Najdi forum

trdi disk-napaka

Pozdravljeni,

medtem, ko sem poskušala priti na eno spletno stran, se je pojavlo eno okence, pisalo je nekaj v zvezi z grafiko, nisem mogla prebrati, ker se je nato takoj računalnik zaprl in ko se je sam ponovno zagnal, sem lahko izbirala med safe mode, normal mode ter last known good configuration.

Mislila sem, da je mogoče kak virus in sem izbrala safe mode, vendar se je pc spet ugasnil in spet prišel do teh izbir zagona windowsov.

Tokrat sem izbrala zadnjo še dobro konfiguracijo in sem lahko prišla v win xp. Računalnik sem pregledala v normalnem načinu z Spyware doctor, Avg antivirusom. Spyware Doctor je našel Trojan.DNS Changer in ga izbrisal. Avg ni našel nič.

Pogledala sem še v Pregledovalnik dogodkov in tam sem našla dve napaki:

EventID: 7, Source:Disk
The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block.

EventID: 57, Source: Ftdisk
The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur.

Kaj to pomeni in ali se da rešit in kako?

Hvala za odgovor.

Odpri moj računalnik
postavi se na disk – desna tipka na miški
– lastnosti
– orodja
– klikni na 1. opcijo – preglej če ima disk napake (nekaj takega
imam samo angl. windows xp)
pa boš videla.
načeloma če je en sam sektor zanič, ni tako hudo,
če se pa prične pojavljati več napak, potem je pa
panika in je najbolje čimprej shraniti vse podatke – odpreti denarnico
kupiti nov disk in vse skupaj na novo postaviti ..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

To sem naredila, vendar ni potem nič javil, ali je kakšna napaka in če jo je popravil.

Pc se je predtem 5x neuspešno zagnal. Sedaj se pa sploh noče. Pride do okna z win xp, potem se pa resetira. A je še kakšen način, da pridem v windowse?

Te napake so se začele pojavljati danes od 14 h naprej. In v tako kratkem času se je disk do konca pokvaril (pc je bil kupljen nov pred 3 leti)?

Kaj pa je ponavadi vzrok za take napake diska? In kako hitreje opaziti, da je z diskom kaj narobe?

kaj pa v varnem načinu lahko prideš v windows-e ??

saj veš na začetku pritiskaš tipko F8 – potem v meniju
izbereš safe mode – oz. varni način

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

V nobenem načinu ne pridem nikamor, tudi v last good known configuration ne.

Ko sem še lahko prišla v winse, so se pojavljala sporočila o napakah, se mi zdi windows explorer se bo zaprl…pošlji poročilo, ne pošlji…., pa prej sem imela vse napisano v slovenščini, pol je kr vse pisalo v angleščini.Pa bolj počasi je deloval.

Sem imel podoben problem. Sistem se je kar naprej podiral, pa prav počasi je delal. Na srečo sem še pravočasno preselil disk v drug računalnik in rešil z njega vse podatke. Disk je deloval samo še kakšnih 20 min, potem ga je bilo treba ohladiti, pa je spet delal nekaj minut,…

Kolikor imam jaz izkušenj (ali pa smole) z računalniki, diski niso prav posebej zanesljiva zadeva. Lahko odpove tudi po treh letih, lahko tudi že prej. Mislim, da je v tvojem primeru disk dokaj jasno povedal, da so mu štete ure in je treba ukrepati.

V takih primerih je predvsem treba najprej rešiti podatke, pa šele potem ugotavljati, ali je kriv disk, ali kaj drugega. Pri reševanju podatkov tudi s precej dokončno pokvarjenega diska ti lahko pomagajo tudi v kakšni firmi, ki se s tem profesionalno ukvarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close