Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Tožba zoper Delodajalca

Tožba zoper Delodajalca

Torej zanima me kakšne možnosti imam da dobim tožbo z naslednjimi dokazi

1.Razlike pri nakazilu bančnega računa in plačilne liste.

2.Neizplačan regres za leto 2007…ali se tukaj obračunajo obresti?

3.neplačani prispevki (pokojnina,zavarovanje) 2007

4.Razlike pri potnih stroških in malico iz meseca v mesec kljub istim uram

5.neplačani dodatki na popoldansko in nočno delo ter praznike.

Te podatke ze obdeluje odvetnik ampak imam sestanek komaj čez 5 dni zato me že malo v naprej zanima če imamo kdo kakšne informacije ali se daj kaj iztržit in koliko predvsem pa kakšne so možnosti.

Lp

Pardon Julian, ampak ti imaš toliko trdnih razlogov, da tožiš in tožbo tudi dobiš, da res ne vem, kaj sploh sprašuješ po forumu. In že zdavnaj bi jim morala inšpekcio poslat (lahko tudi anonimno, preverjeno deluje!). Jaz sem poslala anonimno pismo Brezovarju in dobila zelo izčrpen odgovor, nato pa še poklicala okrajno inšpekcijo in takoj drugi dan so prišli na firmo pogledat, kaj se dogaja. Ker je firma kršila osnovne pravice vsem delavcem, se jim niti sanjalo ni, kdo jih je klical. Kasneje sem izvedela, da sta še dve sodelavki poklicali, tako da niso imeli druge izbire.

Meni v prejšnji firmi niso hoteli plačevati potnih stroškov, ker so se en mesec po podpisu pogodbe spomnili, da imam preveč kilometrov. Kot da so mutavi, da si tega ne znajo izračunati, preden so me vzeli v službo! In so me prisilili, da sem podpisala nek kos papirja, da se odpovedujem večini potnih stroškov. Seveda je ta papir brez vrednosti, ker se delavec niti z lastnim podpisom ne more odpovedati minimalnim dodatkom in pravicam, ki mu po zakonu o delo pripadajo (potni stoški, stroški malice, odmor za malico, dopust, regres). Ko mi je potekla pogodba (itak sem takoj našla drugo službo), sem jim lepo napisala pismo, da zahtevam vse za nazaj, kar so mi premalo izplačali (potne stroške), ker jih bom drugače tožila. In evo, nakazali so mi denar, vse do zadnjega centa!
Za razliko od mene sta dve sodelavki raje dali odpoved preden nam je potekla pogodba za določen čas in ostali brez denarja. Ker so bili tako pokvarjeni, da eni sodelavki niti osnovne plače niso hoteli izplačati!!! Sem ji takoj rekla, da je sama kriva, če se ne bori za to, kar ji po zakonu in v skladu s podpisano pogodbo o delu pripada.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close