Trener Fabjan in njegove spolne zlorabe
Ne vem, no…, 02.09.2025 ob 17:58
Komu bo pa Fabjan kaj izplačal, se sprašujem, saj nič nima. Sam je povedal, da je ostal celo brez avta. Cosby je milijonar, by the way. Tu ne gre za odškodnine, tu gre za princip.
Vedno se najde plačnik. Saj na njihovi krovni organizaciji so vse vedeli… davkoplačevalci pripravite se..
Sem pogledal ta Vodebov komentar na Fabjana. Vodeba (in ostale psihoanalitike) imam naštudirane in v malem prstu. Seveda je v splošnem, kar je povedal res. Maze, Majdič…. Seveda je res, da v vsakem športu kjer so športnice zraven, pride do transfera med trenerjem in športnico. Kdor misli drugače je naiven.
Je pa Vodeb fahidiot (v pozitivnem smislu). Cel svet vidi samo skozi oči Frojda, kar ni nič narobe. To je njegova stroka. Je pa popolnoma izpustil druge vidike zadeve Fabjan. To je, politično/pravni vidike zadeve. Iz letala se vidi, da je afera Fabjan načrtovano sproducirana iz strani judo zvez Slovenije, da se oblati Fabjana. Zakaj prav sedaj? Se je vsem šestim žrtvam istočasno razsvetlil um prav sedaj,ko se bijejo borbe za stolčke v judo zvezah?
Še nekaj bode v oči. Prav je, da vsaka stran pove svoje, potem pa naj sodišče odloči kako in kaj. Ni pa prav, da se tisto žensko, ki je branila Fabjana, označi za nizkotno. Ali moramo vsi misliti isto?
Še to. Fabjan meni dol visi, je grd in nagravžen, da ne bo kdo mislil, da navijam zanj. Če je res kriv naj se raszišče na sodišču in ne na depolitizirani RTV.
Zloraba položaja pomeni, da nekdo, ki mu je bila neka oseba zaupana v vodenje, skrb, treniranje nad to osebo izvaja neprimerno vedenje.
Ni važno, če so bile punce stare 16 let, čeprav, kot sem razumela, se je spravljal tudi nad mlajše, dejstvo je, da je bil njihov trener in je ta položaj neprimerno prekoračil.
Sicer pa se po Celju in okolicu o Fabiju in njegovi spolni sli že leta govori marsikaj. Domnevam, da ne brez osnove. Jaz ga ne poznam, razumem pa dekleta. Ko te v roke dobi tak predator, postaneš odvisen. In se prepustiš bolnemu odnosu.
Gre takole. Izberejo si žrtve. Žrtev, ki ne pristane v ta bolni odnos, jo odstrani. Te žrtve se seveda menjavajo. Nikoli ne gre le za eno žrtev. Ima moč, ima vpliv, ima močno razvejano mrežo poznanstev.
Premeščali so ga glede na pritožbe, a nikoli odstranili. Odstranili pa so vsa dekleta, ki so se pritožila.
https://www.knjiznica-celje.si/raziskovalne/4201403472.pdf
zanimive informacije o tem, kako se je razvijala njegova patološka osebnost… in kako se je premikal, da so potihnili glasovi…
Ne morem soditi, ker be vem niti malo kaj bi bilo res
Samo so mi dkrajno cudne nekatere izjave teh žensk : ena je v prisoevku rekla, ko so jo vprašali ali je povedala starsem: prvo rece da ne, potem pa nadaljuje da nekaterim so bile pa medalje vec vredne in so vedeli…
Se pravi kaj potem ni samo fabjan kriv ampak tudi njeni starsi kot sostorilci, ki so vedeli za zlorabo, ampak se vseeno vozili otroka tja…
Tole vse skupaj mi je skrajno cudno… naj se pa potem se starse ovadi, ce je vse to tako res ??? A to pa ne???
