Tudi moški imamo kriterije
Iskren, 14.04.2023 ob 19:37
No… že leti sovraštvo in kritike. Expati so me o tem opozorili.
Sem načelen, a si dovolim spremeniti mnenje če pridem do novih informacij ali spoznanj. Vedno sem imel rajši visoke ženske, tudi sedaj, a me ta kriterij spravlja v težave. Če ga opustim, postane iskanje bistveno lažje. Mogoče mi bo žal, bomo videli…
Glede selitve si zamešal. Večinoma so se pripravljene preseliti (to opcijo sem iskal v izhodišču), izjemi sta 30 in 35 letnica, ki želita ostati doma. Težko rečem ali mi bo Tajska ustrezala na dolgi rok, zato iščem žensko, ki se je pripravljena preseliti, pa naj bo potrebno ali ne, opcija mora bit.
Pa ja… tudi meni so ponujali 25-letnice in podobno. Kaj misliš, da se v takih primerih zgodi na dolgi rok? A sta s tvojo doktorico še skupaj? Ne? Vprašaj se zakaj? Iščem žensko za zvezo, ne za avanturo.
Zakaj sem se odločil za 32-letnico? Izmed naštetih ni najbolj privlačna, niti najbolj izobražena. Lepo pa sovpada s situacijo, da razložim:
1) je “žilava”: v Aziji so družinski odnosi pomembni in sigurno bo (vsaj na začetku) hotela obiskati družinske člane 1-2x letno. Govorim o letih 10h+, dodaj vožnjo od/do letališč, jet lag, nošenje torb. Nekateri ljudje tega ne marajo ali prenesejo. Ona se je pripeljala do mene (8h pot), prespala v Bangkoku in me odpeljala (8h) do Udon Thani naslednji dan, pozneje še v Vientiane. Tudi pešačiti zmore kar nekaj ur, kar mi je všeč.
2) ima izobrazbo, a ne previsoko. Problem pri selitvi je, da marsikatere diplome niso prenosljive v EU. Jasno da ena doktorica znanosti ne bo zažgala disertacije in šla v EU delat kot sobarica. Tale ima izobrazbo farmacevtskega tehnika, preveril sem pri avstrijski lekarniški zbornici in z določenimi sprejemnimi izpiti bi jo vzeli v službo, znanje Nemščine bo seveda najtežje. Hkrati ima uporaben hobi: rada se ukvarja z manikuro / pedikuro in kozmetiko. Verjetno bo dobila kakšno enostavnejšo službo (jo ne moti), kjer lahko dela dokler ne opravi sprejemnih izpitov, pa naj to traja več let. Ne me napačno razumet: lahko jo finančno vzdržujem do nedogleda, a mislim da bi se ji doma na dolgi rok zmešalo, sploh ker imam stanovanje, ne pa velike hiše. Pripeljal bom osebo in ne hišnega ljubljenčka. Ljudje želijo nekaj naredit iz sebe, napredovat, ne pa stagnirat (kot na MON-u), za dolgoročno zvezo je to zelo pomembno.
3) dobro govori Angleščino in pripravljena se je učiti Nemščine. Pri ostalih kandidatkah so jeziki predstavljali oviro, že angleško jim je slabo šlo, lokalna televizija in mediji s sinhronizirani in mnogi Tajci izven turističnih regij so jezikovno šibki. Zanimivo da so jezike obvladale manj izobražene (farmacevtski tehnik, maserka in lastnica salona), ni mi čisto jasno zakaj, a tako se je izkazalo. Mogoče se vam zdi nepomembno, a z mojo bivšo (bila sva skupaj 4,5 let) je zaradi tega prišlo do težav, ker se zaradi jezika in staršev ni hotela preselit, res škoda a sedaj ni več pomoči.
4) nima široke družine, le mlajšega brata, mati in nekaj sorodnikov, oče je umrl. Nekatere (npr. 35-letnica) prihajajo iz velikih družin in tako niso dobre kandidatke za selitev.
