Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Trgovcem se je čisto zmešalo – Lidl

Trgovcem se je čisto zmešalo – Lidl

Včeraj sem bila v Lidlu in kaj zagledam sredi trgovine? Cel regal čokoladnih božičkov, adventnih koledarjev in čokoladnih okraskov za jelko. Pa a so nori al kaj??!! To res ni več normalno in mislim, da bi bilo treba postavit ene meje (zakonsko določene), če že trgovci nimajo nobene zdrave pameti. Saj vem, da jim gre za denar, ampak tole je too much. Tričetrt ljudi ima praznikov poln kufer, še preden se sploh začnejo, ker nas trgovci dobesedno posiljujejo na vsakem koraku. Nič me ne bi začudilo, če naslednji teden v Merkurju zagledam migajoče palčke, ki prepevajo Sveto noč. :(((

Ja, isto v Mullerju in Rutaru – seveda je bil prvi!

Februarja pa bodo že za Veliko noč nalagali! To je presing nakupovanja…cel čas v šusu za shoping!
Mi se več tega ne gremo in se obdarujemo minimalno in raje skupaj posedimo in kaj skuhamo.

Jah, lej, je treba staro zalogo ponucat, enim pa tud paše, če nakupijo prej, ne v zadnjih momentih. Kolkr vem, majo v Lidlu in Hofru lansko zalogo zmer po mal nižjih cenah, tud do 50%. Nimajo pa dekoracije, tko da ne vem, kaj se razburjaš nad tem, da nekdo skuša prodat izdelke, preden se mu na lagerju pokvarijo. Poznam veliko ljudi, ki so se jim praznični nakupi zagravžali, ker folk spominja na podivjano živad, ne pa na kupce in kupujejo tudi po 2 mes za praznike.

Pa saj to imajo že ene 14 dni, no… Sicer pa tudi meni ni to všeč. če bi bilo po moje šele po 10. decembru, nikakor ne prej. Ko pridejo pravi prazniki, pa imaš že vsega čez glavo.

Za to norijo so krivi kupci in ne prodajalci. Če ne bi bilo norih zapravljalcev potem verjemi trgovci ne bi takole nastavljali stvari. Ker pa so ljudje ovčke pač nastavljajo.

Sicer pa se strinjam s predhodnico: da je kljub vsemu bolje, da prodajo zaloge, ki bi se jim drugače pokvarile, kot pa da mečejo stran.

Če ne bi do decembra tega noben kupoval, prav gotovo ne bi tlačili v štacune že oktobra…

tako je. Če bi ne kupovali, ne bo nastavljali.

V Londonu so že sredi poletja v eni izmed blagovnic odprli božični oddelek z okraski. Njihov izgovor je bil, da okraske kupujejo turisti.:)))))))))

če se jim to do decembra pokvari, se pravi, da se bo pokvarilo tudi tebi doma, če boš zdaj kupila na zalogo.

sicer pa, v ponedeljek sem bila v lidlu, ne vem, ali sem slepa, samo tega jaz nisem videla

Novoletno okraševanje in prodaja okraskov pred 1. novembrom, se mi zdi skrajno neokusno. Res je da Rutar vsekakor prednjači z tovrstnim posiljevanjem – kmalu bodo okrašeni že konec avgusta.

Pač ne glej in ne kupuj tega. Pojdi v trgovino po tisto, kar res rabiš, potem pa brž domov. Treba je biti srečen z malim, ne pa se vdajati potrošništvu. In ko bodo trgovci videli, da ljudje ne zapravljajo več denarja za kič, tudi ne bodo več kupovali tega kiča, da bi ga prodajali končnim potrošnikom, proizvajalci pa ne bodo proizvajali kiča, da bi ga prodajali trgovinam. Tako je to na tem svetu. Povpraševanje dela ponudbo, kar pomeni, da bolj ko ljudje povprašujejo po raznih artiklih, večja je ponudba artiklov (vsaj na daljši rok, ko se lahko proizvodne kapacitete prilagodijo). Je pa to tako, da ves ta kič ne prinaša nobene sreče in tudi ne zadovoljstva zaradi praznikov. Praznično zadovoljstvo prinašajo tiste malenkosti, ki jih ni mogoče kupiti – druženje v družinskem krogu, veselje ob novem letu in ob božiču, skupno kosilo (ni treba, da je bog ve kaj – važno je, da je skupno), itd.

Obi tudi

To je pa res pretiravanje! Saj še 1.november ni minil, pa že takrat je malo zgodaj.

He, he… a to vas moti??

Meni je pa zabavno. Čisto resno… ne razumem zakaj bi me karkoli motilo, kar trgovci postavljajo v svojih prostorih.
Kupim ko rabim, prej mi j ep ačisto vseeno če stoji tam okrog celo leto…

……bo čez ene 14 dni že velikaaaaa novoletna smreka pri vhodu v našo trgovino.postavijo jo vedno pred prvim novembrom.pa smo se pe mi zaposleni bunli,pa nič.navgravžno o amena.men ta veseli december ne sede več,trudim se edino zaradi otroka…jaz imam pa iz službe že tega pol kufer…in zapravljivih in preserajočih se decemberskih strank in take kložone,ki jo prodajamo folk pa kup itak vse,sam,da se sveti in ima okus po čokoladi in diši po cimetu….

