Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Trda koža na podplatih – s čim mažete?

Trda koža na podplatih – s čim mažete?

Prihaja čas odprtih čevljev in moja stopala so več kot očitno potrebna dodatne nege. Poskusila sem že več krem, a se mi zdi, da ni nekega pravega učinka. Katere kreme se preverjeno obnesejo, da ne bom kupovala vsakih 14 dni druge kreme?

namakanje, strganje in olivno olje

ma, se ponavljamo 😉

a ti si svoje parklje brusiš?
pa jih ne b imorala pustiti take, kot so?

mojemu ovnu so všečne pobrušene

trenutno imam kneipp maslo za stopala…prej sem imela iz müllerja njihovo kremo z avokadovim maslom…(rumena)…imam noge kot dojenček….res pa je, da ne mine en dan, da si jih ne bi zvečer fino namazala…pa gor bombažne nogavičke…da se lepo vpije….se mi zdi da bolj kot krema tu šteje DISCIPLINA :).

Noge neguješ redno, tudi pozimi in teh problemov ne boš imela.

Sem tudi imela katastrofalne podplate. Sem si kupila tisto pilo, takšno kot jo imajo pri kozmetičarki, če greš na pedikuro. Z njo sem si po tavelkem podplate zbrusla (ha se mal čudno sliši). Potem sem si pa redno, ampak res redno mazala s Soleo. In ne morem verjet kakšne podplate imam zdaj. Nikoli nisem imela tako lepih in gladkih.

To jaz ze stalno govorim, najprej fajn postrgat, pa mazat z mastno kremo, lahko soleo ali pa kar navadno olivno olje, vseeno, samo da je mastno. Pa ne obupat po treh dneh, traja en cas in tudi pozimi je treba negovat stopala.
Zdaj, ko imas lepe pete, pa lahko mazes s cemerkoli, jaz jih s kremo za roke, pac malo razmazem se po petah, poleti jim edino privoscim se kaksno mascobo, ker je odprta sezona, pa se bolj susijo.

Jaz sem že bila čisto obupana zaradi grdih pet. Poskusila sem vse živo. Potem pa sem v lekarni v Hočah slučajno naletela na mazilo za trdo kožo od Galexa Murska Sobota in od takrat naprej imam kožo kot dojenček. Sem si pa noge namakala v topli vodi, postrgala kožo in od te kreme naprej se mi trda koža več ni pojavila. Od tega je kakih 5 let. Mažem pa vsak drugi dan ali pa vsaj 2 x na teden.

lp

Po kopanju si namažem stopala z domačo ognjičevo kremo, si dam gor nogavice ker je kar mastna in si drug dan s krtačo zdrgnem. To naredim cca 1x na mesec in je kul

Po vsakem tuširanju si vedno vse telo namažem z navadnim modrim Nivea mlekom.

Poleti vsak teden, pozimi pa mi je dovolj 1x na mesec si odrgnem odvečno kožo in namažem z Gehwoll kremo iz lekarne (ta najmočnejšo) dam čez dvojne nogavice in grem spat.

še ena taka
namočim, postrgam in namažem tea tree kremo

od česa nastane takšna koža, me zanima
pred kratkim je bil članek v jani http://www.jana.si/jananameji/alternativno-zdravljenje-/Pozdravite-se-lahko-sami.html

K ste tko pametne, da lahko vse same, desca takoj na čevelj, skregane s taščo…..

Nooo, ko znate vse same – za vse tiste fičnike, ki jih dobite…….sanjajte zdaj o pedikuri, manikuri, masaži stopal!!

Kar jambrajte – trda koža. Še mal, pa bo trda koža še med nogami!

Noooooooo, ko ste tako pametne!!! Mone!

Avtorici – maži si jo s spermo! Mal preber, kok je to koristna tekočina!

Zdravila je treba jemati redno.