Dobro, da to prihaja na plan. Popolnoma verjamem žrtvam. Vedno več se jih upa izpostavit, čeprav vedo, da jih bodo nekateri napadali oz. jim ne bodo verjeli. Najbolj mi je žal tiste črne iz Tarče, ki ga brani. Dela sramoto vsem žrtvam, hkrati pa je najbolj prizadeta in vsa svoja čustva tlači.
Naj bo v poduk vsem v sedanjem času, tako trenerjem kot mladim športnikom.
Eden tu je napisal, da se spomni iz svoje srednje šole, da je imela učiteljica razmerje z mladoletnim dijakom in so jo odpustili. V primeru Fabjan pa se vam ne zdi nič takega, da je imel odrasel možakar razmerja z mladoletnimi puncami in se mu ni nič zgodilo. Mislim, da nas je zelo malo žensk, ki že v svojih najstniških letih nismo doživele slinjenje in neprimerne komentarje starcev (ko sem imela 16 let, so mi bili tudi 28-letniki starci, da se razumemo, čeprav so mi težili tudi 50-letniki). Razumem moške, da se težje postavite v našo kožo, ampak da se tukaj javljate tudi ženske, celo matere in zagovarjate »zaljubljenost« njegovih varovank vanj, se mi zdi pa nedopustno. Vsi so vam krivi, starši teh deklet, prijatelji teh deklet, dekleta sama, edino Fabjan ni nič kriv. Ne spoznam se na politiko in čisto možno, da ga hočejo politično odstranit tudi s tem s položaja, a obnašate se, kot da je popolnoma sprejemljivo, da je trener bil v spolnih razmerjih z mladoletnicami. Verjamem puncam, da se niso upale zoperstaviti, ker kot berem gre predvsem za punce iz neurejenih družin, na take je ciljal. Gledala sem intervju z Velenškovo, novinarka jo je vprašala, kaj bi naredila, če bi na judo treningu trener s palico udaril njenega otroka. Njen odgovor je bil, da če otroka to ne bi motilo, ne bi komplicirala. Očitno se njej in marsikomu od vas zdi normalno, da je otrok bolj zrel in pameten od svojega starša. Mislim, da tukaj ni treba nič več dodati – če je vam to normalno, no meni pač ni. Zakaj so te ženske anonimne…ker jih obsojate že zdaj, da si upajo ziniti, ko se bodo razkrila njihova imena, pa jih boste linčali in okolica najbrž tudi. Se pa zavedam, da se lahko v teh časih komu zgodi tudi krivica, ni lahko moškim učiteljem, danes so mladoletnice bistveno bolj drzne in bi lahko koga tudi namerno in lažno obtožile. A v primeru Fabjan jaz pač verjamem žrtvam, on jim je bil avtoriteta, to je s pridom izkoriščal in to predvsem dekletom, ki doma niso imele nobene opore.
Bolni narcis in popolni nadzor, 03.09.2025 ob 09:07
Gre takole. Izberejo si žrtve. Žrtev, ki ne pristane v ta bolni odnos, jo odstrani. Te žrtve se seveda menjavajo. Nikoli ne gre le za eno žrtev. Ima moč, ima vpliv, ima močno razvejano mrežo poznanstev.
Premeščali so ga glede na pritožbe, a nikoli odstranili. Odstranili pa so vsa dekleta, ki so se pritožila.
Kdo Je koga odstranil kam in Kdaj?
Ptica973, 30.08.2025 ob 15:15
Ne vem… A ni razlika med zlorabo in prijetnim v tem, kako privlačen desc te otipava? A ni nekako tako?
Res je.
Mislite recimo, da je natikarici (natakarici) vseeno, če jo osvaja 60-letnik, ki izgleda star 45 let, ali 60-letnik, ki izgleda, kot da ima 70 let?