5) obvlada kuhanje (tajska hrana je odlična) in malce tajske masaže (koristno). Čiščenje in likanje ji ne leži, a ni problema, za to bom skrbel jaz. Hec na stran… a lepo če ženska v manjši meri lahko podpira moža dokler se v tujini ne postavi na lastne noge. Želim da se počuti koristno.
6) ima potrpljenje: vedela je, da bom obiskal več žensk, a je v miru opravila svoje in počakala no mojo odločitev. Slovenka bi v isti situaciji totalno popenila, kljub temu da ima stalno ducat orbiterjev na dosegu prstov. Dokler nisem v vezi, imam pravico se meniti z več ženskami, enako velja za njo. Ko se enkrat odločim, je zvestoba na prvem mestu.
7) nima finančnih dolgov in je finančno pismena.
8) in to je ZELO pomembno, mati jo (in mene) pri odločitvi podpira. Pri njihovi hiši se že bil in niso imeli pripomb. V Aziji je mnenje staršev zelo pomembno in če imajo pomisleke, lahko pozneje pristaneš v težavah. Nam se to mogoče zdi bolano, a tako pri njih je.
Upam da nekateri vidite logiko mojih odločitev. Situacija ni idealna in pri mojih letih nikoli več ne bo. Vse ima svoj čas in kdor je čakal, je najboljše zamudil. Vlak je odpeljal, kamion za odvoz smeti se še občasno ustavi. Če kdo meni, da sem sebičen ali egoist, naj si temo še enkrat prebere od začetka, delam kar je v interesu dolgoročne zveze.
Ja… pa vaši zaničevalni in sramovalni komentarji me ne ganejo… niti 1%. Na tak odziv so me expati že pripravili. Želim vam srečo in najboljše, zato želite enako meni.
P.S.: na Tajskem je zaradi demografske situacije mnogo osamljenih žensk, ki iščejo pridne moške. Če koga zanima, lahko posredujem kontakte.
Veliko srece! Na trnovo pot se podajas. Kar tako ves. Saj ni tvoj prvi giro.
Ceprav si v oceh druzbe “nenormalen”, ker si zensko isces po recimo temu eksoticnih drzavah, si v mojih oceh sila “normalen” moski z blue pill razmisljanjem.
O mojih zivljenskih izkusnjah je skoraj brezpredmetno govoriti, ker so prevec standardnih deviacij od normalnosti. Zato sploh iz blue pill perspektive pridete do samih zgresenih zakljuckov. Omenil se jo zgolj zato, ker si preprican, da smo tu gor sami nerelevantni Lojzi, ki nimamo pojma o pojmu.
Ko bi ti samo vedel koliko priloznosti za porocanje, uvazanje, izvazanje, simo tamo onamo, … sem jaz ze imel, in to neskonco bolj “zrelih” od tocke v kateri si npr. s to zadnjo tajko, saj se vecino odraslega zivljenja vrtim v expat krogih.
Ampak, ti si (se vedno) v svojem blue pill filmu. Operiras po standardnem programu. Sledi (aktualni) standardni epilog. Potem pa bos tako kot desi preprican, da smo problem moski kot sem jaz, ne naivnezi, ki vas nic ne more ustaviti, da bi sli na “strizenje”. To, da se pise 2023, in kaj to pomeni, za vas ne igra vloge. Ves kaj ti zelim povedati? Da vam ni pomoci, lol.
Kakorkoli ze, vsekakor se ti “dogaja”. To pa tudi nekaj steje, lol.
Brezveze. Ko servilnežu, ki rine z glavo skozi zid, indoktriniran, čeprav je že 100-krat dobil z glavo po buči, poveš resnico, boš deležen zgražanja. Tip sam prizna, da sploh ne ve, če mu je za živet na Tajskem, ampak v nadaljevanju pa standardna pridiga, da ima on prav, mi pa narobe. Jaz sem se že zdavnaj naučil, več resnice, kot poveš ljudem, ki rinejo z glavo zkozi zid, bolj boš deležen obsojanja.
