Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Trgovine na otokih

Trgovine na otokih

Odločili smo se za Korčulo, za apartma, kuhanje bomo poenostavili, vendar nekaj je vseeno treba jesti. Iz Paga vem, da so cene v samopostrežni približno enake kot pri nas. Kako je na Korčuli (mesto Korčula)? Slišala sem, da zna biti na otokih brez celinske povezave precej dražje in da je smiselno za tistih nekaj dni vzeti hrano s seboj? Kaj pa restavracije?
Hvala vnaprej.

Res je, da je vse dražje, tako zelo pa spet ne. Osnovna živila (kruh, mleko…) je malenkost dražje, kot na celini. Restavracije enako, dragi pa so sokovi, pivo (pijača na splošno) in sadje, zelenjava.

Sploh ne razumem zakaj vas večina hodi na dopust, če imate finančne probleme. Kot so npr. vprašanja Kakšne so cene v trgovinah na otokih? Oprost ampak to me tako pojezi.
Lep dan.

A ne da!!! Tisti ta revni naj kar lepo doma ostanejo, saj ne potrebujejo dopusta. (!) Kakšno razmišljanje je pa sedaj to?!

Pri evropski cenah in balkanskih plačah ima skoraj vsak kdaj pa kdaj finančne probleme – pa še vseeno si je treba kaj privoščit (npr. dopust). Če ne zaradi nas, pa zaradi naših otrok. Vsekakor je pa to stvar posameznika, ne pa tistih, ki takšno ravnanje obsojajo (žoga).

Tako je! Bomo pač malo bolj skromno preživeli svoj dopust. Namesto v drage restavracije se bomo pač podale za štedilnik in skuhale kakšne špagetke. Za kakšen sladoled se bo pa tudi kaj našlo. Bomo pa pol malček pasove zategnili.

Že sedmič bomo preživeli svoj dopust v apartmaju na Korčuli (Vela Luka). In razen nekaj pijače za par dni (sokovi za otroke), ne tovorimo ničesar, ker so cene zaradi nizke kupne moči tamkajšnjih domačinov prav znosne. V povprečju 30 -40% nižje kot npr. v Istri in Kvarnerju. Sadje in zelenjava pa sta v avgustu na tržnici cenejša kot pri nas.

No vsak preživi svoj dopust tako kot mu paše. Pa nič me kritizirat. Ker, če greš na dopust da otroku ne privoščiš nič ojoj, lepo te prosim. Potem pa raje doma ostani, da boš otroku doma prvoščil tiste tolarčke, ki jih daš za apartma, sobo ali kaj jaz vem kaj. Tisti, ki so res revni si ga privoščijo 1x na 5 let ampak sigurno ne bodo spraševali neumnosti kakšne cene so v trgovinah na otoku.
Kaj tazga. Kaj pa apartma kok vas pride? A? Oziroma nočisša ali kar koli?
Ti kar kuhaj špagete. Uh sem besna.
Lep dan.

Seveda bom kuhala špagete, pa še kaj drugega, ker najprej prisegam na domačo hrano in vem kaj vržem v lonec. Moji otroci se imajo na morju mogoče celo bolj fino, kot tisti, ki jih starši vlačijo po restavracijah in morajo do poznih nočnih ur ždeti z njimi, jim kupijo vser kar vidijo, nimajo pa časa zanje! Ker ata je šel s kolegi na travarco, mami pa nabira barvico! Ne zdi se mi prav nič čudno, da nekdo sprašuje kakšne so kje cene, saj nam tudi doma ni vseeno, kje kaj kupimo. Dopust pa preživljamo na svojem vikendu!

Tud za ta svoj vikend porabiš kaj tolarčkov, za vzdrževanje, …. Potem ne spadaš med ta revne če imaš svoj vikend al kako.
Pa ga po možnosti oddajaš ko vas ni tam. Pa nč ne govor kakšni so otroci ki jedo po restovracijah sej tega ne veš ker to pri vas ne počnete.
Lep špagetniški dopust.

