Najdi forum

vsak dan dobim po tri trojanske konje.Sama sreča,da imam požarni zid(NortonSecurity Proffesional)

Zanima če je še kdo’obremenejen’s trojanci kot jaz. Kaj je to zdaj kakšna,nova,moda?Mislim do kakšnih 14 dni nazaj je bilo vse OK .:(

Hvala

Požarni zdi te ščiti pred vdori, ne pa pred trojanci. Anti Vir npr. pa jih pridno zaznava in odstranjuje.

…sama nesreča da nimaš ad-aware instaliranga – takoj ga poišči in namesti najnovejšo različico!!!
…kadar je meni crknila ta stara verzja (se ni hotela updejtat) sem dal gor novejšo in mi je dobilo “samo” 86 bugov… :)))

LP

Tole si inštaliraj in zaženi:

Lp, Lady L

ojej narobe napisala…jajajaj tudi požarni zid imam in prav pride…drugače imam nainstaliran Norton 2004 se mi sproti nadgrajuje in tudi
opozarja na trojance…tako ,da samo razmišljam kako,da je do teh trojancev
zopet prišlo.Nekaj časa je bil ,blaženi ,mir.

Lady L.

Ad-aware 6.0 ti ne koristi več… dol ga vrzi, ker se ti bo pri UpDate-u ustavil na 5% in tam bluzil…. Preverjeno!!

lp, Lady L

To pa zato, ker nimaš najnovejše različice, Ad-aware SE. Nove posodobitve ne podpirajo več starejših različic.

Preverjeno.

Ad-aware SE pa je mogoče brez težav posodabljati.

Kaj pa si narobe napisala??? ne vidim da bi blo kaj narobe!?!… sej ni važno…
Če pa imaš res tak kompletič norton + ad-aware bi morala zadeva šibat več ali manj brez trojancev. Prepričaj se da je tvoj ad-aware verzija vsaj build 1.05 (pod info – zadnja ikonca zgoraj desno) in da ga vsakotolko updejtaš (četrta ikonca). Odkar imam novejši ad-aware nisem dobil niti enega nepovabljenega vsivljivca… ko sem jih pred tem imel 86 pa jih tudi nisem opazil :)))

A mi zna mogoče kdo povedat če se novejši adaware (ta ki ga uporabljam) sam avtomatsko updejta??? …ker ne dobim nastavitve za avtomatski updejt ki jo je starejša verzija imela…

LP

No seveda nisem omenil najpomembnejšega ves čas sem govoril o AD-AWARE SE !!! in ne o ad-aware 6.0 katerega verjetno ti imaš. Zato sem že v prvem mojem mejlu napisal da si poberi najnovejšega – mislil sem na AD-AWARE SE !!!
Zato obvezno upoštevaj navodila Lady L in ad-aware 6.0 odstrani ter namesti tistega iz linka!!!

Tako Lady L kot Roger imata prav! PREVERJENO! POTRJENO! ZADEVA REŠENA!

Pa fajn se imejte vsi skupaj!

LP

pa saj mi zadeva šiba…samo vprašala sem če se še komu pojavljajo trojanci.Me Norton le opozori nanje tako,da se sprašujem upravičeno kaj je ,zdaj to?Ni normalno,da dobiš tri trojance v enem popoldnevu.

Dann hvala…sem že upoštevala. 🙂

Lep pozdrav

Kaj pa je danes še normalno? Če si dobila samo tri si še dobra 😉

Pojdi na Symantecovo stran in poišči tool za klanje konjev. In dokler te opozarja, je še vredu, saj ga še nimaš gor, če pa se ti kam vsede, pa takoj pobrišeš in je.

Vzemi si čas in se na Symantecovi strani, tam med njimi malo sprehodi, ter poglej katere strani so okužene. Da ne omenjam Kaze… živo gojišče.

Lp, jst

A menite, da Ad Aware odstranjuje trojance?? Pa Norton??

Ejga, Tajfun_ ali ti ne bereš vseh postov?

