Najdi forum

Slišala sem, da je to zelllooooooooo dobra jed iz makaronov in sirove omake. A ima kdo recept, kr ga nikjer namreč ne najdem.

Hvala in lp

Pozdravljena.
Tris je ponavadi sestavljen iz treh razlicnih vrst testenin in omak. Torej lahko je koscek lasagne, makaronckov s sirovo omako in tortelonov s putrom.
Lahko je tudi drugo, sam pomembno je da so na krozniku tri razlicne vrste testenin. Zato se imenuje tris.

Kar se pa tice sirove omake, vem da je notri sir provolone, gorgonzola, mislim da tudi emental (nisem cisto sigurna) in grana padano ( to je ena vrsta parmezana).
Jaz sem enkrat ze delala, pa se pozabila. Morala bi malo pobrskati po mojih italijanskih revijah. Lahko pa tudi pogledas v trgovinah, ce imajo mogoce ze pripravljeno. Ali od Barille ali pa od Butioni. Ce pa kaj zahajas v Italijo, pa sigurno dobis. Rece se SALSA 4 FORMAGGI.

Ce bom nasla recept, ti ga z veseljem napisem, pokukaj pa za vsak slucaj se na http://www.kulinarika.net

Najlepša hvala za pomoč, ampak mi vse skupaj zgleda malo prezakomplicirano za doma. Se bo lažje lepo oblečt in s prijetno družbo sprobat to jed kje zunaj. Če pa res ni pretežko, pa te lepo prosim za recept.

Lep dan, Tammi

Nekaj sem ze gledala, pa ni nic notri. Sem sla pa danes v supermarket in pogledala sestavine in notri ni sira ementala. Je FONTIN. Jaz ne vem ce se ga da dobit v SLO. potem pa se mleko, vino, zacimbe,…bom poskusala najti se na kaksni italijanski spletni strani.
Se slisiva.

Zdravo!
Omenla si, da si gledala v supermarketu glede sirov. Kje to?
Thx, se slišiva

Gledala sem v Italiji. Tam namrec prezivim kar veliko casa.

Hm… pol pa ne morm tak enostavno do tega. Vseeno hvala.

Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close