Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Trdi kruhovi cmoki

Trdi kruhovi cmoki

Kot že naslovu piše, delam kruhove cmoke, ki so ponavadi trdi. Kaj
storiti?

Delam na naslednji način:

Kruh narežem na kocke, malo prilijem z mlekom. Dodam opraženo čebulo,
malo vegete, sveži peteršilj, jajce in moko (polovico mehke, polovico ostre).

V osoljenem kropu kuham približno 10 minut – pokrito.

Včasim mi sicer uspe, da so fini – rahli, ponavadi pa so trdi.

Kaj delam narobe, kako delate ostale?

Poskusi jih narediti brez moke.

V tem primeru jih ne kuhaš v vodi, ampak samo 15 minut na sopari – toliko da jajce zakrkne.

Vedno uspejo in so rahli kot puh.

Postopek se mi zdi čisto ok. Po občutku pa: daš preveč moke. Moka rada zatrdi cmoke (ali svaljke).

Pri meni pa je ravno obratno. Boječe dodajam moko, pol mi pa vse pocasto splava na površje. 🙂

lp, ela s

Jaz sem se zaradi packarije raje preusmerila na kruhove kocke.

Namesto da maso za cmoke kuham jo spečem v pekaču. Pri tem pa beljek stepam in ga v maso rahlo vmešam. So kocke kot putrček rahle.

Tud pri meni je bilo vedno nekaj narobe, zdaj sem pa začela delat tako, da iz mase naredim štruco, jo zavijem v krpo (kot pri štrukljih) in skuham in potem narežem na rezine…ne moreš falit…pa še dve ali tri rezine mi lepše delujejo na krožniku kot en cmok -:))) Dober tek!

Ja, preveč moke. Meni sicer skoraj vedno pridejo dobri, ampak sem tudi prešaltala na štruco zaradi estetskih užitkov :-). Pa nič je ne zavijam v krpo, kuham enako kot cmoke.

jaz kruh na kocke narezan popražim skupaj s čebulo, potem dodam jajce in drobnjak, mogoče malce mleka da se navlažijo in moke skoraj ni potrebno dodajati. trdi niso bili še nikoli.

Jaz tudi delam kruhove cmoke kot so že napisale predhodnice. Iz polovice kg kruha in v že vse ostalo našteto vmešam 2-3 jajca in pribl. 1 dcl mleka, da se kruh dobro prepoji z mešanico jajca in mleka. Moke daš pribl. 1-2 žlici (samo za vezavo).

Lep pozdrav!

Jaz pa kruh nikoli ne navlažim z mlekoma ampak z juho. Prideju fulll boljši. Kuham pa tudi jaz v krpi- štruco. Če pa pečem meso v pečici pa štruco na koncu še malo popečem.

Lp,

Marjana

Jaz pa nikoli ne dam moke ampak drobtinice,in so mi do danes še vedno ratali rahli!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close