Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Trgovinski program v Clipperju??

Trgovinski program v Clipperju??

Enkrat sem že spraševal za DOS mrežo pa očitno ni to vse kar je potrebno nastavit. Stvar je pa taka:
Dva računalnika sta povezana v mrežo. Oba imata WIN98 in na enemu od obeh je menda direktorij T. V tem direktoriju so potem programi za trgovino. Zadeva se štarta z AM.bat kateri potem zažene Automenu.com . Torej računalnika se vidita v winsih in v DOSu. Lahko vtipkam f: in pritisnem ENTER ter vidim mrežni disk F. Ampak program za trgovino tudi če ga zaženem ima neke čudne datume, napašno zalogo…Najhuje pa je, da ko ga potem dam na namizje kot bljižnico več ne dela nič. Napiše preprosto Datoteke>>F:\AM.bat

Kot sem ti povedal že zadnjič – okoli uporabniškega programa (nastavitev, baze) ti lahko pomagata samo avtor programa ali pa Bog. Je pa slišati, da v takih primerih Bog ni ravno zgovoren. Torej? :)))

Ja Roman res je kar praviš samo, da je tale program star dobrih 10 let in gospod, ki ga je priredil trdi, da ko bo videl disk f: bo vse delalo tako kot mora. Zaenkrat pa stvar ne dela. Zelo enostavno se je tega problema rešil tako, da pravi, jaz se na mrežo ne spoznam. Naredite mrežo v DOSU in stvar bo delal. Lahko pa vam prodam novi program( ta bo potem delal).Za povrh so pa ta računalnik uporabljali prej kot glavni, ob nakupu novega, pa je ta romal v trgovino novi pa je postal glavni.Na tem so tudi pustili cel program in stare datotek. Program dodatno prekopirali na novi računalnik in naredili bljižnico, kar jih je menda že takrat matralo dva tedna. Ravno to, da ima program eden in drugi računalnik na c: disku mislim, da dela štalo, ker nekaj podatkov pobira z starega diska medtem ko sam program pa zažene iz novega računalnika. Bog pa ta teden nima časa se še z mano in računalniki ukvarjat pa sem mislil, da je kje kak maher, ki je že kdaj videll ta program in bo povedal v čem tu finta. Eno so mi že povedali, da namreč moraš vedno zagnat najprej glavnega, nato šele trgovinsko blagajno. V navodilih za program tudi piše, da terminal ne potrebuje drugega kot povezavo niti HDDja ne, čeprav ga lahko ima in potrebuje vsaj 1 beri EN Mb rama.
Torej razmišljam, da bi vzel prazen računalnik, naložil win95 in naredil mrežo potem prenesel samo bljižnico, pa da vidim kaj bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close