Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija trojanski konj, deny access ali delete file

trojanski konj, deny access ali delete file

Pognala program Registry cleaner za advance users. Našel mi je The Trojan horse TR/Dl DR.WINTRIM.BK v Windows/sistem32/liveservice_4.dll. Sedaj me sprašuje, kaj na naredi. Odločam se med Deny access (sam ponuja) ali delete file. Bo kar prva možnost, kaj pravite?

Delete.

Hvala, vedno se mudi, ko je najmanj treba, tako se dala kar deny. Pognala sem program še enkrat, tokrat ni našel nič.

Zdaj se pa mučim s spodaj priporočenim AV. Zgleda, da mam spet probleme. Ojej.

V novem letu se zaobljubljam, da se mi nikoli več ne bo mudilo.-))))

Videla sem, da si Anti Vir priporočil prav ti. Moja zgodba je naslednja. Najprej sem dala namesto save open. Program je pregledal računalnik, pa mislim, da ne do konca. Na ekranu je bilo namreč eno nesrečno sporočilo o pošiljanju napake Microsoftu. In da je našel konja v eni z interneta downloadani datoteki. Čisto nedolžni file, en zakon je bil. Zato sem šla vse zakone zbrisat. Enega pa mi ni pustil, mi je pisalo, da ga ne najde.

Zato sem šla delat Registry Clean, kjer mi je uspelo tega konja zbrisat ali mu vsaj onemogočit dostop, ker zdaj piše, da je računalnik čist.

Potem sem pa šla klikat na ikono na namizju Anti Vir. Najprej mi vse odkljuka, potem pa je obledel tisk, kjer je ukaz za skeniranje. Torej ni možno. Šla sem še enkrat na downloadanje programa. Tokrat sem dala save. Na ekranu je bil napis, da file že obstaja, če želim menjati, sem rekla, da ja. Trajalo je mikrosekundo. Ko želim skeniranje, je spet obledel tisk, še vedno ne gre. Možnost imam npr. Update, pravi, da že imam najnovejšo verzijo. Kje sem ga pofiksala?

Registry Clean kot prvo ni protivirusni program temveč program, ki v registry datoteki išče odvečne zapise ipd. Zato verjetno nisi brisala(onemogočila) črva ali konja, temveč le zapis v registru, ki je kazal nanj.

Dober znak je ta, da konja najbrž ni več v tvojem računalu, saj ravno to, da je ta program našel tak zapis v registru, pomeni, da je le ta (zapis namreč) odveč.

AntiVir je res eden boljših antivirusnih programov, vsaj med tistimi zastonjskimi. Najbolje bo, da ga komplet odstraniš (Control Panel –> Add or Remove Programs), zbrišeš vse iz namizja, ga še enkrat potegneš iz interneta in še enkrat namestiš.

Pa kar počas, se nič ne mudi :))

Dokler ima Anti Vir težave že med nameščanjem ali dokler v spodnji vrstici poleg urce ne bo marelce – je to lahko znak, da je v računalniku še nekaj mrčesa, ki ga ovira. Tudi skeniranje se mora nemoteno končati.

Poskusi diske skenirati v varnem zagonu.

Poskusi še s tem, ga ni treba namestiti, mogoče bo prijel.

Doslej sem uporabljala Pando on-line. Nobenega virusa ni našla. Po včerajšnjih problemih sem namestila Lavasoftov No-adware SE, ki ga nekaj mesecev nisem imela. Našel je puno nesnage, meddrugim sem brisala najmanj 12 trojanskih konjev.

Če želim, da mi Anti Vir preskenira računalnik, ga moram vedno znova inštalirati in deinštalirati. Le med ponovnim nameščanjem skenira in nič ne najde. Ko želim skenirati še enkrat, je napis vedno zbledel. Sem pa imela celo noč vklopljen Anti Vir Guard, ki mu ni uspelo popravit napak.

Ko deinštaliram Anti Vir, mi zgine ikona z namizja in tista zraven ure, na D-ju mi pa vseeno ostane ikona s par MB. Če je ne zbrišem, mi ob ponovnem inštaliranju reče, da program že obstaja.

Doma že imam eno knjigo o osnovah računalništva, pa ne vem, če je noter kaj o varnem zagonu. Računalnik mi je našel dve datoteki Safe mode, a se ne data odpreti oz. le s pomočjo spleta. Prosim za pomoč.

poskusi housecall in pa stingerja , ki me je že enkrat rešil (imel sem trojanca, ki mi je blokiral vse AV programe, ki sem jih želel namestiti (ob skeniranju jih je po določenem času zaprlo in vrglo ven), stinger je popapcal nesnago.

