Triple dry
Pozdravljeni:
Prosim za pomoč. Baje obstaja nek deodorant “Triple dry”, ki je dober proti potenju. Sedaj uporabljam od Vichiya, pa nisem preveč zadovoljna, zato bi želela nekaj drugega, boljšega. Kje se torej lahko ta Triple dry kupi in kakšna je približna cena, oziroma ali priporočate kaj drugega?
Hvala!
Triple Dry stane okoli 1400, dobi se ga le DM in dejansko zmanjšuje potenje – jaz sem se včasih potila toliko, da nisem nikoli nosila drugačne majčke kot bele ali temne (take, kjer se 15-centimeterski švic kolobarji niso videli).
Pomagal mi ni noben deodorant razen Triple Dry.
Zdaj po novem ga prodajajo tudi v kremi (prej so ga imelo samo v rolci) in mi je še bolj všeč…
Moram pa dodati še to, da zjutraj (TD se uporablja po navodilih zvečer, ker čez noč vpliva na znojnice) vedno uporabim še deodorant v spreju, ker rada lepo dišim.
Triple Dry je namreč brez vonja.
Pa še to: za vse, ki ste dobile mejl o raku na prsih in antiperspirantih – preberite današnjo Ono.
Tudi jaz+moja prijateljica sva s Tripplom najbolj zadovoljne.
Enako kot MayaM si jaz kljub uporabi TD namažem še s “svojim” roll on-om za lepši vonj.
Pa da povem še to, da pozimi TD-ja ne uporabljam, ker takrat se ne potim tako zelo in pustim koži bolj dihat, glede na to, da poleti zatiram ta naraven proces znojenja.
Je pa TD med vsemi, ki sem jih probala, pravzaprav edini učinkovit do te mere, da se sploh ne potiš. To je pa poleti zelo priročno, da nimaš flekov na majčkah.
Opravičujem se damam, da skacem na popolnoma žensko temo, al pa tud ne.
Torej, deodoranti in zaviralci potenja, vsebujejo aluminijeve soli, ki zaprejo potne žleze. V tem primeru telo ne more izplakniti nekaterih odpadnih snovi po naravi določeni poti, zato jih odlaga na nekatera mesta v telesu, ali pa mu jih uspe kje drugje potlačiti med izločke. Pravijo, da sumijo povezavo med zapiranjem potnic in rakom na dojkah. Pravijo !!!?
Zatorej dame pacajte se takrat, ko je to potrebno. Potem pa hitro in temeljito stuširat in zdrgnit pazduho. Tu izločate tudi feromone, ki moške spravljajo v neracionalna dejanja. !!! To pa za vas pomeni……mmmmmm.
V priklonu,
JOHANUS
Johanus, ti si pa res ena faca. Prav simpatično. Tudi sama sem brala o škodljivosti deodorantov, ki preprečujejo potenje, obstajajo pa tudi taki, ki neprijetni vonj le razkrajajo, potiš se pa vseeno. Firma Just ima tak deodorant z imenom Deo plus. Je pa res, da smo že popolnoma pozabili na svoj naravni vonj, ki verjetno res ni brez namena…privlači “samce”. Pa s samci ne mislim nič slabega, Johanus, se mi je zdelo res simpatično.
Pozdrav, Klara.
Johanus,
pa si se kdaj pri biologiji naučil, da je potenje le del telesnega izločanja?
Pot ima isto sestavo kot urin, z obema se izločajo odpadne presnovne snovi, kar pomeni, da če se ne izloči s potom, se z urinom (velikokrat je dovolj, da veliko pijemo).
Ker žlez znojnic nimamo le pod pazduho, se potimo tudi drugje po telesu (npr. hrbtu, nogah, dlaneh, stopalih) in s pomočjo limfnega obtoka se te odpadne snovi enostavno “prevažajo po telesu in iščejo pot ven”.
Znojenje ima tudi drugo funkcijo – ohlajanje telesa, zato so znojnice tudi drugod po telesu in ne le pod pazduhami. Z omejevanjem potenja pod pazduhami pa telesu nič oviramo te hladilne funkcije, ker zato ponavadi skrbijo druge znojnice.
Forum je zaprt za komentiranje.