Torte
Po mailu, na FB … gledam fotografije tort.
Meni so sicer Ok za pogledat (nisem prav navdušena) in to je vse.
Ali res kupujete in naročate torte samo zaradi izgleda? Je že kdo poskusil torte teh ponudnikov? Mi smo bili deležni podobne lepo izgledajoče torte na nekem rojstnem dnevu. Pod “obleko” je bil navaden biskvit, prepojen s sladko vodo in namazan z želatinasto smetano, v kateri je bilo vmešano sadje iz konzerve. Cena torte pa uuuuuuuuuuu! Samo zaradi izgleda!
Ticino masa, ki jo uporabljajo za prekrivanje tort ni nič drugega kot maslo, voda, sladkor in jedilna barva. Okraski so iz sladkorja in marcipana ter spet obarvano. Ali vse to pojeste???
Zelo sem sladkosneda, zelo rada pojem kos dobre torte. Ne prisegam na domače torte. Prisegam na torte, ki so sočne (ne prepojene s sladko vodo) in pri katerih namazi niso zgoščeni z želatino.
Se kar strinjam s tabo. Na splošno ne maram tort. Za poročno torto sem presurfala pol neta, in našla lepe, božanske, seveda vse s to tičevo (ali kakšno že) maso. Ker sem hotela dobro torto, sem šla k res dobremu slaščičarju, ki mi je že v štartu rekel, da on takih tort ne dela, ker so zanič. Da lahko dobim oblito s čokolado ali smetano, kaj več pa ne.
Torta sicer na koncu ni bila zelo zelo lepa, je bila pa odlična. Čeprav sem računala kos in pol na gosta, je zmanjkala cela, na koncu sem pa še videla natakarja, ko je z nožem postrgal s pladnjev vse, kar je ostalo in se mastil 🙂 Še danes me kdo vpraša, kje sem jo naročila.
So pa recimo Jagode in dinozavri res lepe torte. Če je znotraj dobra, pač zavržemo tisto maso na vrhu, otroci so pa srečni.
Mojstrovine so, kar se izgleda tiče. Sicer so pa preveč umetne + ker je poudarek na izgledu, ne torta kot taka precej švoh.
Na srečo v naši žlahti niso aktualne, verjetno bi jih vsi tamalčki hoteli, ko bi jo nekje videli. Tako jih pa (zaenkrat) še sami pečemo, ali pa naročimo kakšno klasično v slaščičarni, brez tičino mase.
Ravno prejšnji vikend na praznovanju jedli otroško torto (mislim, da je “Nina Nana” punca, ki jo je naredila), okrašeno s tičino – Nodi. Zelo lepa in presenetljivo dobra. Tičine sicer nisem poskusila, se je pa čisto fajn “odlepila” stran. Spodaj pa zelo sočna čokoladno-lešnikovo-bananino-nutelina..:) Nekaj takega.
Drugače pa tudi jaz prisegam na domače.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.