Kdo od omenjenih dveh je praviloma dosti bolj uspešen, če se natikarica rada “natika”…
Andersenka, 31.08.2025 ob 13:03
Sem šla zaradi tega Fabjana zjutraj prevrteti Tarčo, pozorno sem gledala. Nareksova se boji za kariero in eksistenco, zato njeno zagovarjanje, po mojem. Tisti deda z očali, visoki funkcionar Judo zveze na G, je mutil kot velik. Ve za svinjarije, a ne pove. Žolnirjeva je vedela, kakšno posteljnino imajo pri Fabjanovih doma. Itak bo tiho, spet eksistenca, družina, sramota.
To izkorisčanje je vedno bilo in bo. Uboge punce. Tudi, če Fabjana zašijejo, saj je podrobnih še cel kup. Starši morate otroke vzgajati v bolj samozavestne ljudi, ni druge. Jebeš to, da bo priden in starejše ubogal.
Tisti gospod na G je Gabrovec. Vedno se bo obrnil po vetru in iskal lastne koristi in samopromocijo.
Ponesrečen karakter, bi dejala ena moja prijateljica 🙂
Kdorkoli je že Jozica173 – zaradi komentarjev, kot je njen (njegov), me je včasih strah, kakšna družba postajamo. Privoščljiva, hinavska, brezbrižna, predvsem pa popolnoma brez empatije.
Res, ta forum je zaradi takih izjav na nivoju čisto navadnega gostilniškega čveka, ne starševskega. Ne bom več brala in ne sodelovala na tem forumu.
Kaja516, 05.09.2025 ob 12:05
Kdorkoli je že Jozica173 – zaradi komentarjev, kot je njen (njegov), me je včasih strah, kakšna družba postajamo. Privoščljiva, hinavska, brezbrižna, predvsem pa popolnoma brez empatije.
Res, ta forum je zaradi takih izjav na nivoju čisto navadnega gostilniškega čveka, ne starševskega. Ne bom več brala in ne sodelovala na tem forumu.
Katja Pametna odločitev. Medalj pa prijaviteljice pač ne morejo vrniti ker jih pa vsej verjetnosti nimajo.. če pa že imajo so jo verjetno prejele v času ko Fabjan ni bil njihov trener.
Ljudje, ni se javila ena punca, javilo se jih je cel kup, celo fantje so povedali kaj so videli na treningih. Sramota je, da se dekletom ne verjame, potem se pa še hinavsko sprašujete, zakaj niso prijavile že prej. Ja, da bi jih že takrat zasmehovali, ko so bile zlorabljene najstnice in ne odrasle ženske, mogoče katero še pahnili čez rob. Mi je pa grozno ko slišim, da so “vsi vedeli” in nič naredili, res žalostno za ta mlada dekleta. Mogoče se ta trenutek tudi zdaj dogaja kaj podobnega, v kakšnem športnem klubu, mogoče to da pogum nekim drugim, današnjim najstnicam, da presekajo zlorabe. Zame je zloraba s Fabjanove strani že to, da je sploh imel razmerja z mladoletnicami in še to s takimi, katerim je bil avtoriteta.
Katja198, 05.09.2025 ob 12:54
Ljudje, ni se javila ena punca, javilo se jih je cel kup, celo fantje so povedali kaj so videli na treningih. Sramota je, da se dekletom ne verjame, potem se pa še hinavsko sprašujete, zakaj niso prijavile že prej. Ja, da bi jih že takrat zasmehovali, ko so bile zlorabljene najstnice in ne odrasle ženske, mogoče katero še pahnili čez rob. Mi je pa grozno ko slišim, da so “vsi vedeli” in nič naredili, res žalostno za ta mlada dekleta. Mogoče se ta trenutek tudi zdaj dogaja kaj podobnega, v kakšnem športnem klubu, mogoče to da pogum nekim drugim, današnjim najstnicam, da presekajo zlorabe. Zame je zloraba s Fabjanove strani že to, da je sploh imel razmerja z mladoletnicami in še to s takimi, katerim je bil avtoriteta.
Katja Meni v teh zgodbah vdeh obtozb sploh ne gre v razumevanje, da so starši vedeli in otroke se jar vozili na treninge k njemu… to je skrajno cudno
Forum je zaprt za komentiranje.