Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Trdi čevlji

Trdi čevlji

Hej!

Ok, stvar je takšna: pred nekaj časa sem si kupila ene čevlje, ki še niso raznošeni in me na zgornjem delu žuli na nartu. Oz. je potem odtis roba na nogi. So pa taki čevlji k hlačam ali krilu, s petko, da si boste lažje predstavljale. Kaj ve naredite, da bi se to razmehčalo, s čim se da to namazat vse?
Pa še tole: a se da kako naučit ali ublažit, da te v petkah, ki jih moraš za nekatere priložnosti nujno nosit, ne bi noge tako bolele? Kako ve to premagate?
Hvala za odgovor!

Moje izkušnje so take, da si pač probam ne kupit trdih čevljev, pa če so še kako lepi. ker se tudi s časoma ne zmehčajo, in me vedno žulijo kot nori.
S petami pa imam tudi jaz probleme, ja. Verjetno je krivo to, da jih nisem vajena. Tako da pač gledam, da si kupim pač lepe čevlje s čim manjšo petko. Sem lani dobila božanske sandale z minimalno petko in izgledajo res super na nogi. So pa italijanski, kar se jim tudi vidi.

V primeru, da je del, ki te žuli, izključno iz usnja, si alhko pomagaš tako, da po notranjem delu na tistem mestu namažeš z alkoholom, čevelj takoj obuješ in raznosiš. Samo pazi na barvo.
Malo pomaga, prav veliko pa ne.
Pri petkah pa takole:
Čevelj mora biti kvaliteten, podplat obvezno usnjen(spodnji del), pa mehak – zelo vpliva na boleže oziroma neboleče noge.
Se pa zelo strinjam z Jojmene, da so najboljši čevlji dobri italijanski – usnjeni, mehki in šivani (ne lepljeni).
Res se splača dat malo več denarja, ker jih res dlje in z veseljem nosiš.

Kje pa ve kupujete take kvalitetne čevlje? Jaz dostikrat grem kupit kaj v Alpino, Peko, kaj športnega pa kar v Turbo Schuh. Priporočate kaj? In cene?

Alpina in Peko ponavadi (razen redkih izjem) nimata usnjenih spodnjih delov podplatov, pa tudi vrhnji deli so velikokrat plastični. Sploh Peko čevlji so zame izdredno trdi, razen mogoče nekaj izjem od linije Peter Kozina. TurboSchuh mi je tudi bolj kot ne sama plastika.
V neusnjenih čevljiv se mi noge potijo in me zelo pečejo.
Jaz v Slo ponavdi kupim v Emporiumu kaj od Chantal (zelo mehki čevlji), občasno kaj v Bati, drugače pa v Italiji. V Italiji se splača zaviti v kakšno boljšo, manjšo trgovino s kvalitetnejšo robo, ker v raznih Pitarellih in podobno prodajajotudi bolj kot ne plastiko. Se pa tudi kaj najde.
Cene: različno, jaz ponavadi kupim za cca 100E, če kupim v redni prodaji. Načeloma pa kupujem na razprodajah, ker potem več sezon nosim.
lp

V vsaki trgovini s čevlji dobiš neko tekočino (pozabila sem ime) za mehčanje čevljev. Na problematična mesta jo pokapljaš od zunaj in od znotraj, čevlje takoj obuješ in z njimi hodiš nekaj minut. Meni je še vedno pomagalo.

Jaz jih namažem s sredstvom za mehčanje usnja, ki ga dobiš v vsaki prodajalni čevljev in potem notri zatlačim časopisni papir in pustim par dni in nato ponovim. Vedno uspe. Če pa mi slučajno zmanjka sredstva za mahčanje usnja zatlačim kar moker časopisni papir.

Tudi jaz uporabljam sredstvo za mehčanje čevljev.Petk pa sem se navadila enostavno tako,da sem obula čevlje in kak dan ali dva trpela,potem je bilo pa vredu.Zdaj nimam več problemov.Po moje se moraš samo naučit hodit v visokih petah – to pa je edino možno,če imaš take čevlje čimveč na nogah.

