziji tud bogastvo…sam ne vem ce se bos infiltriral v tist svet…mesta so natlacena, hrupna izven mest je pa drug svet…
Ce ne bi bla tam bi ti se verjela?…revni sloj bi vse naredu sam da staknejo enega belca. Jaz nimam nic proti temu, vsak si kuje svojo sreco. Ampak za moje oci je to beda…gledas tiste zavaljene grde belce ki imajo ob sebi eno ubogo tajkico…za 15 dolarjev ji kupi garderobo, ona mu pa streze na vse mozne nacine…vse to je trgovina, ce smo pa realni je pa to cisti sex turizem…oziroma na daljsi rok daj dam poceni placana usluga za golo prezivetje.
Js ne stekam lih zakaj je folk tok mahnjen na to, da mora imet zmer nekoga ob sebi. A vas je strah same sebe, a to zato da se kazete okol z nekom…
Js nimam nic proti nikomur, ampak posteno…sedet ob Ljubljanici na soncku, pit kavico…uzivat zase in za svoj lajf, na da bi te isti ksiht non stop motil…to je balzam…
…pol pa spakirat kufrcek in caooo…na potovanjce…ampak brez da se psihiras s tem, da si nekoga privleces domov…naj ostane tam…
-
…to je isto, kot da si domov privleces najboljse vino, ki si ga pil v Toscani npr. Ampak doma se potem nanj sploh ne spomnis, ce pa ze, ima cist drugacen okus…
….a ni to lih tko???☀️☀️☀️
Čista stereotipizacija…
Ravnokar ležim v hotelu in se s Tajko meniva o plačah. Povprečje v Bangkoku je ~40.000 THB (~1080€), južne province ~20.000 THB (~540€), severovzhod ~12.000 THB (~325€). Gre za mesečne bruto zneske, ki so skoraj enaki neto plačam (davki so minimalni).
Tudi v Isaan-u, ki je najrevnejša regija, ne vidiš zavaljenih starcev z mladenkami. Razlike v starosti so 1-5 let, mogoče 10 pri starejših parih, glede videza tudi ni neke asimetrije. Skratka Tajke spet niso tako obupane, da bi morale prenašati grde starce. Če ne verjameš, se usedi na letalo in si pridi ogledat. Pozor Evropejkam: Azijke so relativno vitke in lahko povzročijo občutek zavisti.
Da ne bom Off-topic: moški v Sliveniji NE MOREJO POSTAVLJATI KRITERIJEV, ker bodo ostali samski. Jaz sem si želel vitko ali visoko z blagim karakterjem in sem pričakoval preveč. Ne grajam, le navajam dejstva.
Jaz nimam komu kaj zavidat, kvecjemu drugi meni. Ne bi zamenjala svoje koze za nobeno na tem svetu. Ce stekas…dolge noge…vitka postava…lep obraz…dobra izobrazba…samozavest… prijaznost…pa se in se lepih lastnosti…ampak me je zivljenje naucilo, da trajno lahko zaupam le sebi. In sem srecna, potujem po svetu, spoznavam ljudi, se druzim, uzivam…in me ne mori misel, da bi mogla s kom bit na verigi, pa da bi me moral kdo vzdrzevat v zameno za zakisan ksiht.
-
Ne rabim se usest na letalo in preverit, ker sem bila ze dost tudi v Aziji, pa poznam sceno. Sicer pa, oci vidijo, kar zelijo…jaz sem vidla tipe, ki pod nobenimi pogoji ne bi dobil neke normalne belke…Tajke pa pac vzamejo tud take…so pa tudi izjeme…povsod so izjeme.
Pa tud cist osebno poznam belce, kako so se Tajke trudile, da bi se jim umuvale…eni so dobr prisli skoz, drugi so po kratkem premisleku izginili, tretji so bli prevarani.
Osebno je meni tajscina en zelo antipaticen jezik, tisto zategovanje in cvekanje. V videz ljudi se pa ne spuscam, ker noben ni bog, da bi sodil drugega.
Razen tebe…si si vzel to pravico…zamisli si, da smo samo embalaza…ena usodna napakica in je lahko trajno poskodovana…
…kaj pa pol????
