touran ali scenic
Imamo Tourana že dobro leto in smo z njim res zadovoljni. Vožnja je udobna, poraba nizka (1,9 TDI) – 6,2 l/100 km. Sem se peljala tudi s Scenicom, pa je vožnja bistveno slabša kot s Touranom (res pa je bil tisti SCenic star enih 5-6 let). Meni je tudi dizajn VW bolj všeč kot Renault-ov nasploh. Skratka priporočam Touran, je pa najbrž tudi kar precej dražji od Scenica (naš je bil lani z dodatno opremo brez popusta cca 24 tisoč EUR).
Težka primerjava, Scenic je manjši, porabo moraš primerjat med dvema primerljivima motorjema, glede designa pa ni dvoma. Touran je tako hudo škatljast in nič kaj privlačen, Scenic ima veliko lepšo obliko, predvsem notranjost. Ampak to ni bistveno. Mi imamo z našim Scenicom kar probleme, že nekajkrat je bil na servisu in niso odpravili napake. Čeparav sprašuješ za ta dva, meni je pa zelo všeč C4 Picasso.
Midva pa imava Scenica in sva zelo zadovoljna. Ko se nama je rodila hčerka sva menjala in do sedaj imela letnik 97. Letos pa sva menjala in zopet kupila Senica, samo da je letnik 06. Zelo dobro se ga vozi in nisva imela nobenih problemov niti s starejšim letnikom.
Kakorkoli že, odločitev je vaša…..Scenic je super.
Imamo scenica – prvi je bil navaden, ta je grand – prostora mislim da toliko kot v touranu. Meni je bolj všeč kot WW – če bi pa zdaj kupovali, bi pa vzeli s-maxa – ampak po enem letu se avtočka se ne splača menjat – mora biti vsaj iz garancije. Drugače pa – testirat, testirat in še enkrat testirat – samo vidva vesta, kaj potrebujeta – mi bomo valjda hvalili vsak svoje. Aja, kar se tiče renaulta – problemov nobenih.