D dimer, 14.04.2023 ob 23:06
Veliko srece! Na trnovo pot se podajas. Kar tako ves. Saj ni tvoj prvi giro.
Ceprav si v oceh druzbe “nenormalen”, ker si zensko isces po recimo temu eksoticnih drzavah, si v mojih oceh sila “normalen” moski z blue pill razmisljanjem.
O mojih zivljenskih izkusnjah je skoraj brezpredmetno govoriti, ker so prevec standardnih deviacij od normalnosti. Zato sploh iz blue pill perspektive pridete do samih zgresenih zakljuckov. Omenil se jo zgolj zato, ker si preprican, da smo tu gor sami nerelevantni Lojzi, ki nimamo pojma o pojmu.
Ko bi ti samo vedel koliko priloznosti za porocanje, uvazanje, izvazanje, simo tamo onamo, … sem jaz ze imel, in to neskonco bolj “zrelih” od tocke v kateri si npr. s to zadnjo tajko, saj se vecino odraslega zivljenja vrtim v expat krogih.
Ampak, ti si (se vedno) v svojem blue pill filmu. Operiras po standardnem programu. Sledi (aktualni) standardni epilog. Potem pa bos tako kot desi preprican, da smo problem moski kot sem jaz, ne naivnezi, ki vas nic ne more ustaviti, da bi sli na “strizenje”. To, da se pise 2023, in kaj to pomeni, za vas ne igra vloge. Ves kaj ti zelim povedati? Da vam ni pomoci, lol.
Kakorkoli ze, vsekakor se ti “dogaja”. To pa tudi nekaj steje, lol.
Bog se vaju usmili.
Anonimno 3839, 09.05.2023 ob 12:39
Iskren, a boš pustil svoj kontakt, kot si obljubil, ali si že pripeljal svojo Tajko in zapečatil usodo z njo? 😉
Halo? Ne morem/smem gledati drugih žensk, ko sem enkrat v vezi. A ni to varanje?
Tajka pride na obisk v Juniju. Je pa res da uradno nisva še par.
Iskren, 10.05.2023 ob 07:16
Halo? Ne morem/smem gledati drugih žensk, ko sem enkrat v vezi. A ni to varanje?
Tajka pride na obisk v Juniju. Je pa res da uradno nisva še par.
V enem od prejšnjih objav si napisal, da boš posredoval kontakt. Pa sem mislila, da misliš bolj resno..
Srečno s Tajko!
Se bom spotaknila ob komentarje, da je z ženskami med 30 in 40 let nekaj narobe. Zakaj tako mislite oz. zakaj je to posplošeno? Ste pomislili, da so nekatere morda bile v daljših zvezah v svojih 20ih študirale, si urejale neko življenjsko pot … in na določeni točki so se razšle s partnerji, ker sta v procesu razvoja, napredka, šla vsak svojo pot? 😉
Poznam kar nekaj primerov parov, ki so v svojih 20ih študirali, začenjali poklicno pot, si urejali dom, iskali, začenjali – in definitivno niso bili pripravljeni na družino pri 25, 26 letih, čeprav bi bilo to družbeno primerno in za veliko ljudi logično, da jo ustvarijo, ker so pač dovolj stari. Njihove želje, cilji od začetka zveze s partnerjem so se sčasoma spremenili, ker se je spremenilo tudi življenjsko okolje, njihovi pogoji, posledično so se pred 30. razšli.