Svetovljanka, 01.04.2023 ob 16:59
Jaz nimam komu kaj zavidat, kvecjemu drugi meni. Ne bi zamenjala svoje koze za nobeno na tem svetu. Ce stekas…dolge noge…vitka postava…lep obraz…dobra izobrazba…samozavest… prijaznost…pa se in se lepih lastnosti…ampak me je zivljenje naucilo, da trajno lahko zaupam le sebi. In sem srecna, potujem po svetu, spoznavam ljudi, se druzim, uzivam…in me ne mori misel, da bi mogla s kom bit na verigi, pa da bi me moral kdo vzdrzevat v zameno za zakisan ksiht.
-
Ne rabim se usest na letalo in preverit, ker sem bila ze dost tudi v Aziji, pa poznam sceno. Sicer pa, oci vidijo, kar zelijo…jaz sem vidla tipe, ki pod nobenimi pogoji ne bi dobil neke normalne belke…Tajke pa pac vzamejo tud take…so pa tudi izjeme…povsod so izjeme.
Pa tud cist osebno poznam belce, kako so se Tajke trudile, da bi se jim umuvale…eni so dobr prisli skoz, drugi so po kratkem premisleku izginili, tretji so bli prevarani.
Osebno je meni tajscina en zelo antipaticen jezik, tisto zategovanje in cvekanje. V videz ljudi se pa ne spuscam, ker noben ni bog, da bi sodil drugega.
Razen tebe…si si vzel to pravico…zamisli si, da smo samo embalaza…ena usodna napakica in je lahko trajno poskodovana…
…kaj pa pol????
Če si tako popoln paket, ti v državi s presežkom moških ne bi smelo biti težava najti kvalitetnega. Mrgoli jih po agencijah, portalih, lokalih, ipd., le pojaviti se moraš.
Če res nočeš ničesar zaupati drugim, me ne moti če ostaneš samska, je tvoja izbira.
Kar se “kriterijev” tiče, ki so tema tega sporočila, se tipična Slovenka ne zaveda kakšne privilegije ima doma. Če mi ne verjameš… se preskusi z lovom za moža v tujini.
Letalo zame ni nič božanskega, kakor tudi ne iskanje partnerke v tujini, če je v domovini pomanjkanje žensk.
matias, 02.04.2023 ob 02:43
Dejansko je samo 1 kriterij pri obeh spolih, pri moških, da je čim mlajša, pri ženskah pa, da je čim bolj bogat. 🙂
Glede tega se motiš… in normalna ženska se za grdim bogatunom ne bo podila. Obstajajo izjeme, ki jih ne smemo posploševati na večino.
Rednamay, 01.04.2023 ob 14:19
Ma kje je to na čigavem zelniku zrastlo. Od kdaj to zdej nek Gardaland z njim?? S tem cigotom samo na žale da ga pokopljem. Japajde,s tem smrduhom.
Ta čivčata je nek najstnik,samo za nagont ga pa ornk prefukat. čefur en. fuj.
Maja, ne vleč se ven, vse vemo. :))
Tocno to je problem v glavah vecine…”popoln paket”…
…potem si pa folk mane roke, da je fasal popoln paket, pa se rdeca masnca zraven?, se preden ga je odprl…in kmalu sledi razocaranje, ker ima paket napako….ker tist ko isce paket itak nima poslihtano v glavi in ze v osnovi isce napake.
Dokler mene nekdo tko obravnava nima sans za karkoli, pa ce mu rastejo zlate palice na vrtu.
Mogoce si poglej moj prvi post, ti bo takoj jasn moj nacin prezivljanja lajfa…lahko mi verjames, da mi je zelo fajn.
Na misel mi ne pride, da bi se podila za desci po portalih in agencijah, vohala zasmrajene in zakajene pijandure po lokalih…
..ne vem…a si ti prvic v tujini, pa se ti je mal razsvetlilo al kako…
..ti lahko iz prve roke zagotovim, da je ta slovenski moski svet, z redkimi izjemami, v odnosu do zensk ena velika revscina. Ampak mi je cist vseeno glede tega. Revscina dobi revscino, kriteriji se poklopijo.
Sej ni dost za pametovat…sam pogledas mal okol pa ti je vse jasno?
