Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem touran ali scenic

touran ali scenic

Kupujemo nov avto in me zanima izkušnje z touranon in scenicom. Zakaj eni ali drugi?
Izkušnje prosim

Hvala

Po eni strani bolj zaupam VW, po drugi ima Scenic lepši “dizajn”. 🙂

A ni touran večji od scenica (dražji?)

FORD S-MAX!!!!!!!!!!

Mi imamo tourana, starsi pa scenica. Zadovoljni oboji ampak je res touran vecji, v nabavi drazji in vec porabi. Ni neke bistvene razlike, obstaja pa. Odvisno, kaj rabis, kar pa se tice kvalitete, sta oba, kar se nas tice, b.p.

Imamo Tourana že dobro leto in smo z njim res zadovoljni. Vožnja je udobna, poraba nizka (1,9 TDI) – 6,2 l/100 km. Sem se peljala tudi s Scenicom, pa je vožnja bistveno slabša kot s Touranom (res pa je bil tisti SCenic star enih 5-6 let). Meni je tudi dizajn VW bolj všeč kot Renault-ov nasploh. Skratka priporočam Touran, je pa najbrž tudi kar precej dražji od Scenica (naš je bil lani z dodatno opremo brez popusta cca 24 tisoč EUR).

Kaj pa Ford s-max- mi se pa nagibamo h nakupu tega avta. Imaste kakšen nasvet, predlog??

Hvala!

Težka primerjava, Scenic je manjši, porabo moraš primerjat med dvema primerljivima motorjema, glede designa pa ni dvoma. Touran je tako hudo škatljast in nič kaj privlačen, Scenic ima veliko lepšo obliko, predvsem notranjost. Ampak to ni bistveno. Mi imamo z našim Scenicom kar probleme, že nekajkrat je bil na servisu in niso odpravili napake. Čeparav sprašuješ za ta dva, meni je pa zelo všeč C4 Picasso.

Mi ga imamo že 5 let in se z njim res super vozi. Je zelo uporaben, prilagodljiv in prostoren, kuri malo, dobro pa se sedi tudi na 6 in 7 sedežu. Resda pa ni kak lepotec, a sama bi, ko bom menjala, spet imela tourana.

Midva pa imava Scenica in sva zelo zadovoljna. Ko se nama je rodila hčerka sva menjala in do sedaj imela letnik 97. Letos pa sva menjala in zopet kupila Senica, samo da je letnik 06. Zelo dobro se ga vozi in nisva imela nobenih problemov niti s starejšim letnikom.

Kakorkoli že, odločitev je vaša…..Scenic je super.

Mi imamo Tourana. Prijazna uporabna škatla. Ni najlepši, je pa uporaben (tudi 6 in 7 sedež) in tudi žepu prijazen (poraba, servisi …). Zaenkrat ima 100.000 km, računamo na še enkrat toliko. Če se spomnim na prejšnjega Renaulta me kar nekam prime.

Imamo scenica – prvi je bil navaden, ta je grand – prostora mislim da toliko kot v touranu. Meni je bolj všeč kot WW – če bi pa zdaj kupovali, bi pa vzeli s-maxa – ampak po enem letu se avtočka se ne splača menjat – mora biti vsaj iz garancije. Drugače pa – testirat, testirat in še enkrat testirat – samo vidva vesta, kaj potrebujeta – mi bomo valjda hvalili vsak svoje. Aja, kar se tiče renaulta – problemov nobenih.

Sigurno je Touran bolši kar se kvalitete tiče . Sam je pa precenejen tko kot vsi VW-ji v Slo.

Čudno se mi zdi da vas dost piše o Touranu kot nelepotcu. Na splošno je trenutno oblikovno dobro zastavljenih le peščica vsega pleha na tržišču. In na tem spisku tud slučajno ni francozov. Tud nemci se slabšajo(passat, BMW 3), Italijani(stilo, bravo). Izstopajo edino Opel, AR in Honda.

Touran je bil pri testu vzdržljivosti v nemčiji (autobild) ocenjen kot eden od naslabših avtomobilov na testu. Tako, da kar se tiče kvalitete ne bi dal roke v ogenj za njega

lp

Če smo že pri lestvicah. Je pa Mazda 6 zmagala zveliko prednostjo kar se zanesljivosti tiče.Made in Japan 🙂

Ali je slučaj, da je kolega pri mazdi 6 2.0d zamenjal že dva motorja?

Vsi avti se kvarijo vse odvisno od vzdrževanja – so pa japonci dost pred nemci kar se kvalitete tiče če smo bl natanćni ( kvaliteta izdelave… natančnosti… itd )

Tista mazda6 je bila bencinar brez ene okvare na 100.000km

Je pa use odvisno kakor naletiš. Lahko Italjan bolj zanseljiv kot Japonc.

lahko, samo pri Italijanu je taka kakovost čista sreča, pri Japoncu je pa taka nekakovost čista smola

Ja japonci bencinarji so zelo preizkušeni in kvalitetni, pri diesel modelih pa ne bi za njih dal roke v ogenj (so pa tdi, hdi, jtd zelo preverjeni)

Ja se strinjam v dizlih so vsi wečji proizvajalci glede kvalitete kar izenačeni.

Sam Japonci nemarajo dizlov sam jih morjo delat če hočjo v evropi kej prodat.

😉

Tapravi ljubitelji pleha se na široko izogibajo dizlov. AR, BMW, Honda, potem se pa neha. Dizel bi moral biti še enkrat dražji, da bi se že enkrat nehalo to bolano kupovanje dizlov.
Edini užitek pri dizlu je mašina 3.0 ali več in nad 200 KM.

Pozabil si, da je Toyota delala KVALITETNE dizle, ko je na primer Honda o njih še samo sanjala.
Očitno jih večina potrebuje veliko manj kot 200 KM, da bi uživala v vožnji.
Se vidi, da še moraš odrasti, da bi spoznal, da avto niso samo konjske moči.

Večina ljudi bi morala it na tečaj varne vožnje…

Bi ti rajši jahal osla namesto konja? Še enkrat ponavljam: dokler ne voziš mrcino, ne veš za filing…

New Report

Close