Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Toskana – kako izgleda v začetku avgusta?

Toskana – kako izgleda v začetku avgusta?

Zdravo!

V začetku avgusta sem mislil obiskat Toskano. Italijani imajo ravno takrat poletne počitnice zato me zanima, ali se to sploh splača. Ne bi rad celega dopusta preživel v gnečah na cesti, iskanju prostih sob in stanju v takšnih in drugačnih vrstah.

Je bil kdo od vas v Toskani v avgustu?
LP, Matjaž

GUŽVAAAAA :))) … predvsem cel kup američanov … res ti ne priporočam … raje se odloči Toskano obiskati v maju ali juniju … tudi september je OK.

B.

kadarkoli jo boš obiskal, pod 50 evrov noč ne bo nič , lahko boš vesel , če boš našel pod 200 evri na noč, in veliko prišparaš če si ogledaš dvd film cikon , ki je rušil blagajniške rekorde.glej moj post torri di evropa pod zabava.tam ga lahko kupiš.ni drag !

ko takole razmišljam kam čez planke, bom šel kar v kranjsko goro / najmanj en teden / kjer imamo stanovanje in spoznaval gornje savsko dolino z julijci in karavankami , in italijo / mogoče eno noč prenočil v žabnicah / ali eno noč v beljaških termah ali hotelu ob vrbskem jezeru !

ker v tujini plačujem z evro card master card , in je to plačevanje z zamikom , je tovrstni dopust cenovno ugoden.v primerjavi z toskano in 2 ali tremi nočitvami v italiji in avstrijami skupaj z hrano / stanovanje v kranjski gori je družinsko / ne preseže za en teden 50 jurjev !

toskana en teden : od 300 jurjev do pol milijona slovesnkih tolarjev !

sipredstavljate bed in breakfest v *** zvezdice hotelu ob vrbskem jezeru ali *** hotel beljaške terme ?

za največ 70 evrov ! za ta denar se v toskani dobijo privatne sobe in redki hoteli !

zato ne rinite v finančni bankrot

dvd cikon je prijazen do tokvina

Poznam prijeten hostel v osrčju Toskane v kraju Tavarnelle Val di Pesa. Stoji ravno na pol poti med Firencami in Sieno (cca. 50 km od vsakega mesta) in je odlično izhodišče za raziskovanje. Starostne omejitve nimajo, računajo pa kakih 12 evrov na noč. Poišči ga na internetu, morda pa se ga še da rezervirati!

Najlepša hvala za mnenja in namige. Bom upošteval (skoraj) vse. Hotel bom poiskal, američanov pa tudi ne želim gledat vse dni in bom prestavil izlet na kakšen bolj prijazen mesec.

imaš pa avgusta cela polja polna sončnic in letos bo verjetno še nekaj nepožetega žita…

res je.dvd film ciklon to dokazuje.za 10 evrov!

hostli?cena za spanje v vreči se mi zdi odiranje , kje je še hrana.

točne cene hotelov v toskani *** in več !

Toskana je prelepa v vseh letnih casih. Vendar ti predvsem zaradi Americanov in Nemcev, ki v juliju in avgustu okupirajo to obmocje res priporocam raje september-oktober ali pa maj-junij.
Lordwales, primerjava med Kranjsko goro in Toscano je pa cisto mimo. Le kje najdes kaksno vzporednico?
Cene pa so res zasoljene, ceprav dobis tudi konec julija (moja izkusnja iz lanskega dopusta) hotel z zajtrkom v dvoposteljni sobi sredi Firenc za 50 evrov po osebi, v Sieni za 45 evrov po osebi ter v Pisi za 43 evrov. In to v tri-stiri zvezdicah. Hostli, za mlajse in manj “razvajene” so pa res ze za 15-20 evrov na noc. Jaz sem si vse ogledala in rezervirala kar preko neta.
Pa uzivaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close