Beseda je med drugim nanesla tudi na Ad-aware in smo ji svetovali naj si nabavi novega, ker verzija 6.0 ne podpira več novih UpDate-ov, že zaradi ostalih nebodijihtreba.

lp, jst 😉

Adaware preverjeno odstranjuje tudi kaj več od spywarea. Odstranjuje viruse in črve, tudi njihove zapise iz registra. Za trojance nisem siguren. Ko ga poženem, in če imam v tistem času v karanteni antivirusnega programa kakšen virus, mi ga adaware vedno zazna. Pri prijatelju, ki ni imel antivirusnega programa, sem pognal adaware, da bi odstranil spyware, in se je izkazalo, da je kolega imel dva virusa, aktivirana, ki sta se tudi izvajala kot procesa (adaware jih je zaznal in jih na svojem vmesniku za pregledovanje opredelil kot “proces”.

Seveda pa je adaware le pomožen antivirusni pripomoček, treba ča je uporabljati sočasno z antivirusnim programom. Priporočam celo sočasno uporabo dveh anti-spyware programov, saj vsak program ne zazna vedno vsega, niti adaware ne (adaware ima tudi težave pri brisanju in dajanju v karanteno večje količine predmetov naenkrat, pri tem rad zamrzne, o tem so tudi pisali na lavasoftovem forumu.

Jaz zraven adawarea uporabljam še Spyware Doctor (ki je zelo učinkovit pri “ubijanju” dejavnih procesov, ne zahteva nadležnega ponovnega zagona, kot včasih npr. adaware ali Spybot SD) ter Spybot Search & Destroy in ta druščina je zelo učinkovita.

To si lepo napisal. Jaz in še kdo drug to tudi ve… Ni pa univerzalen, to nihče ne trdi. Je le pomožni programček, ki v kombinaciji z ostalimi programi in AV pomaga ščititi in odstranjevati neželjene “goste” iz računalnika.

Za trojančke sta pa učinkovita tudi ta dva:

in

Lp, Lady L

>Tajfun_ napisal:

> A menite, da Ad Aware odstranjuje trojance?? Pa Norton??

Mi,prosim,lahko tole malo bolje obrazložiš.

Se pravi…Norton 2004 (antivirus) ne odstranjuje trojancev če sem te prav razumela.

Lady L najlepša hvala za vse linke.Bom jutri pregledala,danes me že glava boli od vsega :((

“…Trojanski konji delujejo daleč bolj diskretno kot poštni črvi ali virusi, je bil ta tip zlonamernih kod krivec za mnogo škod, povzročenih uporabnikom računalnikov v zadnjem času,…” so zapisali pri Pandi.

In naprej: “:…Trojanski konji so na splošno, z občasnimi izjemami, narejeni zato, da na okuženih računalnikih izvajajo akcije, kot so kraja zaupnih podatkov in pa izvajanje potencialno nevarnih programov z daljave….”

“…Trojanske konje, na računalnike nameščene s pomočjo nalaganja datotek z interneta ali pa neposredno s skrivanjem v na videz neškodljivih aplikacijah, je včasih težko odkriti. Z njihovimi taktikami kraje uporabniki niti ne vedo, kako so postali žrtev določenega virusa….”

Nekaj malega o virusih lahko prebereš tule:

Zakaj imam pomisleke v zvezi z Ad Aware in Norton asntivirus? Zato, ker odstranjevanje nekaterih trojanskih virusov zahteva malce več poznavanja in brskanja, preden se jih zanesljivo, predvsem pa trajno znebijo. Žal se (po mojih skromnih izkušnjah) AdAware in NAV na tem področju nista najbolje odrezala. Informacije o načinih za odstranjevanje virusov je možno dobiti tudi na spletnih straneh s pomočjo vsakega iskalnika. Tudi programčke za enostavno odstranjevanje posameznih virusov je možno dobiti na netu – pri tem jih ni potrebno nameščati, temveč jih samo poženemo – in sami opravijo, kar je potrebno. Tega AdAware in NAV še nekaj časa ne bosta znala.

Toliko na kratko o tem.

Ejo, Lady L, poste seveda berem – takoj za mojim sta priletela dva, ki se nanašata na AdAware (tudi tvoj, hehe). Včasih pa ga tudi pihnem povsem mimo, priznam – tudi zaradi tega, ker se vprašanja (težave) uporabnikov kar prepogosto ponavljajo, a se jim enostavno ne ljubi pobrskat po starih postih, pa še vprašanja so včasih takooo zeloooo otročje pomanjkljiva.

