treviso letališče
Živjo!
Imam let iz trevisa, mislim pa iti tja z vlakom pa bi rada kakšno informacijo kako iz žel. postaje pridem na letališče v trevisu.
Predvsem me zanima koliko časa rabim iz postaje do letališča…pa predvsem katera postaja je najblližja na kateri bi morala izstopiti iz vlaka.
Če imam let ob 10.10, kdaj bi morala biti najkasneje tam??
Bi prosila, če ima kdo kakšne izkušnje!!
Hvala!
LP
špelina
Živ!
Vlak iz Lj v Benetke stane(če dovolj zgodaj kupiš karto-je omejeno število vozovnic) 15 Eur (drugače 30 Eur, za stare do 26 let pa 20 Eur).
Gre en na dan in sicer ob dveh zjutrej iz Ljubljane in pride na postajo Venezia – Mestre ob 7.05, potem pa so avtobusi do letališča v Treviso kar pogosto.
Mene samo skrbi, da bom prepozna, ker imam let ob 10.10. Sej če ujamem bus ob 7.20 bo kul, če ga pa zamudim….bo pa panika 🙂
No takole raziskavo sem naredila…če komu kaj pomaga…v bistvu sem sama seb odgovorila 🙂
Lp, Špelina
Mi smo šlo z avtom, ga pustili tam na 24-urnem parkingu 5 dni in ni bilo nobene panike. Parking je za ograjo, kamere imajo (čeprav Italija je še vedno Italija), plačali smo pa nekje 30-40 eur za 5 dni. Za vlak je malo zoprno, ker moraš v Benetkah prestopat na bus – v bistvu so organizirani shuttli, tako da to ni problem – in nikdar ne veš, kako je z ono gužvo okrog Benetk (čeprav shuttli so res za vsak let posebej). Bolj je problem to, ob kateri uri pride vlak in kdaj imaš letalo – ni ravno 10 vlakov iz Lj dnevno – tudi za nazaj. Za Pariz lahko povem, da se ne splača z vlakom.
Mene pa zanima če pridem na letališče Treviso ob 20:20 in imam vlak za Slovenijo ob 21:32 iz Venezia Mestre ali imam dovolj časa da ulovim vlak? In bi prosil če mi lahko kdo nazorno opiše ker potujem prvič in res ne vem?
Kam moram it kje presedam, kje kupim vozovnice povezave do spletnih strani in podobno…
Prosil bi takega ki je tole že opravil oziroma ima izkušnje.
Lep pozdrav in v naprej se zahvaljujem
Tadej
Tadej,
ujeti vlak v Mestrah uro in 12 min. po pristanku je skoraj nemogoce, tudi, ce je avion tocen. Na prtljago (ce jo imas) bos cakal 10 – 15 min. Ce hoces do postaje v Mestrah z Ryanairovim busom, bos moral cakati na odhod avtobusa (poglej si spletno stran letalisca v Trevisu, ce je tam vozni red tega avtobusa). Bus po mojem vozi do Mester dobre pol ure (lahko tudi vec).
Druga varianta je, da se iz letalisca peljes z lokalnim avtobusom (ali taksijem – taksiji stojijo pred letalisko stavbo) do zelezniske postaje Treviso Centrale in tam ujames vlak do (Stare) Gorice ali Trsta (ki stane okoli 10 – 12 EUR, ti vlaki so kar pogosti, vozni redi italijanskih zeleznic so na: http://www.trenitalia.it), v Gorici ali Trstu pa te mora nekdo pocakati z avtom, ker povezav s slovenskimi zeleznicami prakticno ni (razen enega samega vlaka na dan do LJ).
Najudobneje je seveda, ce te pride kdo pocakat z avtom direktno na letalisce v Treviso.
Letališče se nahaja malce zahodno od Trevisa. Ko se pelješ proti Benetkam zapelješ na novo obvoznico okoli Benetk (ni potrebno zaviti nikamor, ker je to zdaj glavna povezava), ter greš na drugem odcepu dol-smer Treviso. Prvi je za Benetke-Venezia. Nato slediš smer Treviso in nato Aeroporto.
Na letališču so 4 parkirišča, ki jih lahko njadeš na spletni strani letališča.
http://www.trevisoairport.it
Cena parkiranja za 9 dni je: 92€ za parkirišče A (majhno parkirišče direktno pred samim vhodom), 79€ za parking B (tik pred letališko zgradbo), 60€ za parking C (kakih 200m od letališča in 70,50€ za javno parkirišče nasproti letalske zgradbe (locirano nasproti letališke zgradbe samo preko glavne ceste).
Obstaja pa še parkirišče poleg parkinga C, ki je še nekaj cenejše od parkinga C.
Parkirišči C in mislim, da tudi B sta osvetljeni in obdani z mrežo, A in javni parking nasproti pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.