Tortilja
Uh, najbolj preprosto bo, če narediš podobno testo kot za kakšno pizzo – moka, olje in voda (če je koruzna moka, je potrebno malo več olja), malo soli in pecilni prašek. To testo potem pustiš, da počiva kakšne pol ure (jaz vedno naredim manjše kupčke – s premerom kakšnih 5 cm), kupčke razvaljaš in na hitro popečeš v vroči ponvi (podobno kot palačinke, le da olja skoraj ne potrebuješ).
Dober tek!
Hmmm… Neke vrste, bi se lahko reklo. Le da masa ni tekoča, temveč je testo. In da ni jajc, mleka… temveč voda in samo moka. Bolj bi rekla, da je podobno kakšnim mlincem…
Aja: pri peki pa je treba pazit, da se res na hitro popečejo, ker bodo sicer trde kot kamen. Pa jaz jih vedno takoj s folijo pokrijem, da ostanejo mehke in tople.
Forum je zaprt za komentiranje.