Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo TOVORNO VOZILO + DDV

TOVORNO VOZILO + DDV

Spoštovani,

imam problem in upam, da mi bo kdo lahko pomagal. Lansko leto smo kupili tovorno vozilo. Sedaj zaradi slabih rezultatov razmišljamo o zaprtju s.p.
Ker smo dobili povrnjen DDV, saj smo zavezanci, moramo DDV poplačati. To vem, ampak ali celotnega ali ne ? kOliko časa, bi moral biti s.p. še odprt, da bi bili oproščeni plačila DDV ? Nekje sem prebrala 3, nekje pa 5 let, preden ga odtujimo ? Ampak, kaj če zapreš s.p. ?

Del denarja za tovorno vozilo je šlo iz gospodinjstva. Torej, če sedaj zaprem s.p. ali se celotna vrednost vozila upotševa kot dobiček, ali samo del, ki je bil sfinanciran iz poslovnega računa.

Sem že iskala na forumu, ampak pravega odgovora nisem dobila.

Kompenzacija (oz. letni odpis DDV) se izvaja skozi obdobje amortizacije osnovnega sredstva. Kolikor ste vozilo kupili npr. preko leasinga na dobo 5 let, je kompenzacijska doba 5 let, za vsako pretečeno leto lahko npr. odpišete tudi 1/5 obračunanega in vrnjenega DDV.

Preverite, kakšna je najkrajša doba amortizacije (pospešena amortizacija); kolikor se spomnim, je ta za vozila res 3 leta. Način kompenzacije DDV pa gre po isti formuli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close