Toscana
Bila sem v Firencah v začetku lanskega junija. Meni so bile še kar všeč, vendar sem imela 2 dni čisto dovolj. Je pa res, da nisem kak umetniški tip, ki bi se strašno navduševal nad slikami in kipi in bi porabila cel dan v kaki galeriji. No, meni je bilo predvsem všeč potepanje po Firencah, razočarana pa sem bila nad visokimi vstopninami glede na to, kaj nudijo. Imaš npr. ogled hiše Medičejcev, pa so notri le slike. Meni je všeč, da je razstavljeno pohištvo iz tistih časov in to čim bolj tako kot je bilo takrat. Tako, da se nekako vživim v tisti čas.
Je pa zelo lepa njihova katedrala, most… Ampak to je itak napisano v vsakem vodiču.
Moraš pa nujno na sladoled v eno določeno slaščičarno. Sedaj se ne spomnim, kje točno ta slaščičarna je, ampak mislim, da to piše v vsakem turističnem vodiču (no, v tistem, ki sem ga imela, je to pisalo). Res je fenomenalen. Nisem še jedla tako dobrega.
Jaz grem tudi v vsakem mestu na tržnico, tudi v Firenzah sem bila. Je sicer zaprta, ampak zanimiva.
Za jest imaš pa veliko takih lokalčkov, kjer imajo že pripravljene testenine na nekaj različnih načinov. Meni pa so bile tudi zelo všeč bruscete (prepečenec, namazan z olivnim oljem, z različnimi “nadevi” – paradižnik, gobe, malancani in sir, samo česen…)
Če boš imel čas, skoči do mesteca San Giminiano. To je tako malo lušno mestece, bolj za kak sprehod.
No, od vseh mojih potovanj mi je bilo tole po Toscani najmanj všeč, tako da se tudi ne spomnim več kaj dosti. Spomnim se dosti več stvari z drugih potovanj, ki so bolj daleč nazaj, saj sem bila bolj navdušena nad turističnimi znamenitostmi.
Helena
Forum je zaprt za komentiranje.