Trbiž, se splača?
Pozdravljeni vsi forumovci in forumovke!
Odpravljam se na nakup v sosednjo Italijo.Vedno nakupujem v Trstu, tokrat pa se želim podati po nakupih v Trbiž, ker me predvsem mika nakup usnjenih izdelkov, ki naj bi jih imeli v Trbižu po ugodnih cenah. Zanima me, katera pot iz LJ do Trbiža je najkrajša, kako dolgo je odprta tržnica ob sobotah in kakšne trgovine so še na razpolago v Trbižu. Za odgovor že vnaprej lepa hvala. Želim vam lep, zanimiv in veselja poln dan.
Romy
Pozdravljena Žana
Naj ti povem, da za pot do Trbiža sprašujem zato, ker drugače prihajam iz Koroške, študiram pa v LJ in iz Lj še nikoli nisem šla do Trbiža, tako da ne boš mislila, da sem mal utgana ker sprašujem za pot.Sicer pa hvala ti za odgovor.Koliko pa je do Udin?Tudi jaz sem že slišala, da so mnogim Udine bolj všeč kot Trbiž. Pa še to, Trbiž je najverjetneje bolj malo mesto, je tam bolj malo trgovin?Hvala za odgovor in lep dan še naprej.
Pozdrav
Romy
V Trbižu imaš točno 2 trgovini s čevlji, kjer je pa tako katastrofalna izbira, da z lučjo ne najdeš nič za kupit. Trgovine so bolj švoh, edine 4, ki so sploh vredne, da se jim reče trgovina so: oba Reportersa, tista trgovina, ki se “drži” enega izmed Reportersov + Max.&Co. Vse te 4 trgovine so v t.i. zgornjem Trbižu. V spodnjem Trbižu maš pa tržnico (slabše od Ponte Rossa v Trstu) in obe kilavi trgovini s čevlji.
Udine: po avtocesti iz LJ do UD je cca. 1,5 ure. Takoj na mejnem prehodu Fernetiči (na It.) strani zaviješ na avtocesto in potem šibaš vse do izvoda Udine sud in potem samo slediš tablam Udine Centro. It. cestnina znaša okoli 2,5 EUR – v eno smer.
V UD pa je 7 dobrih trgovin s čevlji, trgovine z oblekami pa so tudi na gosto posejane. Pa še mesto samo po sebi je luštno.
Živjo Žana !
Hvala ti za odgovor, sem ga bila zelo vesela, res ne bi rada prišla v Trbiž in potem iskala stvari “z lučjo” pa še vedno nič našla. Hvala ti res. Zanima me pa samo še to, če so v Udinah tudi tehnične trgovine (računalništvo, audio, video…..). Za morebiten odgovor že vnaprej hvala.
Pozdrav in veliko uspehov v življenju.
Romy
Hvala ti Žana, res si faca. Tud mene ne zanimajo tehnične trgovine, ker pa se po nakupih odpravljamo z moško družbo je treba poskrbeti tudi za njih, da bodo meli kaj delati (zato tehnične trgovine). Sam še neki, vem, da se ti najbrž zdim že precej tečna z vprašanji, sam to še povej prosim, če je dost možnosti v Udinah za kupit kaj usnjenga (plašč, jakno…..)Hvala ti in čudovit dan še naprej.
Pozdravček
Romy
Hvala ti za nasvet za Udine.Smo šli res tja nakupovati in moram priznat, da je bilo zelo, zelo lepo. Mesto je zelo lepo in vredno ogleda. Šli smo tudi v nakupovalni center Citta Fiera, kateri mi je bil tud zelo všeč.Sigurno ti ta centerpoznaš in ga veselo obiskuješ. Smo se pa vmes ustavili tudi v Trbižu, ker je moj fant nujno hotel videti tržnico in kupiti usnjeno jakno. Moram priznat, da je bila tržnica zelo, zelo založena, kakih 50 štantov, seveda je kvalitetta usnjene robe vprašljiva, sicer pa za eno zimo bo jakna že zdržala, potem pa se bo moda tako ali tako spremenila. Hvala ti za prijaznost in dober nasvet.
Velik0o veselja in sreče.
Romy
Forum je zaprt za komentiranje.