Najdi forum

Trend micro

Pozdrav.
Čez računalo sem pognal free online scan trend micro. Na začetku se je pokazalo okence z opozorilom, da je našel nekega črva. Po končanem preiskovanjem pa sem ugotovil, da ni bil noben file okužen.
Čudno.
Imam NOD32, ki ga izklopim med uporabo online AV programov.
Je to v redu?

Možno. Pred kratkim mi je en po načelu rekla-kazala povedal, da naj bi nekdo doma in v službi pognal takle skener in ta mu je prikazal, da ima okužene identične datoteke (kar je jasno precej dvomljivo). če ni to malce dišeče po prodaji antivirusnih programov na vse mile viže?

Trendmicro je kar solidna firma in zaenkrat imam z njimi kar dobre izkušnje – razen enega primera, ko je njihov OfficeScan zaznal trojanca in ga ni znal spucati.

Včasih je možno, da kakšna datoteka vsebuje kodo, podobno trojanskim konjem ali črvom in nekateri av programi to zaznajo kot sumljivo kodo.

Nisi pa nič napisal katera datoteka in kater črv naj bi to bil.

Da bi pa av programi namenoma določili kar eno datoteko, da je okužena, pa ne verjamem, ker si programerske hiše tega enostavno ne morejo privoščit, pa tudi razkrije se take stvari lahko prav hitro.

TrendMicro pa tako kot je povedal janez, je med vodilnimi v tem biznisu in dvomim, da bi si privoščila kaj takega.

Worm_zokrim.a

In datoteka?

Ni okužene datoteke. Na začetku se je pojavilo sivo okno z obvestilom.Res.

Majke ti ane 🙂

Če nobena datoteka ni okužena, potem je tudi nod ne more najdt.

n evem zakaj bi druge anti virusne uporabljala č eimaš nod32, ki ej eden med najboljšimi AV

Vsake oči imajo svojega malarja. Dandanes je žal tako, da je ob številnih in vse pogostejših okužbah neprevidnih uporabnikov rač., nujno treba za odstranjevanje uporabiti kar nekaj orodij. Vse redkejši so primeri, ko v enem šusu odstraniš prav vse, kar moti računalnikovo delovanje. Zato je uporaba različnih programsih orodij povsem na mestu – seveda ne vseh hkrati. Kako že poje Werner? Korak po korak… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close