V neki nemški reviji sem prebrala, da se v usnjeni del utre zunaj in znotraj čisto običajni mehčalec za perilo in potem pusti 24 ur. Menda zanesljivo deluje. Še nisem sprobala, ker trenutno nimam tega problema. Me pa prav zanima, ali katera že je in če v resnici deluje. Ampak poudarek je na tem, da se to da narediti samo pri usnju ter da pri plastiki ne gre.

Preizkusila. Čevlji iz semiša so mi čisto otrdeli, ker jih je zmočil dež. Ko so se posušili, so bili trdi, kot da so iz lesa. Namočila sem jih v mešanico vode, mehčalca in glicerina (se kupi v lekarni), napolnila s časopisnim papirjem in sušila. Še malo mokre sem obula preko debelejših nogavic in nosila kako uro ali dve doma. In so bili potem čisto v redu. Za čisti mehčalec pa ne bi vedela.

Po mojih izkušnjah se najboljše obnese sprej za mehčanje usnja, za silo se pa da uporabit tudi kaka krema za roke.

Tukaj vskoči JOHANUS,

Mile dame, ker so čevlji včasih dragocena naprava jim je potrebno razložiti kako naj objamejo nežno damsko petko.

Takole, stecite v starih čevljih v lekarno in kupite ISO- PROPYL ALCOHOL,
kemiki mu tudi pravimo 2-propanol ali C3H8O, To tekocino prodajajo tudi kot mehčalec za Čevlje, ima pa široko uporabno vrednost.

Torej 100 ml bo cisto dovolj, za večkratno uporabo. Nalijte po par ml v vsak čevelj, tam kjer vas žuli. Oblecite nogavico in obujte čeveljc. S tako obutimi čevlji se vsedite pred TV in si oglejte vsaj dve Španski nadaljevanki zaporedoma. Sezujte čevelje, jih pospravite v omaro in čez dva dni obujte.

Mmmmm…. kakšno olajšanje, čisto po vaši meri so !!!

:-)))))))))))))))))

V priklonu

JOHANUS

Ful hvala za vse nasvete. Grem kupit to stvar zdaj in upam, da bo pomagalo:-) Kaj pa, če čevlji zgoraj niso čisto usnjeni, kaj pa potem?

Demie,

Iso propyl alkohol, se mal prerine med dolge molekule plastike in jo tudi omehča. Ta alkohol ne topi plastike. Ej ti izdam še to skrivnost. S tem alkoholom super spucaš očala, pa monitor, pa šipo na avtu.

Pa nobenmu povedat!

V priklonu,

Johanus (isprašan za kemijski del)

A lahko gledaš tudi kaj drugega kot ŠPANSKE nadaljevanke????

Tudi izjeme potrjujejo pravila !

Se moram lepse obnasat, me je Primoz trdo prijel.

v priklonu

JOHANUS

Jahanus,

iskala sem to tekočino v lekarni, pa je nimajo. Imajo samo robčke, ki pa ne pridejo v poštev.
A mi lahko pomagaš in poveš, kje jo lahko kupim?

JOHANUS je car, tako kot kak online leksikon, pa brez zamere. Sem skočil v lekarno po ta alkohol in si sčistil očala – NORO!!! :))))))))))

Hvala

S čisto navadnim mehčalcem, ki je ponavadi pri vsaki hiši, gre zadeva še bolje – predvsem pa ostane nekaj časa lepo dišeče!!

Vaja dela mojstra, enako je s petkami. Več kot jih nosiš, manj te bolijo noge, sam da so ti čevlji prav in te ne tiščijo.
Jaz sem se popolnoma odvadila petk in me zdaj grozno bolijo noge, ampak če jih obujem nekajkrat zaporedoma, je ok.

Ja, hehe, moram povedat, da sem po dolgem času včeraj spet obula ene hudo visoke čevlje in sploh nisem znala hodit v njih na začetku. Potem pa je šlo čez čas. Samo se mi je zdelo res zanimivo, da, ker je ta peta res zelo visoka, da sem se tako odvadila, ker sem prej nosila sicer čevlje enako z ozko in visoko peto, vendar ne tako zelo.
Je pa res, da morajo bit čevlji kvalitetni, ker drugače ti lahko podplat kar odpade od bolečine:-((

Pa hvala za nasvete!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close