Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TRR nakazilo in možni stroški (davki)

TRR nakazilo in možni stroški (davki)

Pozdravljeni,

situacija je taka – pri očetu imam v fizični obliki 10.000€. zdaj bi mi ta denar rad položil na račun – zanima me, a lahko pride pri tem do kakih dodatnih stroškov oz. davkov, če mi na TRR nakaže 10.000€? Je kaj drugače, če si jih nakažem sama sebi na TRR?

Hvala!

Če jih imaš v fizični obliki greš na banko in si jih položiš.

denar imas pri njem na racunu ali v gotovini?

Prvo naj definira kot vracilo posojila, ce pa imas gotovino lahko vsak dan na svoj racun polozis do 5000 in nihce te nima nic za sprasevat

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno514, 07.09.2025 ob 11:12

denar imas pri njem na racunu ali v gotovini?

Prvo naj definira kot vracilo posojila, ce pa imas gotovino lahko vsak dan na svoj racun polozis do 5000 in nihce te nima nic za sprasevat

Hči ima zgrajeno hišo do nekako 3.podaljšane faze. Zdaj bi ji rada dala/nakazala denar, ds se v hišo vseli. Torej, da ima denar na svojem računu in ona po želji plačuje dalje.

Prav tako me zanima, kako je z morebitimi davki.

Po 4000€ sem ji že nakazovala, a tokrat bi ji konkretno več.

Hvala.

ce ima vrtcevske otroke ji raje daj gotovino, socialna vse cekira in zaradi tega utegne placevati vec za vrtec

Anonimno514, 07.09.2025 ob 11:40

ce ima vrtcevske otroke ji raje daj gotovino, socialna vse cekira in zaradi tega utegne placevati vec za vrtec

Nekaj že, a večje zneske je včasih lažje prenakazsti. Ai pa če enostavno midva plačava njene račune, kot do sedaj.

Želel sa, da plačuje sama.

Nočem pa, da država pobere. Niti 10€.

Težko je tole razumet. Denar imet v fizični obliki pomeni imati  ga v gotovini. Potem nimaš nobenega problema, ta denar da  tvoj oče tvoji hčerki.

Drugače če ima oče denar na trr je pa najbolj enostavno da hči da račun oz. predračun tvojemu očetu in ga on plača iz svojega trr. Ali pa da oče nakaže direktno vnukinji, ko vas pokličejo iz banke pa poveste da gre za posojilo za gradnjo hiše. Ne vem zakaj bi se še ti štulila vmes. Hčerka ima lahko le probleme pri plačilu vrtca  oz.šolske malice / kosila če ima subvencionirano.

Za vrtec in otroške dodatke ti čekieajo trr le enkrat letno ob izdaji odločbe oz. če daš vlogo zaradi spremembe. Pa še tisto ti ne vštejejo to v prejemke, ampak naobrestijo in potem samo obresti štejejo v vsoto prejemkov. Za 10.000 evrov vštejejo v prejemke le dobrih 300 evrov. To bi igralo vlogo le če so na meji med enim in drugim razredom, drugače ne.

ja, 10.000€ imam pri očetu fizično, v gotovini, zanima me, če je kaka razlika, če mi ta znesek on položi na moj trr račun ali sama (ali je kak primer boljše – npr., da si sama polžim) in če so kake omejitve, skriti stroški, davki, omejitev zneska na dan, če/kdaj se kak furs vplete itd.

otrok nimam, nisem vezana na socialne transferje.

Keš, keš, prav hecni ste vi mutibarički. ?Banka lahko zahteva izvir denarja. Sicer na banki ti dajo vse inf.

Gotovino neseš v banko sama in položiš na svoj TRR. Si pač privarčevala, če strici vprasajo

Nato pa nakažeš na hčerin TRR.

Se to hčerjo ste prav ukradli temo, to ni prvotno vprašanje.

Ne vem, avtorica, pozanimaj se, da se ti ne bo furs obesil in boš plačevala še kak davek, če ti oče nakaže naenkrat 10k €.

Plačaš davek na premoženje nepojasnjenega izvora! To je nekaj čez 50 procentov.

V praski pa v takem primeru blagajničarka na banki pritisne na gumb, da pridejo varnostniki, ki ti po potrebi nadenejo lisice in te pridržijo do prihoda mobilne enote FURS. Oni pa te strpajo v tisti njihov kombi z zelenimi napisi FINANČNA UPRAVA in te odpeljejo na zaslišanje.

Anonimno 5858, 08.09.2025 ob 11:39

Plačaš davek na premoženje nepojasnjenega izvora! To je nekaj čez 50 procentov.

V praski pa v takem primeru blagajničarka na banki pritisne na gumb, da pridejo varnostniki, ki ti po potrebi nadenejo lisice in te pridržijo do prihoda mobilne enote FURS. Oni pa te strpajo v tisti njihov kombi z zelenimi napisi FINANČNA UPRAVA in te odpeljejo na zaslišanje.

Bebec

Zakaj bi sploh gotovino nakazoval v banko?

Sem imel 5 mestni znesek v gotovini. Sem plačal krovca, toplotno črpalko, malarja, strojne inštalacije, stavbno pohištvo.
Vse v kešu. Za keš ti vsak da celo dodatni popust.

Celo na dopust sem šel in 3 jurje prinesel v kešu v agencijo in dobil 8% popusta.

Jaz si ga polagam na bankomatu. Do sedaj ni nikoli noben vprašal glede izvora. Res pa da  ponavadi ne več kot 2.000 naenkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close