En par npr. se je razšel, ker je on gradil kariero v Sloveniji, ona v tujini. In si nista prišla nasproti. Oba sedaj samska, karierista, vsak na svojem področju, pa oba otroke iz kasnejše veze, ker se je pač nekako spodobilo, da pri teh letih ustvarita družino. Pri drugem paru je npr. on varal, si ustvaril družino s tisto žensko, ona je ostala sama pri 30. In 2 leti kasneje še vedno je, ker ne išče partnerja zato, da ni sama in zato, ker ga potrebuje, ampak si ob sebi želi moškega, ki jo bo spoštoval, bo splošno razgledan in imel podobne interese kot ona. Ne govorim o materializmu – ženska ima službo, stanovanje, brez težav preživi in živi sama. Je športno aktivna, simpatična, karizmatična in dobra po srcu, ima izobrazbo in se dobro znajde v življenju. Zakaj potem ne najde partnerja, če baje pri nas primanjkuje takšnih žensk? 😉 Poznam jo 20 let in do danes nisem našla lastnosti, ki bi pojasnila, da bi bilo s to žensko kar koli narobe, pa vendarle je za družbo “malce nesprejemljiva”, ker je pri teh letih še vedno samska in ni ničesar na vidiku … in se ljudje od daleč sprašujete, kaj je s to skupino žensk narobe. Tipi se mečejo za njo, AMPAK vsi bi pri 30, 40 pač uživali, brez obveznosti, ker so še premladi ali kot pravi eden že prestari, menda imajo še čas, nikamor se ne mudi, redkokateri je mnenja, da bi v naslednjih 2,3 letih ustvaril družino.
Toliko o tem 🙂
Da ženska pride v zvezo ne rabi nobenih dosežkov. Vse kvalitete prejme z rojstvom.
Da uspe pri 30-40 biti samska v Sloveniji pomeni, da si je sabotirala 10-100 potencialnih zvez.
Moški lahko imajo “upravičene” razloge: niso zadovoljni s kariero, financami, imajo slabe socialne spretnosti (oče jih ni naučil), strah pri približevanju, so sramežljivi, itd. Me razumeš? Ženske so, moški morajo postati.
Takim kot si ti, se je treba na dalec izogibat. Opasno vse po vrsti!!!
Moski z izjemno nizko samopodobo in absolutnim ponizevanjem zensk. Iz tvojih sporocil je zakljuciti, da so zate zenske le lutke v izlozbi, embalaza brez mozganov.
Zdaj so drugi casi stari, tebe res nobena noce, pa ce si si se tok namontiral v glavo tvoje kriterije, oz. da nobena ne zadosti tvojim kriterijem.
Ne zasluzis si niti pohlevne male Tajke, ki bi za beg iz sirotije naredila prakticno vse.
Najprej se vzemi v roke in predelaj svojo psiho, ker tudi Tajke ne bos zmogel trpeti niti na krajsi, kaj sele na daljsi rok….ce te ne bo ze prej spregledala in jo popihala za prvim ovinkom. Bohnedaj da imas se kake froce!
Kaj pa ljubezen in seks?
Je že res, da grejo ene stvari z drugimi in da ni treba pobrat kar vsake, ampak takšna striktna merila???
Če ti že uspe, da najdeš eno z vsemi temi kriteriji, ti bo nekaj zagotovo šlo na živce. In potem boš imel popolno ženo, ki bo verjetno nesrečna, kup (nesrečnih) ljubic in uboge otroke, ki ne bodo vedeli kam spadajo.
Koliko si pa star?
Iskren, 02.08.2023 ob 22:53
Tega foruma ne berem vsak dan.
Tajka je bila v mesecu juniju pri meni za dobra 2 tedna, dlje ni dobila vizuma.
Novembra grem spet na Tajsko k njej, marca 2024 pa upam da pride za trajno.
Sedaj imam ogromno dela: postaviti želim vikend na stari parceli, za oddih od mestnega življenja.
o ma bravo, torej se ti je dobro izšlo. čeprav se bo treba poročit, da bo lahko ostala tu, ane? pismo, dober si, da si se tako hitro vrgel v tako resno zadevo. in s čisto drugo kulturo. jaz bi imela ful pomislekov…
srečno!