Še niste končali s to debato?!! huuhhh ….danes ste pa res na voji…. no sej ste povedali marsikaj informativnega… 😉

…ko ste že tako zagreti za ad-aware vas bom danes še enkrat vprašal če se AD-AWARE SE sam avtomatsko updejta??? …ker ne dobim nastavitve za avtomatski updejt ki jo je starejša različica AD-AWARE 6.0 imela…

glede zaščite pa tako: osebno uporabljam AD-AWARE SE in BitDeffender kateri zaznava tudi trojance in jih takoj onemogoči … isto velja za okužene mejle (komplet jih zbriše tako da niso več nikjer dosegljivi – tak primer sem imel z “Re: Thanks :)” )… vsebuje pa še firewall in antispam filter za mejle. Najprej sem uporabljal norton 2004 in sedaj sem mnenja da je Bitdefender boljši v vseh pogledih…nočem vam nekaj vsiljevat – to je le moje mnenje … sicer pa do zdaj še nisem dobil nobenega virusa zato mislim da je zašcita ki jo uporabljam precej učinkovita. In še nekaj … sem tudi mnenja da je brskalnik internet explorer prekleto dober magnet za črve – to sem preizkusil na lastni koži v prvem mesecu uporabe interneta. Odkar uporabljam Mozillo Firefox nisem imel več problemov (pa še slovensko različico se dobi).

Pa naj mi prosim kdo odgovori na “ad-aware autoupdejt” vprašanje.
Hvala!

LP

Tajfun najprej lepa hvala za obrazloženo.

Dann,

kar nekaj časa,morda leto dni,uporabljam mozillo .Doslej sem imela
pred raznimi črvi,virusi itd.mir …sedaj pa eto.Mozilla je odpovedala kot je
njega dni ,odpovedal ekplorer in mi pošiljal to,kar sedaj pošilja pardon:dobivam preko mozille.

Okužene mejle,tudi če sumim,da bi bili morda okuženi sploh ne odpiram ampak pošiljam mojemu naročniškemu netu kjer plačujem varno pošto pa eto..cel teden sem prejemala okuženo pošto.

Na Kaazo in podobne strani ne hodim res pa je,da obiskujem razne
druge strani(sajte),saj se preko interneta učim oz.študiram.

Sem upala,da me norton internet security professional varuje pa kot razbiram iz replik ni nikjer zapisano,da ne bo spustil skozi tudi trojancev.

Še enkrat…ne vem imam ali nimam kakšnega trojanarja ker me omenjeni program samo opozarja na rizik.To opozorilo bi bilo lahko skrito in ne bi niti ,pod razno,vedela,da se karkoli dogaja razen če bi začel štekati PC,ki pa mi,če sem odkrita na nek način šteka.Opozorila “The connection was refundes when attempting to contact www….” se vrste in
nalaganje je včasih hitro,drugič teče s polževo hitrostjo.Takrat tudi omenjeno opozorilo. Morda je krivda v mrežni kartici…internet preko kabla.
Ne vem…se bom pa potrudila,da bom vedela in sporočim.

Lep pozdrav in vsem ,še enkrat,najlepša hvala za vse linke in replike.

l
Med vikendom bom prečekirala cel računalnik pa,da vidim.

Lady L. a ta tadrug je sam plačljiv, gratis ni pa nič?

A sada nekoliko koristnih propagandnih poruka:

AntiVir:

Ad-aware:

SpyBoot Search & destroy:

stinger:

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

uff Wega hvala.

Imam nainstalirano Mozillo Firefox ,ad aware SE….trojanci vseeno veselo

Sem že obupala 🙁

Danes sem zasledila enega iz Koreje ..Network KRNIC-KR …kaj sploh tole pomeni?

Evo zopet mene in prosim,da mi kdo odgovori.

Vztrajno dobivam trojance čeprav sem menjala program in adw.Napisala zgoraj.

Sem prečekirala kdo mi tako vztrajno pošilja trojance in našla tole:

številka IP se venomer spreminja tole pa ostaja:

štev.IP 218 148 219 35 (inetnum) …se spreminja

netnam:Kornet
deser:KOREA TELECOM
descr: Network menagement center
countri:KR
admin-C DL 248 -AP

mi lahko,prosim ,sporočite kako oz.kje naj vidim za katero internetno stran gre.

Hvala in lep pozdrav

če hočeš internetno zaščito si z strani http://www.lavasoft.com downloadej Ad-aware SE.Ful dobr je.

o tem smo že napisali doktorske disertacije, tako da…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close