Najdi forum

Trdi disk..je crknil?

Z vsemi najboljšimi nameni sem hotel prijatelju poklonit mojo staro kišto…..eno leto je ležala na podstrešju……in sem hotel vse moje datoteke zbrisat…in v čem je catch?
Ko sem kišto priklopil…pri nalaganju sploh ni zaznala primary mastra!
Zgleda kot,da trdega diska ni?(po nalaganu je izpisalo:Disk boot failure.insert..tralala…..)
A je krepnil?Al je še kaka pomoč?
hvala.

No, lahko se ti je zbrisal bios, saj po enem letu ni nič čudnega da crkne baterija. Vstopi ob zagonu z del v bios in poišči autodetect ali kaj takega. Se boš že znašel.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ko sem tiščal tipko DEL…sploh ni reagiralo!
Preprosto je šlo mimo tega ukaza.
kako naprej?

Iz kište vzemi disk ven pa ga priklopi na kakšno drugo kišto, če imaš to šanso, kot slave, master pa naj bo pač tisti disk, ki je že originalno noter v mašini.
Aja, pa mašina mora bit ATA100 ker ta disk je zihr še od tega tipa mašine.

Potem boš pač videl kaj se nahaja na disku, lahko ga boš formatiral itd…
Če ti ga bo seveda prepoznalo, ker na podstrešju je vse mogoče…. 🙂

Uf, glej: v bios se vstopa čisto na začetku, ko prižgeš PC in običajno na dnu ekrana piše kaj je treba pritisniti. Običajno je to tipka del, včasih F1. Še enkrat: čisto na začetku! Bios z Winsi nima weze.

Wega!
Pa,če ti pravim,da ne reagira na tipko DEL!!
Aja…pa še to sem pozabil napisat….da je spržil alarm v obliki neprekinjenega piska…..
Ma kurc!Dobri nameni so šli po zlu.Moja kišta dela dobro…..prijatelj si bo pač moral kupit novo.Jebat ga.

Če si od blizu ti ponujam dve možnosti: odkup ali popravilo. Javi se na meil.
Neprekinjen pisk je bil najbrž zato, ker si prekmalu tiščal del. Malce opazuj kaj ti piše na ekranu ko se buta.

Neprekinjeni pisk = pokvarjen/uničen RAM

* Zamenjaj spominski modul (RAM ploščica) s kakšnim drugim iz druge kište. Ali pa poprosti kakšnega kolega, če ti posodi samo za testiranje.

Je pa možno, da je samo zgubil kontakt.Enega takega pacienta sem nekoč spravil k sebi s kontakt sprejem.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Wega.
Hvala za pomoč in predloge,sam ker sem zaboj res hotel poklonit,zdaj res nimam namena vanj investirat niti tolarja.
Ko se buta pa sedaj pri vseh masterjih in slejvih izpiše:none…in potem disk boot failure …insert system disk…etc.
No zdaj mi je končno uspelo tudi v bios prit….in pod masterje in slejve piše samo Auto….in nobenih drugih parametrov.
Še to,ko se ga prvič butal…je zaznalo vsaj CD-ROM kot secondary master…zdaj pa še tega ne več.
Brezupen primer?

Najbrž.
Mogoče je za pregledat napajanje diska, priklop na IDE1, itd itd. Če ga misliš stran metat ga vzamem:)) Kaj pa opcija Autosearch v biosu, je ni?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close