Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torto v zamrzovalnik?

torto v zamrzovalnik?

zanima me, ali lahko dam čokoladno- smetanovo torto v zmrzovalnik in jo naslednjič odtalim?
-kako dolgo je lahko v zmrzovalniku?

Lahko jo daš, brez problema. Odkar sem to odkrila, se nič več tretji dan ne posiljujemo z zadnjimi koščki torte (ali drugega peciva), že prvi dan je nekaj odrežem za zamrzovalnik, enkrat drugič pride kot bomba prav.

Jaz sicer narežem kose in dam vmes folijo. Če bi bilo treba, bi po moje lahko tako shranila tudi celo torto ali polovico v kosu. Če imaš seveda toliko prostora v skrinji, hehe.

Odtališ jo počasi, lahko v hladilniku čez noč, da se smetana ali kakšni okraski ne spacajo. Jaz moram sicer kdaj kakšen kos odtaliti na hitro, ko pri kavi nastane nujno vprašanje peciva. Malo spretnosti z mikrovalovno, pa gre, vendar posebej ne priporočam, je zasilna rešitev, ker se krema ali smetana na kakšni točki le preveč pregreje, medtem ko je na kakšnem koncu še trda.

Kako dolgo? Ne vem. Prav dolgo verjetno ne, mislim mesece in mesece. Takorekoč vedno jo prej pojemo, a kakšen mesec se je kdaj že zgodilo.
LP Mimi

hvala mimi

Tudi moje izkušnje glede zamrzovanja torte so samo dobre. Torto spravim v Taperver (ali drugo PVC ) posodo, ki naj bo čim boljše zaprta. Odtajam jo počasi v hladilniku in SUPER se obnese.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close