Toskana
Kot že zgoraj piše, Toskana je večja kot Slovenija. Za videt ogromno, mi hodimo že leta na krajša in daljša potepanja v tiste konce, pa še zmeraj odkrivamo nove in nove stvari. Odvisno, kaj vas zanima – mesta, znamenitosti, arhitektura, umetnost, narava, morje… Vsega je tam dol na pretek. Tudi na tem forumu in forumu potovanja je bilo o Toskani že ogromno napisanega, uporabi iskalnik.
Kar se kampiranja tiče, ja, italijanski kampi so kar dragi, ampak večinoma zelo urejeni. Če greste julija (2. polovico) ali avgusta, zna bit precejšnja gneča.
Imaš pa na spletu vse – vodnike po Toskani, po večjih mestih (Firence, Siena, Pisa, Lucca…), na spletu je večina kampov… Malo pobrskaj, kam bi sploh radi šli, kaj bi radi videli in počeli…, pa potem postaviš kakšno bolj konkretno vprašanje.
Če v Google vtipkaš “tuscany with children”, najdeš tudi kakšne fajn ideje, kaj početi tam z otroki.
Kot sem napisala, Toskana je velika in si je treba izbrat vsaj približen cilj. No lahko greš tudi kar tako “v Toskano”, pa se ustavljaš, kjer se ti pač zazdi, ampak se mi zdi, da za vas to res ne bi bilo. Za par dni je pa itak najbolje, da si izberete lokacijo bivanja in potem še malo raziskujete okoli.
Mogoče si izberete kak kamp okoli Firenc/Siene, oboje sta krasni mesti, v okolici tudi veliko za videt.
Ali pa bolj proti morju v predelu Lucca-Pisa-Viareggio.
Kar se poti tiče: klasična varianta je avtokarta Italije, lahko si pot poiščeš na Google zemljevidu ali na viamichelin.com. Ti pokaže pot, kilometre, tudi čas od točke do točke…
Sicer se pa spraviš takoj čez mejo na avtocesto smer Benetke-Bologna-Firence, če se odločiš it proti morju, pred Firencami izbereš smer Pisa-Lucca.
Kampi so povsod, v Google vtipkaš “camping tuscany”, lahko jih iščeš na info.camping[/url].
Evo tole je več kot dovolj za začetek. Itak je pa smisel takih potovanj, da človek malce sam raziskuje. Če hočeš, da ti nekdo splanira vse podrobnosti, je potem bolje it z agencijo.
Upam, da sem kaj pomagala. Kar pogumno se lotite zadeve, Italija je krasna in prav primerna za nabiranje popotniških izkušenj 😉
Forum je zaprt za komentiranje.