Jaz sploh nisem niti trdila, da smo revni! Se pa ne počutim prav nič boljša od ljudi, ki imajo manj kot jaz. Od danes do jutri sem lahko tudi jaz na istem in seveda tudi ti! Žal vikenda ne oddajamo, ker ga imamo preveč radi, sploh smo pa tam tudi takrat, ko ti niti pomisliš ne na morje. Ja, hvala za lepe želje, se bom spomnila nate vsakič, ko bom skuhala špagete! O tem kakšni so otroci, ki jedo po restavracijah nisem niti govorila, govorila sem o starših, no, jaz upam, da se tvoji otroci niso ravno vrgli po tebi in se prav tako ne znajo obnašat!

Saj res nič ne mislim na morje, ker sem z morja. Na tvojo žalost so se otroci vrgli po meni. Sj nisem napisala da trdiš da ste revni ampak več kot mi sigurno imate, že to mi nimamo vikenda.
Le misli name ko boš kuhala špagete, kajti vsakič ko jih bom jedla bom mislila nate, …..
Tisto od danes na jutri sem jaz že.
O pa se počutiš boljša od ljudi, ki imajo manj.
Ne vem kaj si se sploh spravla name, če si angelček.
Jaz sem samo napisala da sem besna, če ljudje sprašujejo take bolane Kakšne so cene v trgovinah na otoku? Ti me pa kar neki napadaš.O nekih bogatih – revnih, boljših – slabših, ……
Pa, pa.

Ja, Žoga, a te je vročina napadla >:( ? džizs…
Meni ta o cenah ni tako zelo “bolana”, kot tvoja “naj ostanemo doma, če imamo finančne probleme”. A misliš, da ne moreš uživati, če se na dopust pripelješ z avtom do vrha nabutanim s hrano in ne greš niti enkrat v gostilno? Saj sploh ne bi odgovarjala, ker se ponavadi ne prepiram, ampak tale je bila pa huda…

Halooooooooooooooooo!
Kaj se pa greste, s tako debato? A ste normalni?
Jaz sem to rekla , ti si to rekla, pa saj nismo 50 let nazaj na kmetih, pa se tam so se bolje znali obnasati!

miislm kva?

Kolikor vem, je tale forum namenjen izmenjavi najrazličnejših izkušenj v zvezi z dopustom, ni pa namenjen prepiranju. Če lahko odgovoriš, odgovori, če ne, pa ne. Potem bo namen foruma dosežen. Saj vemo, da ima vsak svoje mnenje in tako ne bomo nikoli prišli do konca. Pa lep pozdrav vsem!

A otroku privoščiti pomeni samo sladoled, gostilne, dobra hrana, …? Nehi, no! Otrok rabi na morju svobodo, igro, morje, malo za pojest in sladoled.

Sploh pa… ponavadi velikokrat tudi tisti, z malo več keša v tošlu, tovorijo vse živo s seboj – tut vodo. In kaj je tukaj slabega? Če ima človek plac v avtu…. zakaj pa ne?! In kaj je slabega v špagetih?

Joj, žoga, nehi besnet, ker sem ziher, da si ti med taprvimi, ki tovoriš kaj na morje. :)))

Bravo, Hana! Ti si sigurno dobra mami. Lep dopust vam želim!

P.s.: Uno s travarico in lepo barvico je pa mega! Točno to vidiš! Ali pa razposajene pamžke, ki norijo po gostilnah in na koncu spijo po klopeh za mizo, medtem, ko se njihovi starši po obilni večerji zadevajo z Malvazijo. Juhej!

Kaj ma pa veze vikend z velik dnarja? Če maš vikend, ziher nimaš več velik dnarja, ker ga sproti ponucaš za vzdrževanje – edin, če si član ta velike stranke v SLO in si vikend fasou za nagrado.

