Troje vprašanj, če jaz odpovem pogodbo
Pozdrav.
Odpovedal bom pogodbo, ki jo imam sklenjeno za nedoločen čas.
Prvo vprašanje : Ali se mi zakonsko določen odpovedni rok skrajša za delovne dneve neporabljenega dopusta? Če prav razumem, maksimalni možen rok je 60 dni – predvidevam, da koledarskih in ne delovnih.
Drugo vprašanje : Ali se mi odpovedni rok podaljša, če slučajno med njim zbolim in bom med odpovednim rokom bolniško odsoten?
Tretje vprašanje : Ali sem delodajalcu dolžan povedati, kje se bom na novo zaposlil?
Hvala za odgovore, zelo mi boste pomagali
Lp
Gre za koledarske dneve. Dopust se lahko koristi v času odpovednega roka. Odpovedni rok se lahko skrajša samo v dogovoru z delodajalcem.
Odpovedni rok je običajno zapisan v pogodbi o zaposlitvi.
Odpovedni rok se zaradi bolniške ne podaljša. Zaradi bolniške se “odpovedni rok podaljša” samo v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti.
Glede nove zaposlitve jasno da nisi ničesar dolžan delodajalcu razlagati.
Zdravo prosila bi vas za pomoč če kdo pozna odgovor na nasljednje vprašanje
1. Zaposlena sem na nedoločen čas in imam 30 dni odpovednega roka. Ali med tem časom lahko koristim že novi dopust ali je to nemogoče?
2. Imam tudi nekaj nadur ali lahko to koristim?
3. V primeru da mi nov dopust propade mi podjetje izplača dopust ali se prenese v nasljedno podjetje (govorim o novem dopustu)
Hvala in lep pozdrav
Se pravi, govoriš o dopustu za leto 2015. Pripada ti sorazmeri del, tj. 1/12 za vsak poln mesec zaposlitve. Itak lahko koristiš dopust in višek ur v času odpovednega roka.
Neizkoriščen dopust se ne prenaša v drugo podjetje in se nikoli ni. Izplačati ti ga mora sedanje podjetje, pod pogojem seveda, da sploh zaprosiš za koriščenje dopusta.
Forum je zaprt za komentiranje.