Tovarne psov
Tovarne psov. Da, tako daleč so nas pripeljali nevednost, pomanjkanje empatije do živih bitij in miselnost, da je pes modni dodatek. Pokličete, in že v nekaj dneh vam dostavijo psička po vaših željah.
To so razno razni oglasi po bolhi in drugje, za “pasemskega” mladička brez rodovnika. Take živali so pogosto brez vseh dokumentov, bolne, pre kmalu odvzete od strašev, pripeljane iz tujih držav. Marsi kdaj so potrebni dragi obiski veterinarjev, psiček pa na koncu kljub naporom pogine.
Zgodb si po socialnih omrežjih lahko preberete ogromno.
Kaj storiti? Če kupci ne bodo povpraševali po takih živalih se to ne bo več dogajalo. Tako preprosto je. Vprašajte se kaj podpirate, naslesnjič, ko boste kupovali žival. Konec koncev, vsakič ko plačate glasujete čemu namenite svoj denar in kaj z njim podpirate.
Čisti mešanci, če tako rečem, znajo biti kar dobri kužki. Če se pa odločiš za pasmo, potem pa mislim, da ne sme biti vprašanje. Sploh, če se odločiš za francoskega buldoga. Moj ima rodovnik in tako sem se odločil še preden sem začel resno iskat rejca. Izključno zato, da mu zagotovim dobro startno osnovo. Sem plačal konkretno ceno zanj, ampak mi nikoli ni bilo žal. Ravno danes je začel svoj 11. mesec življenja. Je zdrav, živahen komedijantek, prav tak kot sem si ga želel in še boljši. Kljub vsemu imam tudi zavarovanega, tako da če kdaj bo rabil veterinarski poseg, ne bo denarnica tako zelo trpela in mu bodo pomagali kolikor se bo dalo.
Vsi psi s pribitim gobcem so iznakaženi in imajo težave z zdravjem zaradi dihanja.
na zavarovanje se ne zanašaj, ko boš rabil poseg veterinarja ti bodo na zavarovalnici lepo povedali, da ga ne krijejo. Trenutno pri nas ni zavarovalnice, kjer bi bil pes v celoti zavarovan! Agent te je nategnil z zavarovanjem!
…ne samo da so cene za mladice nabili v nebo. Enostavno tudi ce placas visoko ceno ni garancije za kvaliteto. Hernije,displazije pri miniaturcih, epilepsije, problemi srcem, ocmi.. “U name it”?
Pri nas so vedno od nekdaj rodovniski psi ceprav nikoli nismo vzrejali
trenutno imamo staro psico 16 let( velika pasma) razen sedaj starostnih, nikoli nobenih zdravstvenih zapletov , in smo razmisljali da v prihodnosti …ko bomo…..po njej …. nekoc…. si omislili majhnega psa…( iz prakticnih razlogov)
Pa gledamo in spoznavamo dolocene pasme, take probleme imajo…in to rodovniski .
In potem se clovek resno vprasa kam je sla ta kinologija v zadnjih 10-15 letih…
Kdo “tala” vzrejna dovoljenja…in zakaj produciranje kriplov ni sankcionirano…
Forum je zaprt za komentiranje.