Jaz opažam, sicer zelo počasne, a vendarle spremembe pri ljudeh. Začenši z menoj. Iz tipičnega potrošnika se spreminjam v grozo vsakega trgovca – kupim le kar potrebujem, za praznike smo se v celi familiji skulirali in ne kupujemo daril (razen otrokom, pa še to kaj ustvarjalnega, družabne igrice, knjigice). Po svetu hodim brez plastike v denarnici, ampak z le nekaj gotovine, tako da me tudi za prav “zamamit” ne more :). Pa drugače mi ni potrebno ravno varčevati.

Mislim, da prihajamo nekako na mejo, ko nas bodo povsem zasičili z vso to potrošnjo in temu bo sledil boleč padec.

Ja hvalabogu, saj je bil že čas. Nekateri smo že od zmeraj taki, pa smo od konca socializma pa do nekje zdaj poslušali samo, da je treba zapravljat, pa biznisirat, pa tralala. Končno prihajajo skromnejši časi – to preobilje vsega je utrujajoče. Direktno krade energijo. Samo večina ljudi žal še ni spregledala.

Pač ne glej in ne kupuj tega. Pojdi v trgovino po tisto, kar res rabiš, potem pa brž domov. Treba je biti srečen z malim, ne pa se vdajati potrošništvu. In ko bodo trgovci videli, da ljudje ne zapravljajo več denarja za kič, tudi ne bodo več kupovali tega kiča, da bi ga prodajali končnim potrošnikom, proizvajalci pa ne bodo proizvajali kiča, da bi ga prodajali trgovinam. Tako je to na tem svetu. Povpraševanje dela ponudbo, kar pomeni, da bolj ko ljudje povprašujejo po raznih artiklih, večja je ponudba artiklov (vsaj na daljši rok, ko se lahko proizvodne kapacitete prilagodijo). Je pa to tako, da ves ta kič ne prinaša nobene sreče in tudi ne zadovoljstva zaradi praznikov. Praznično zadovoljstvo prinašajo tiste malenkosti, ki jih ni mogoče kupiti – druženje v družinskem krogu, veselje ob novem letu in ob božiču, skupno kosilo (ni treba, da je bog ve kaj – važno je, da je skupno), itd.[/quote]

Lepo napisano in dober odziv na potršništvo.

:))) jaz sem se pa prejšnji teden krištala v eni naši lokalni trgovini, kako to, da imajo na vhodu celo paleto sveč in da skoraj ne moreš v trgovino, ne da bi pohodil kakšnega od plastičnih cvetličnih aranžmajev … no, v LJ pa imate že novo leto :)))

to imajo že od srde avgusta. se mi zdi da gre za razprodajo robe od lani. ni to še za letos, ker še niso začeli prodajati kiča za noč čarovnic. zgleda pa čudno, ja.

Kaj se obremenjuješ s tem,kupi tisto kar rabiš,po kar si pač prišla! Danes sem bila v Avstriji in tudi tam je že vse v znamenju Božiča,pa sem kupila le tisto kar sem rabila in nisem spraševala zakaj je že božična ponudba!!!

Potem se ne čudi. mene čist nič ne moti.Naj prodajajo kar hočejo,ko bom kaj rabila ali hotela kupit pač bom

Božič naj bi bil verski praznik. V bistvu je to praznik trgovcev.

Zanimivo bi bilo vedeti, kaj si o takih praznikih misli Bog. Kopirala bom iz Biblije na netu:

Izaija, 1:13,14

Nehajte mi prinašati ničeve daritve,
kadilo mi je gnusoba.
Nehajte z mlaji, s sobotami in sklicevanjem shodov,
ne prenesem zlagáne slovesnosti.
Vaše mlaje in vaša praznovanja
sovraži moja duša.
Postali so mi nadležni,
ne morem jih več prenašati.

Edino prav bi bilo bojkotirati te praznike in se nehati tudi obdarovati zanje. Namesto tega se lahko obdarujemo tudi kdaj drugič, zakaj bi to moralo biti na obdobje, ki ga določajo neke ustaljene norme? Ti zlagani prazniki so resnično nadležni. Tako Bogu, kot tudi nam, ljudem. Veliko od vas je to že ugotovilo, pohvalno. A še vedno se obdarujete, čeprav zelo skromno, oziroma obdarujete samo še otroke. Zakaj že? Česa se bojite? Da vam bodo otroci zamerili? Morda vam bodo bolj zamerili to, da jih obdarujete pod prisilo, ko bodo enkrat to sposobni dojeti. Morda vam bodo bolj zamerili to, da ste se pripravljeni podrediti nekim normam, ki jih sicer sovražite, a samo zato, ker vas skrbi, kaj bodo rekli drugi.

Mene to ne moti, saj tega niti ne opazim.
V trgovino grem z namenom, da kupim določene stvari. Drugo me ne zanima.

Moj nakup zato povprečno traja 5-10 minut….:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close