Kako pa veste, da je ona zacopana v vas, če ste jo prek posrednika dobil? Da ni samo ekonomska odločitev? Sicer je res, da so poroke iz zacopanosti zahodnjaški in relativno moderen izum, pragmatične Tajke se najbrž držijo za trebuhe, če jim razlagaš, da se mi poročamo, ker smo zaljubljeni k kšni tinejdžerji, ampak če pa tega ni, je pa za naš kulturni kontekst tak odnos nekak prazen, tud seks je čist drugačen, če sta oba do ušes.
Drug problem so pa kulturne razlike, že tko je težko ostat skupaj, če maš pa zraven še velike razlike v kulturi, vrednotah, starosti, socioekonomskem položaju in asimetrijo moči v odnosu, je pa še tok težje. In Azijke so drugačne, razumem, da se komu zdijo privlačne, yellow feverja se tam hitro nalezeš, ampak ta elitne in izobražene bojo zelo redko z Zahodnjakom, ta obične so pa intelektualno in emocionalno nezrele za naše pojme, nimajo interesov in hobijev, po cel dan na socialnih omrežjih in unih njihovih serijah, to je bolj odnos s posvojenim otrokom kot z žensko, ki ti je enakovreden partner in sopotnik. So izjeme, ampak 99% so taka razmerja sex turizem v mal bolj nobl embalaži.
Ne vem no… vsakič ko grem tja srečam običajne Tajke s precej običajnimi expat belci.
Nekih starcev in debeluhov tam ni, ker je zunaj pogosto 38°C, stanje prometa pa ne dovoljuje takega udobja kot pri nas, na avtobus se skoči (za enega potnika ne bo čisto ustavil), doma je treba fizično delat, ker drugače ne gre.
Kar vidite na televiziji in po YouTube-u o Tajski nima dosti zveze z realnostjo. Je pa res, da so Tajke zasvojene s socialnimi omrežji…
lej iskren, ena k bi bla mogoč prava zate išče spodaj v temi moškega. men deluje čist ok,sam nism zihr da nje nebi odbilo vse to kar ti počneš s to tajko, nism bral vsega. 😉 https://forum.zurnal24.si/forum/tema/iscem-moskega-5-23384049/
sam ej,a ni ta medkulturna razlika prevelika? a ti tok močno želiš žensko in otroke da si šel po njo na tajsko? a se ti ne zdi da te loh samo izkoristi? sej zdej je loh prijazna in vse,sam kolk jo ti sploh loh spoznaš realno? ona je od tam doma in četudi hodiš na obiske, je to velik premal za ocenit realno stanje,a se ti ne zdi? kt gor en sprašuje, čeprou mal škodoželjno ampak ima pa point– a je ona zaljubljena? tko, zares? ker men to diši kt ena transakcija, k bo ona na boljšem,ti boš pa nasrkal. dobr si da si to upaš ej..
Iskren, 06.08.2023 ob 21:16
Ženska je stara 32 let, farmacevtski tehnik z 12 let delovne dobe v lokalni bolnišnici (Ban Phue Hospital), ima svoj avto, nima dolgov. Ne vem od kod vam informacije, da gre za ekonomsko potezo.
In sedaj naj jo prevaram s 37-39 letno Slovenko?
ti kr opevaj to tvojo tajko ki je niti ne poznaš, zaslepljen misliš da jo, kolk časa pa si preživel z njo in kolk sploh zares lahko štekaš njihovo total drugačno kulturo in mindset, mah tebi se bo kmal razkrilo v kak drek si se spustil, samo še poroči jo ali zaplodi, pa se bo začelo… tebi res nič ni jasno, stari! in zdaj ima veze 32 ali 37, adej ga lomt, če pa tu tajka zmaga, ti ni več pomoči, popušil si na celi črti……. adijo pamet! upam, da je vsaj seks s to tajko dober in da nima tistega specifičnega azijskega vonja. ajme model, ti nisi gladek.
Forum je zaprt za komentiranje.