Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice toscana – hrana

toscana – hrana

Pozdravljeni, tisti, ki ste bili že v Toscani, mi prosim povejte svoje izkušnje. Bivali bomo v hotelu z zajtrkom. Zanima me kako draga je hrana nasploh.

A bolj neumno ne znas vprasat? Kaksna hrana, v 3* restavracijah, na cesti, v trgovini, ali iz smetnjaka?

V povprecju hrana stane, ampak ne toliko kot kje drugje, lahko pa tudi ful vec kot tam.

Mi smo bili v juliju. Hrana v restavracijah je zelo odvisna od same lokacije. Bolj je turistično mesto, dražje je.

Drugače pa se porcije testenin gibljejo od 8-12 €, pice od 7-12 €, glavne jedi (se pravi, meso, riba …) 12-17 €, florentinski zrezki pa od 4-4,5 € za 100 g. Sladice med 4 in 8, priloge okoli 3.

Če je bilo dražje, smo poiskali cenejše 🙂 Itak imaš povsod jedilne liste zunaj,pa pogledaš kakšne so cene.

Tko čez prst smo trije jedli za cca 50 €, včasih več, včasih manj.

Glej, hrana pri McDonaldsu ali v trgovini (kruh in klobase ) ima enako ceno kot pri nas.
Pice v lokalnih picerijah tudi.
V lokalih na ulici, kjer se usedeš ob kozarcu vina so cene zmerne, a večja družina se lahko spufa, če vsak zbere tri hode. Če pa gresta dva samo na testenine in sladico, je pa ok. testenine na razne načine npr. 8-10 EUR.
Sladoled drag, za dva EUR dobiš sramežljivo kepico.
Paniniji (topli sendviči) so hrana, kjer se pošteno naješ za dobro ceno, od 4-8 EUR.
Na običajno gostinsko hrano pozabi. Če ste družina, pa ne želite veliko zapraviti in če ste v bližini kakega velikega mesta, greste pa v Leclerc ipd, nabavite kruh, pečeno meso, zelenjavo in imate piknik. V manjših krajih boš samopostrežno trgovino iskala z lupo, pojma nimam, kje ti ljudje nabavljajo živila. Najdi pa delikateso in naberete stvari.

V Toskani so me v gastronomiji razočarali. Hrana v hotelu 4* je bila porazna. Pizze v okoliških lokalih slabe, le ena vrsta solate, sploh v večjih turističnih mestih (Luka, Pissa…).
Zelo dobro se je na turističnih kmetijah in v manjših obmorskih mestih. Imajo zelo dobre suhe mesnine, sire, tiramisu, pašte in odlično vino Chianti.
Glede hrane sem razvajeni potrošnik, zato se potrudim, da najdem tudi dobre skrite kotičke. Običajno kar povprašam domačine.
Splošna slika turista pa je taka, kot sem jo opisala zgoraj.

Pa saj je vsesplošno znano, da se moraš v Italiji izogibat lokacij, kjer piše “menu turistico per 10 euro” – torej v vseh turističnih središčih, vključno s picerijami. In da je treba jest tam, kjer jedo domačini, malo stran s turstičnih lokacij, uličic 🙂 Kjerkoli po Itaiji 🙂 Pišem tudi iz več kot 20 letnih izkušenj potepanja po Italiji po dolgem in počez….

Pa saj je vsesplošno znano, da se moraš v Italiji izogibat lokacij, kjer piše “menu turistico per 10 euro” – torej v vseh turističnih središčih, vključno s picerijami. In da je treba jest tam, kjer jedo domačini, malo stran s turstičnih lokacij, uličic 🙂 Kjerkoli po Itaiji 🙂 Pišem tudi iz več kot 20 letnih izkušenj potepanja po Italiji po dolgem in počez….[/quote]
Enako. Tudi mi že vandramo po Italiji dobrih 20 let. Tisti, ki pravi, da ni dobre hrane v Italiji, je pač ni kaj dosti videl. Najbolje se je v kakih kantinah, kamor hodijo domačini na malice in kosila med službo, taprava italijanska hrana (komur je seveda to všeč), vse sveže pripravljeno, okusno, poceni. Za “mesojedce” – v Toskani je super pojest kakega tapravega Florentinca, res da niso poceni, ampak se splača.
Hotelske hrane nisem v Italiji nikoli jedla, če smo za kak dan ali dva že zašli v hotel, smo vzeli samo zajtrk, ostalo smo jedli zunaj. Se mi pa zdi pravi greh ob vsej dobri hrani v Italiji it v McDonalds …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close