Najdi forum

toscana

sredi avgusta bi sla na dvo-tedenski potep po toscani…
z avtom, za kak dan tu, dva dni tam, …se ustavim kjer je lepo…
ima kdo kak pameten predlog destinacij, ki so vredne postanka?
ali kakrsne koli druge izkusnje, ki bi mi prilse prav?
hvala, mejte se
natka

V Cortoni pri Perugi je zanimiv hostel (sama vasica je tudi lepa, strmo v hrib), ker smo bili mešana družba in so sobe ločene po spolu, so nas namestili v samostanu, kjer pa so bile sobe mešane (?). Dobili smo ogromno sobo za 7 (kolkr nas je blo), strop visok 4 – 5 metrov, zidovi vsaj meter debeli, ni šans da ti je vroče poleti…
Drugače pa so destinacije standardne, Siena, San Giminiano, Perugia, Assisi, Gubbio, Pisa, Firenze….

Srečno pot in lepo se imej!

Jurij

Ja, to, da imajo Italijani avgusta dopuste, mogoče bi bilo vredno premisliti, da prestaviš na september. Si si pa izbrala čudovito destinacijo! Nekje imam naslov nekega kampa, ki je baje zelo v redu s sprejemljivimi cenami. Če rabiš, povej, moram najt 🙂

Priporočam ti Montepulciano, Certaldo (rojstni kraj Giovannija Boccaccia), pa seveda Sieno, Firence in Piso (za katero pa si po mojem ni vredno vzeti več kot pol dneva). Poglej pod Države – Italija, tam sem napisala več o tem.

Ogledati si moraš Firenze (mene sicer niso navdušile), Siena je ful lepa, San Gimignano sploh super… Pa še nekaj manjših krajev je, kot npr. Certaldo, Volterra…
V vseh mestih imaš ogromno možnosti za raznorazne oglede, potrebuješ pa kar nekaj denarja za te namene, saj vstopnina nikjer ni pod 6 eurov.

Priporočam hostel v kraju Tavernelle Val di Pesa (nekje na sredi med Firenzami in Sieno).

A, ti si bila tudi v Tavernellah? Fin hostel – tudi jaz priporočam!

Sem se ravnokar spomnil, hostel v Sieni je potrebno rezervirat 3 tedne vnaprej. Hostel je dokaj čist in je tipa študentski dom, nič posebnega, ni bil pretirano drag…

Ja, bila konec maja. Takrat je bil dokaj prazen, zdaj verjetno ni tako. Je pa poceni v primerjavi z ostalimi. Pa tudi prijazni so bli ful…

Cau!
Pred 4 dnevi sem se vrnila iz tega dela Italije. S fantom sva 12 dni kampirala pa Toskani. Potovala sva z avtom, tako da sva videla res veliko. Najprej sva si v Liguriji ogledala Cinque Terre ( ce imas cas se odpelji tja, ker se res splaca!). V Toskani sva od vecjih mest obiskala Carraro, Piso, Lucco, Voltero, San Gimignano, Sieno, Firenze. Poleg tega sva prevozila cel Chianti (pazi na komarje!!!). Ko sva se vracala, sva obiskala se Ravenno, Bologno in Verono.
Vedi, da je Italija draga. Seveda lahko prides skozi tudi poceni, sploh, ce ne bos jedla zunaj! Kamp za 2 osebe+sotor+avto je v povprecju 25 evrov. Kavica, ce jo narocis pri sanku 1 evro, pri mizi pa okoli 1.50 evra. Seveda je v turisticnih mestih se za 0.20-0.30 evra drazja. Ce si zelis ogledati muzeje, galerije, cerkve, katedrale vedi, da je vstopnina ZA VSE po glavi minimum 4 evre! Tudi bencin in avtoceste so drazje! S hrano je pa tako: Ce ne zelis zapravljati veliko, verjetno ne bos jedla v strogem centru, kjer so gostilne in picerije edino odprte cel dan. Italijani zaprejo VSE popoldne, tako da med 14 in 17-18 uro ne bos mogla nikjer jesti!!! Navadna pica je od 6-7 evrov, pašta tudi tu nekje (samo so ful mejhne porcije, ker je za italijane to predjed), kakrsno koli drugo kosilo te bo prislo nad 12 evrov. Pivo-0.44(za njih veliko) pa je v baru 3 evre. Najbolj se ti splaca, da nakupis hrano v trgovini (njihov znan supermarket je COOP).Ce si bos v Firencah ogledala galerijo Uffizi ti svetujem da si jo en dan prej rezerviras, drugace bos cakala tudi 2 ure da prides notri. Ce si stara do 25 let je karta 4 evre+3 evre rezervacija, drugace je 9+3 evre.
Ker bos z avtom bos lahko raziskovala tudi podezelje. Trenutno rastejo soncnice in je vse rumeno!!! Pojdi do kmeta (agrituruzmo-jih je miljon) in kupi vino Chianti, se prej pa malo degustiraj.
Mene so iItalijani ocarali. So ful prijazni, ustrezljivi, pa spedenani so vsi v nulo!!! Ce znas italijansko super, drgac pa povsot kjer so turisti znajo vsaj malo anglesko.
Imej se najlepse!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close