Oki doki, pejmo še enkrat počasi skozi te stvari.

Online antivirusni pregledovalniki so sicer vredu zadeva, ampak so namenjeni zvonenju po toči. Se pravi, da probajo “razkužit” že okužen sistem. Bistvo antivirusnih programov, ki jih namestiš na svoje računalo pa je v tem, da poskušajo preprečiti samo okužbo, kar pomeni, da te opozorijo že preden se virus uspe zagnat in tako sploh ne more okužit tvojega sistema. Pri Antiviru za to skrbi ravno ta Antivir Guard, ki lepo čiča tam doli pri urici in nadzira vse skupaj, tebe pa varuje pred morebitno okužbo. Guard deluje če je marelca odprta, če je zaprta, potem nekaj ni ok. Guard mora zato biti prižgan non stop, čeprav zgleda, da ne počne nič, ni pa njegov namen popravljat kakih napak ali kaj podobnega. Naj omenim še to, da je potrebno definicijske datoteke za viruse posodabljat redno, drugače antivirusni program nima tapravega učinka.

Safe mode (varni zagon) je vrsta nalaganja windowsov, pri katerem se naložjo le osnovne funkcije sistema, ne pa tudi ostala solata, in tako antivirusni programi lahko pobrišejo tudi tiste viruse, ki se drugače ne pustijo, ker so kao v uporabi. V safe mode prideš tako, da takoj po vklopu računala pritiskaš tipko F8 in na to v menuju izbereš Safe Mode ali Varni zagon.

ja, saj, a ni ona že okužena?

stinger ni online zadeva (saj verjetno veš to)

Ja seveda, saj nisem rekel, da te stvari niso OK (posebej Trendmicrov OL skener je super stvar), ampak le to, da so to orodja, ki poskrbijo za že okužen sistem.
In ker imam občutek, da zaskrbljena malo meša med pojmi, sem hotel samo povdarit, da poleg teh stvari potrebuje kasneje tudi antivirusni program nameščen na svojem računalu.

Drugače se pa povsem strinjam s tabo Roger 🙂

Poskusi tegale, jaz sem po preizkušanju zadovoljna z njim.

Lp, Lady L

Dobri moji!

Upoštevala sem vse vaše nasvete. Roger, tvoji programi niso našli nobenega virusa, Lady, s pomočjo tvojih sem zbrisala dva konja.

V Safe modu se ne morem prijaviti na internet, da bi si downloadala AntiVir. Piše, da je Local Area Connection omogočena, zveza vzpostavljena, siol najde le na Guest, ki ga, če se prijavim na uporabnika ali administratorja (le ti dve možnosti sta za Safe mode), tudi ne morem uporabiti.

V vseh načinih je Scan obledel napis. Ko ga inštaliram, mi pride do 12.000 pregledanih datotek, potem pa kar mrkne. Ko resetiram računalnik se mi pojavi majhen kvadratek Anti Vir, marele so odprte, skenirati pa ne gre.

Upam, da s svojimi vprašanje pomagam še komu. Resno pa razmišljam, da bi PC odpeljala k doktorju. Veste mogoče, kake so cene in kdo to vse popravlja?

A kar k dohtarju? No, kar pripelji mi ga, bova naredila še z novoletnim popustom.

Zaskrbljena je morda povsem po nepotrebnem zaskrbljena. Če je spodaj marelca odprta, bo vse ok. Kaj posebno nevarnega se ti gotovo ni namestilo na disku.

Datoteko ANTI VIR-a si seveda lahko shraniš nekam na disk, pa zapomni si kam 🙂 Potem ne boš potrebovala interneta, ko boš Windowse pognala v varnem zagonu. Sploh pa AV ni treba kar naprej odstranjevati, ustrezno datoteko boš že našla tudi v varnem zagonu, pa tudi ikona bo takrat na namizju.

Skratka, ne sekiraj se preveč.

Lep dan še naprej
Tajfun

V zadnjem stavku ima Tajfun_ prav, pa še lepoti škoduje. :))))

BTW Tajfun, si ti dobil moj mail?

Lp, Lady L

Lady L, sem prejel, hvala! Poskušal sem na 2 načina in mi je tudi do neke mere uspelo, scagal pa sem pred snemanjem na DVD, saj je bil predvideni čas dobrih 10 ur – skratka, prezamudno, da bi bilo vredno truda.

Sem se pa s temi predpripravami tudi nekaj naučil, zato sem hvaležen za tvoje informacije.

lp Tajfun

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close