trajekt na Sardinijo
dober dan .prosim vas za nasvete in čimveč informacij glede trajekta na Sardinijo. zanima me kakšni so ti “stoli” za 4€,namesto kabine,kako so udobni za presedet noč na njih?,kabine so nam žal predrage,potujemo pa z 9letnico .Tudi glede hrane in pijače na ladji me zanima,cene, je fuul drago ?ali ste zraven imeli kaj za pod zob?vožnja traja nekje 7,8ur (glede na njihove info) Šli bi iz Livorna na Olbio,nekje sem zasledila da je potrebno najmanj 90min prej biti na parkingu in se čekirat,to drži?se pravi moremo še to vkalkulirat v pot..če trenutno rezerviramo za jesen je cena nekje 400,mislite da še lahko kaj počakamo da bo ceneje,ker je takrat nižja sezona ali raje kar sedaj rezerviramo? ..čimveč informacij iz prve roke,res lepo lepo prosim ,hvala vsem vnaprej.Dika
A podnevi trajekti več ne vozijo na Sardinijo?
Midva sva pred nekaj leti šla Piombino-Olbia in nazaj Olbia-Livorno, to je bila najugodnejša varianta. Oboje podnevi. Se ne spomnim, koliko prej sva bila v vrsti za trajekt, ampak na tisti spletni strani, kjer kupiš karte, so gotovo navedene vse informacije v zvezi z vkrcanjem.
Če boste šli na nočno vožnjo, na stolih gotovo ne moreš prečepet cele noči, tisti, ki jih poznam, ki so tako potovali (tudi z otroki), so imeli s sabo spalne vreče in poiskali kak prostor za ležat oziroma spat. Jaz sem malo preveč komot in se tega ne bi šla.
Zakaj ponoči? ti bom jaz odgovoril.
Iz Ljubljane do livorna je cca 5 ur vožnje po AC. Trajekt odpluje nekje med 22 in 23 uro. prihod na Sardinijo cca ob 7 uri. (vožnja je dolga ker vozi počasi, da lahko prespiš celo noč in prideš zjutraj spočit na Sardinijo in imaš cel dan že takoj na razpolago.
Tudi povratno je fajn imet ponoči, zjutraj sprazniš apartma imaš še cel dan na razpolago, zvečer na trajekt, prideš zjutraj ov 7-ih na celino – Livorno in potem imaš še dovolj časa za ogled recimo Pise ali kakšnih ostalih vasic v Toscani…. zvečer pa proti Ljubljani.
Skupaj avtomatsko pridobiš 2 cela dneva na otoku. Cena dnevnih in nočnih trajektov približno ista.
V našem primeru ni bilo velikega odstopanja v ceni plus minus 10%. primerjal cene nočne (avto, 2 odrasla, 2 otroka, kabina z oknom za spat) dnevna vožnja (avto, 2 odrasla, 2 otroka brez kabine) dnevna vožnja je le 4-5 ur.
Podnevi je cena za avto zelo draga, ponoči pa precej cenejša, tako tudi za osebe, nasprotno pa za kabino, podnevi, ko je glih ne potrebuješ je poceni, ponoči pa cena zelo visoka, tako da na koncu ko vse sešteješ je približno ista cena z manjšimi odstopanji. Cena je odvisna tudi od posameznih dnevov, vikendi, prazniki…)
Vse cene imaš na netu, karte kupiš na njihovi spletni srani (corsica ferries ali moby lines), ko se registriraš na njihove strani, dobivaš na mail, včasih zelo ugodne popuste tudi do 70°%
p.s. tisti stoli so kot v letalu in bi sedela kot v kinu, prav smešno je videt.
Tisti, ki ne vzamejo kabine, vzamejo iz avta spalko in blazino in spijo na tleh v kakšnih skritih kotičkih, na sedežnih po restavracijah…. tisti, ki dobro poznajo trajekte, se zagrebejo med prvimi za dobre mirne in skrite kotičke na trajektu in mirno spijo na tleh….. in te seveda pride tako še veliko ceneje kot katerikoli dnevni trajekt…
Trajekt iz Livorna je res okoli 8 ur, iz Piombina pa cca 4-5 ur. Kot rečeno sva šla tja iz Piombina, vrnila sva se pa v Livorno, ta vožnja se je res nekoliko vlekla.
Sicer pa greva midva običajno na pot dan ali dva pred odhodom trajekta, se nastaniva v kakem kampu v bližini odhodnega pristanišča in se malo potepava okoli. Tudi nazaj grede nisva šla nikoli s trajekta direkt domov ampak narediva še kake postanke po Italiji – ko sva bila na Sardiniji, Siciliji, Korziki, Elbi. Seveda si pa taka potepanja najlažje privoščiš s šotorom, ker nisi vezan na rezervirane apartmaje ali hotelske sobe. Če je pa komu bolj fajn spat na trajektu, zakaj pa ne. Hotela sem samo omenit, da obstajajo tudi druge opcije.
Forum je zaprt za komentiranje.