trtini listi
Imam en krasen recept za nadevane trtine liste.
V receptu uporabljajo vložene. Ker jih pri nas še nisem zasledila (je pa ko toče svežih), me zanima, če ima kdo idejo, kako jih uporabiti. Za začetek najbrž ne smejo biti škropljeni.
Kakršnih koli nasvetov, receptov in idej glede uporabe trtinih listov bom zelo vesela.
Silvy,hej!
Verjetno zdaj jeseni ne bos mogla narediti teh krasnih sarmic.
Predpogoj- maldi spomladanski listi .
V Angliji smo pred leti bili povabljeni k turski druzini na vecerjo.Gospod se je vrnil iz Turcije in prinesel lepe velike mehke neskropljene liste,ki jih je gospa blansirala v slani vodi. Nekaj jih je zamrznila za drugic.
Povedala mi je,da jih nabirajo,preden skropijo trte. V Angliji jih vcasih dobi v turski trgovini vlozene v kozarcih.
Servirane sarmice so bile krasne,za dober palec velike,ene nadevane riz-meso,ene pa samo riz z zacimbami in mislim pinjolami.Recept imas svoj.Spomnim pa se se tega,da jih je po eni uri kuhanja ohlajala med dvema lesenima deskama,nekako obtezila. Verjetno,da so se sokovi umirili in sarmice dobile kompaktnost.
Postregla je hladne ,prelite z limonino omako. To smo jedli za predjed.
Mislim,da so jesenski listi pretrdi,predvsem pa vsi preskropljeni.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.