OK, tut, če Hana ne ve, kako je v gostilnah, ti pa jest lahko povem, ker kdaj zaidem tut tja – kadar se mi ne ljubi delat makaronov, hahaha.

Ej, žogica, ti napadaš in si besna. In to nekaj pove o tebi!!! :)) Jest se pa zabavam zraven in uživam v komentarjih! Juhej!

Aloooo, folk, gremo nabutat avtomobile – eni z zelenavo, drugi z vodo, tretji s perom, četrti s kruhom, peti s sekret papirjem…… in gasa na morčka nrdit en žur. Pa še žogo povabmo, da se bomo lahko igrali! :)))

jest se pa prav zabavam! nehi tko zares jemat zadeve, nooo!

Taja, hvala za lepe želje, že v ponedeljek bomo kuhali špagete na morju. Zato, ker imamo vikend na morju pa res nismo nobeni bogatuni, zgradil ga je moj oče, ki ga danes žal ni več med nami oz. je iz ene ruševine, ki je bila nekoč štala za ovce napravil lušno hiško. Kar se pa restavracij na morju tiče, moram pa povedat, da recimo meseca februarja dobiš na mizo sveže ribe (ne zmrznjenih) in enkrat večjo porcijo za manj denarja, kot poleti. Sicer pa kakor kje, tam, kjer mi letujemo je pač tako. In po pravici povedano raje sama skuham kakšno juhico, kot pa jem v vroči vodi namočeno vegeto, raje napravim svežo solatko z olivnim in bučnim oljem, ki je še v nobeni restavraciji nisem dobila. O, tudi mi smo svoj čas jedli zunaj, potem sem pa rekla, zakaj neki, če si lahko veliko boljše kosilo skuhamo doma. Res, da me to stane malo časa in potenja za štedilnikom, je pa zato veselje veliko večje, ko vidiš kako pridno vsi jedo. Jaz pa tudi nisem ne vem kako mahnjena na poležavanje po plaži, moji fantje se gredo kopat, jaz pa ta čas v miru skuham kosilo in ni nihče prikrajšan za nič, vsi smo tako zadovoljni.

……kaj pa fali špagetom??? A ti, žoga jih ne ješ al kaj? Tebi pa hana, sem prov “fouš” ker imaš vikend na morju, a bi ga kej odajala, da boš mal zaslužila….da ne boš revca sammmoooo špagete jedla….hehe.
Res je, jz tud na morju kuham…pa kva! Pa tud špagete jemo in to na različne načine, pa ne bom glih rekla, da smo v finančni krizi.
lep dopust…..s špageti ali brez….

:))) ena fajn omakca z olivnim oljem, pa malček bazilike….na vrh en dober parmezanček, njam, v kateri restavraciji ti pa naredijo kaj takega! V tej peklenski vročini ti pa prav ne paše jest kakšen masten golaž! Ja, vikend, pač zmeraj bom hvaležna mojemu očetu, da je takrat še stari jugi poskrbel za en tak kotiček, da lahko sedaj njegovi vnuki preživljajo počitnice na morju. Ker so cene apartmajev resnično pretirane. Lepo preživite počitnice, kjer koli že boste!

ŽOGA,

KONČNO ENA PAMETNA. RES NE RAZUMEM LJUDI KI SPRAŠUJEJO ČE JE NA OTOKU DRAŽJE ALI NE. BALKANSTVO NAM NE GRE IZ MOŽGANOV, ŠE VEDNO SE AVTOMOBILI POLNI HRANE VALIJO PROTI HRVAŠKI. VČASIH SMO SE PA NORCA DELAL IZ ŠVABOV KO SO PRINESLI SABO VSE , OD PAŠTETE DO RADENSKE. GROZA. LJUDJE KO GRESTE NA DOPUST DAJTE ZASLUŽIT TISTIM KAMOR GRESTE, DRUGAČE PA OSTANITE DOMA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close