-
Privilegij je, da znas zivet solo zivljenje, da se znajdes v vseh okoliscinah, da znas iz cone udobja, da testiras svoje meje in znas varno preko meja, da si upas…pol si lahko privoscis cisto vse v lajfu na tem svetu. To so stvari, ki mnogi zavidajo in jih nikol ne bodo dozivel, ker se svaljkajo iz dneva v dan v mislih, kok so ubogi, ker nimajo po svojih kriterijih enega, da bi sel z njim skupi v stacuno, pa da ga pokazejo zlahti…ali pa da se ubijajo v nemogocih zvezah in umirajo na obroke, se tolcejo, locujejo, stejejo denarcke…
Tisti ki ima sebe rad to razume, ostali pa?
Ta Iskren je res en čuden tip. Kr naprej nekaj nabija, kako je v Sloveniji nemogoče spoznati žensko brez otrok. Čudno, jaz jih poznam cel kup, starih pod 30. Prestar sem, da bi z njimi kaj imel, niti se mi po pravici povedano ne da več. Meni je nepredstavljivo, da mora nekdo po Aziji lutat za babo spoznat. Kot da bi hodil v Benetke golobe gledat.
…se najbl smesen pa je, da isce bejbo na Tajskem, lezi v pojstli s Tajko, istocasno pa tuki gor pise…
…res neki ne pije vode tuki…
Po moje je sel prvic v svet in ga je strah, pa rabi konverzacijo z domovino?
Ga bomo mal pomiril, da bo vse ok, sam pazi naj, da mu Tajke ne ukradejo denarja, dokumente, telefon…pol bo pa sranje, bomo moral zbirat denar, da se bo lahko vrnil?
…pa ne se cudit, ker se za vsako prijaznost skrivajo nepredstavljive razseznosti…?????
nezainteresiran, 02.04.2023 ob 08:29
Ta Iskren je res en čuden tip. Kr naprej nekaj nabija, kako je v Sloveniji nemogoče spoznati žensko brez otrok. Čudno, jaz jih poznam cel kup, starih pod 30. Prestar sem, da bi z njimi kaj imel, niti se mi po pravici povedano ne da več. Meni je nepredstavljivo, da mora nekdo po Aziji lutat za babo spoznat. Kot da bi hodil v Benetke golobe gledat.
Jih tudi jaz poznam, a naj pri 38 pecam 28-letnice? Ne vem no… 30-35 se mi zdi boljša izbira.
Ko sem prvič šel v tujino so se mlajši kolegi delali norca, naslednjič gre že en zraven.
Hvala vam za tole popestritev. Že dolgo se nisem tako smejala? Vsem želim srečo pri iskanju idealne ženske, ki izpolnjuje vse kriterije. Verjetno boste še dolgo iskali, ampak nič zato. Napišite še kaj, ker me, ki nismo narejene po kriterijih, se valjamo od smeha. Pa lep pozdrav od ene majhne, debeluškaste, še zmeraj poročene. Za Svetovljanko pa???Super si!!
Sori, ma kar neki posplošuješ slovenke, tudi tukaj smo takšne in drugačne, če ti sam nisi dovolj kakovostna roba, da bi dobil eno hudo slovenko, pač bog ti pomagi, si si sam kriv, ne se na vse slovenke zagovarjat, kakšne so. Js sem do neke mere čisto rada poslušna mojemu slovencu, ki je tudi sam hud tip, ne bi bila pa vsakemu loleku, niti približno…
Zdaj ko vemo, da se Iskreni poceni masti med Tajkami radodajkami in bo speljal cel trop fantov tja, se lahko vrnemo k prvemu ” en samcu”.
Mene pa zanima, kaj tak tip moskih, ki postavljajo take kriterije, v zameno nudijo. Ta nas sparovni bi vse imel zastonj za domacimi vrati, pa se hrane ne bi prinesel svoji izbranki.
Tega od “en samec” nismo zvedeli … se celo javi se ne vec…morda je spakiral na Tajsko? Vemo samo, da je ze kar v letih, ko bo treba zelo kmalu posec po pozivilih…tika-taka-tok
??
Iskren, 02.04.2023 ob 10:02
Jih tudi jaz poznam, a naj pri 38 pecam 28-letnice? Ne vem no… 30-35 se mi zdi boljša izbira.
Ko sem prvič šel v tujino so se mlajši kolegi delali norca, naslednjič gre že en zraven.
Stari, ti malo narobe razmišljaš. če si pri 38 večno samski, očitno nisi za babe. ker če bi bil za babe, ne bi tu gor doktoriral iz te tematike.
Forum je zaprt za komentiranje.