Najdi forum

Tortilja

Mene pa zanima lahko sama doma pripravim tortiljo in kako. Z možem imava namreč obletnico in bi rada presenetila. A ima kdo kak pameten recept.

Jožica

Uh, najbolj preprosto bo, če narediš podobno testo kot za kakšno pizzo – moka, olje in voda (če je koruzna moka, je potrebno malo več olja), malo soli in pecilni prašek. To testo potem pustiš, da počiva kakšne pol ure (jaz vedno naredim manjše kupčke – s premerom kakšnih 5 cm), kupčke razvaljaš in na hitro popečeš v vroči ponvi (podobno kot palačinke, le da olja skoraj ne potrebuješ).
Dober tek!

Nekaj receptov imaš tudi na www. kulinarika.net

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=6037&t=5913

Sem tud jaz pogledala nazaj na ta forum. Nekateri so iskali pirino moko. Dobi se jo v vsaki bolje založeni trgovini (Mercator, Tuš, Spar) ali trgovinah z zdravo prehrano. Biotop firma.
Imam pa vprašanje glede tortilj: to so torej neke vrste palačinke????
LP Barb

Hmmm… Neke vrste, bi se lahko reklo. Le da masa ni tekoča, temveč je testo. In da ni jajc, mleka… temveč voda in samo moka. Bolj bi rekla, da je podobno kakšnim mlincem…

Aja: pri peki pa je treba pazit, da se res na hitro popečejo, ker bodo sicer trde kot kamen. Pa jaz jih vedno takoj s folijo pokrijem, da ostanejo mehke in tople.

IN kaj se to potem samo je, ali ase s cim namaze?

Urša

Namazes z raznimi zelenjavnimi nadevi ali zelenjavno mesnimi.Bistvo teh nadevov je,da so mocno pikantni(cili). Seveda je to stvar okusa.Dobis jih ze narejene(police z mehisko hrano).Jaz prisegam na tiste,ki jih naredim sama.
Lep pozdrav babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close