tortilje
Lep sneženi pozdrav!
Upam, da me kuharji in kuharice ne boste okrcali, da ne znam uporabljati iskalnika. Nisem namreč našla recepta za tortilje, moja hčerka pa bi to strašno rada jedla, jaz pa ne znam narediti :(((. Iskala sem tudi v ENA PLUS, vendar so tam omenjene samo kupljene tortilje, pri nas pa jih ni dobiti, pa tudi sama bi jih raje naredila. Prosim za enostaven recept ali pa namig, kje naj iščem. Mimogrede, moja angleščina je že malo “zarjavela”, zato dvomim, da bi mi prevod z googla uspel.
Hvala in lep pozdrav!
Majuška, zdravo!
Žal v pri “našem sosedu” tortilj nimajo, ker je to majhna trgovina, v doglednem času pa ne nameravam po nakupih v večji center. Če bo prilika, bom naredila zalogo. Še to: mogoče kakšen preizkušen recept za nadev. Nekaj sem jih našla na spletu, pa vendar imam raje take po vaših izkušnjah. Hvala in bel pozdrav!
Ola !
Glede nadevov ti težko kaj natančno povem, ponavadi zdušim malo zelenjave, dodam potem malo kisle smetane, posipam s sirom tortiljo zvijem in jo v MV pogrejem. K zelenjavi dodajam tudi razne kupljene salse, ali pa kuhan rdeč fižol grobo zmiksam, dodam poljubno salso vse skupaj pogrejem, dam na tortiljo, potresem s sirom in pogrejem v MV.
V tortilje pač daš tisto kar ima oz. imaš rada.
Lp, Maja
Mishikine tortilje si dobila (Mishika, nismo pozabili, da bi jih mogoče lahko videli na naslednjem srečanju :-)))))).
Spomnim se, da je Veri na Kulinariki tudi veliko pisala o njih, dodatno še veliko o nadevih, poskusi z iskalnikom tam. Njene tortilje imam prepisane, kopiram.
LP Mimi
Varianta Veri, preizkušeno dobro:
28 dag koruzne moke
8 dag polnozrnate, črne moke
sol, malo večji ščepec
1 žlička mlete gorčice, koriandra
cca. ¼ l vode
olje za peko
Namesto gorčice ali koriandra lahko date tudi kakšne druge začimbe, ki jih dajete v kruh, npr. janež, kumina. Obe vrsti moke, sol in izbrano začimbo zmešaš, v to zmes postopoma prilivaš vodo, nato zamesiš gladko testo. Če želite še bolj gladko in svetleče testo, dodaj proti koncu mesenja 1 žličko olja. Pusti ga stati 1 uro, da se uleži. Če je premalo časa, ga dalj časa mesi, da se vseeno razvije gluten. Sicer je idealno, da med počivanjem testa narediš nadev.
Tortille razvaljaj zelo na tanko. Najprej narediš kroglico, jo sploščiš in razvaljaš v vse smeri, da dobiš lep krog. Speči jih v litoželezni ali teflonski ponvi z debelim dnom na neakj kapljicah olja. Če je olja preveč, se bo zelo kadilo, zato raje dajte manj. Tortille speči eno po eno in jih sproti zavijaj (skupaj) v vlažno krpo, tako bodo ostale lepo mehke. Naj bodo na toplem na ogretem krožniku med tem, ko pečeš ostale. Ponudimo tople, nadevane z izbrano prilogo, zavito v palačinko.
Forum je zaprt za komentiranje.