Najdi forum

trtini listi

Imam en krasen recept za nadevane trtine liste.
V receptu uporabljajo vložene. Ker jih pri nas še nisem zasledila (je pa ko toče svežih), me zanima, če ima kdo idejo, kako jih uporabiti. Za začetek najbrž ne smejo biti škropljeni.
Kakršnih koli nasvetov, receptov in idej glede uporabe trtinih listov bom zelo vesela.

Trtne liste lahko polniš z nadevom kot za sarme, princip je isti. le namesto
zeljnih listov uporabiš trtne. Prav tako lahko polniš samo z rižem, kjer
pač dodaš začimbe, ki so ti všeč. Jaz sem jedla nadevane trtne liste, vendar
mi okus nekako ni preveč všeč. Mogoče bo pa tebi.
Pa prijeten dan !

Draga alena, hvala za odgovor, vendar nisem spraševala po nadevu, ampak po listih.
Naj ponovim: v receptu se uporabljajo v slanico vloženi trtini listi. Ker se jih pri nas ne dobi, me zanima, če lahko jed pripravim iz svežih, jih moram prej skuhati, namočiti… skratka sprašujem za liste.

Silvy,hej!
Verjetno zdaj jeseni ne bos mogla narediti teh krasnih sarmic.
Predpogoj- maldi spomladanski listi .
V Angliji smo pred leti bili povabljeni k turski druzini na vecerjo.Gospod se je vrnil iz Turcije in prinesel lepe velike mehke neskropljene liste,ki jih je gospa blansirala v slani vodi. Nekaj jih je zamrznila za drugic.
Povedala mi je,da jih nabirajo,preden skropijo trte. V Angliji jih vcasih dobi v turski trgovini vlozene v kozarcih.
Servirane sarmice so bile krasne,za dober palec velike,ene nadevane riz-meso,ene pa samo riz z zacimbami in mislim pinjolami.Recept imas svoj.Spomnim pa se se tega,da jih je po eni uri kuhanja ohlajala med dvema lesenima deskama,nekako obtezila. Verjetno,da so se sokovi umirili in sarmice dobile kompaktnost.
Postregla je hladne ,prelite z limonino omako. To smo jedli za predjed.

Mislim,da so jesenski listi pretrdi,predvsem pa vsi preskropljeni.
Lep pozdrav Babi

No saj se mi je zdelo, da bo kaj takega. Bom pač počakala na pomlad, če ne bomo prej šarili po avstrijskih trgovinah.

Če želiš poskusiti z jesenskimi neškropljenimi listi, jih lahko pri meni dobiš – kolikor želiš – popolnoma bio – center Maribora.
Pozdrav!
Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close