Trdo kožo je potrebno odstraniti, ne prevečkrat in ne preveč agresivno ( strgalniki , tisti ki nerežejo kožo kot pri lupljenju korenja niso najboljši ker še pospešijo zatrditev kože ker preveč ziritirajo kožo)
Dobri so strgalci, kot so ribežni, ali grobe pile, tudi plovčki.
Če koža poka do krvi in se zelo lušči so vzrok lahko tudi gljivice, najbolje je obisk pri zdravniku, ki vam predpiše tablete, po treh mesecih se zadeva zelo umiri oz čisto zgine.
Za vzdrževanje pa je potrebno mazati in delati tudi poseben piling za noge, ki je bolj grob.
Izbirajte med profesionalnimi kremami namenjenimi za stopala ( OPI, LCN, Artistry,)
Predvsem morajo biti mastne/putraste, maže pa se zvečer ( redno mazanje prepreči trdo kožo), dobre so kreme s karite maslom ( sheabutter), Makadamia maslo , tudi kakavovo maslo. Preveč hidratantna olja so premalo. Dobra so masla za telo ( bodybutter, Korperbutter)
Zelo pomaga, če kožo pred kremo navlažite kar z tonikom za obraz, tako je učinek vlaženja še boljši, ker samo maščoba je lahko premalo.
Čez dan ne mazati z mastnimi kremami, ker vam bo drselo v obutvi, lahko se namažete samo ob straneh ( da se ne vidi trda nagrbančena koža), na po podplatih.

Lepo poletje v sandalčkih in natikačkah.

Živjo.

Meni se je trda koža nabirala leta in leta. Grozne pete sem imela, sram me je blo it na kopališče, morje itd. Videti je bilo totalno zanemarjeno, čeprav sem strgala s strgalom, mazala s kremami … Zdej imam zadnji dve leti mir. V lekarni kupila dermatološko kremo Eubos Sensitive callus proti trdi koži na stopalih. Mažem zjutraj in zvečer. Vsak dan. Nobenih problemov več, koža lepa, mehka.

lp

Jaz se spopadam tudi s trdo kožo na petah in stopalih. Ali katera pozna izdelek iz sanolabra, neke nogavice, ki jih obuješ čez noč, potem pa naj bi se ti trda koža odlupila dol?

Hvala za info.

Odsvetujem uporabo grobih strgalnikov, ki niso namenjeni negi kože, saj si lahko slednjo poškodujete. Sama sem imela zelo suho in razpokano kožo na stopalih. Stanje se mi je vidno izboljšalo po uporabi Ognjičeve kreme za noge znamke Herbio. Krema se lepo razmaže, vpije in je zelo negovalna, a najpomembneje je, da se mi je koža zelo lepo popravila, razpokice so zginile in je mehka.

S strgalniki postane le še hujše – preverjeno pri bivšem partnerju, ki si je ‘kopitka strgal’ skoraj vsak teden. 🙂 Sama sem letos prvič naletela na takšen problem (krivim tretjerazredne poletne natikače) in tudi jaz uporabila herbio izdelka. 🙂 Ognjičeve kreme za noge še nisem probala, učinkovita je bila kopel za noge iz vrbovega lubja v kombinaciji s karitejevim maslom – mojim all in one zdravilom. 🙂

Je katera od punc probala tole masko za stopala in noge?

https://youtu.be/DeIhmoxGwCs

Pozdravljeni.
Trdo kožo na podplatih namaži z 10% salicilnim mazilom nato za čez noč ovij v gospodinjski folijo. Čez noč se koža zmehča. Za kopel potrebujete dve žlivci sode bikarbone in pa nekaj kapljic tee treeja.
Namakate v mlačni vodi vsaj 29 minut. Vzamete strgalo (plutovc) in se lotite dela. Na konci si noge namažite s kremoza noge. Suuupppeeer. Tudi nohte boste veliko lažje postrigli,

Lp Monti

Meni je samo tole pomagalo, res pa je da sem se mazala 1 teden preden sem šla spat in nogavice gor. Pete so mehke nohti pa so ko da sem prišla od pedikerja.

HeelTastic – Čudežni Losijon za obnovitev trde kože na petah

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close